23 jaar op deze mooie aardbol. Happy Birthday to me!

Vandaag is de dag: ik ben jarig en nu 23 jaar oud. Shit, wat gaat de tijd snel! Ze zeggen dat de tijd alleen maar sneller gaat naarmate je ouder wordt en ik geloof het meteen. Vorig jaar schreef ik ook zo’n birthday artikel en dit jaar wil ik het ook niet zomaar voorbij laten gaan. In dit artikel wil ik ook weer even stilstaan bij mijn 22e levensjaar, hoe ik het ga vieren en hoe ik als minimalist denk over cadeau’s!

23 jaar

In het artikel over mijn 22e verjaardag schreef ik dat ik zo blij was met wat ik in mijn 21e levensjaar had ontdekt. Nou, dat is dit afgelopen jaar nog veel meer het geval!

Ik ging op mijn 22e uit huis, werd veganist, werd ontslagen bij mijn eerste baan, kreeg een ongeluk, maar vond gelukkig een nieuwe baan, bouwde mijn eigen bedrijf verder op, liet mijn blog groeien en stapte over op natuurlijke cosmetica.

En dat zijn dan nog de ‘uiterlijke’ dingen, of noem je zoiets!? Ik bedoel, die dingen gebeurde buiten mijn hoofd als het ware.

Mentaal gezien, als in persoonlijke groei, is er ook van alles veranderd. Maar daar ga ik nu niet te diep op in, wellicht komt dat nog eens. Het komt neer op meer bewustzijn en spiritualiteit.

Mijn 22e levensjaar was in ieder geval ge-wel-dig!

Feest

Net zoals ik 2017 eigenlijk niet wilde verlaten, wilde ik ook het 22 jaar oud zijn niet inruilen voor 23 jaar oud. I know, ouder worden doen we toch, maar het was zo’n mega fijn jaar!

Natuurlijk staat een nieuw levensjaar ook weer voor nieuwe ervaringen en ik ben gezond, dus ik mag niet klagen. En daarom vier ik mijn verjaardag dan ook en wel 2 keer, of eigenlijk 3 keer.

Hoewel ik normaal gesproken niet op kantoor werk op donderdag, doe ik dat vandaag bewust wel. Ik trakteer mijn lieve collega’s op een vegan chocoladetaart en een vegan appeltaart.

Vanavond komt een deel van mijn familie op de koffie. En morgen komen al mijn vriendinnen bij mij drankjes doen, waarna we vervolgens de stad in gaan.

Het leven is een feestje!

Cadeau’s als minimalist?

En nu vraag je je misschien af, hoe doe jij dat als minimalist met cadeau’s? Ik heb hier van tevoren al goed over nagedacht, want ik vind het zonde om iets te krijgen dat ik niet zal gebruiken.

Dat is én niet minimalistisch én niet duurzaam. Van mijn moeder heb ik een bieb abonnement cadeau gekregen en van mijn zusje praktische dingen die toch nog wilde kopen.

Mijn vriendinnen vroegen of ik nog cadeau wensen had en ze moesten hard lachen om mijn antwoord. Ik wilde een nieuwe pan haha…

Maar ik heb vooral aangegeven dat ik het al heel leuk vind dat ze komen en dat een cadeaubon altijd welkom is, evenals iets leuks doen in plaats van iets materialistisch.

Ik ga het er in ieder geval lekker van nemen vandaag & morgen 🙂 

P.S. hierboven zie je mijn moodboard voor dit jaar, met foto’s van mijn Pinterest borden.

Liefs Mariëlle

Volg:
Share:

32 Reacties

 1. 1 maart 2018 / 06:32

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en veel plezier de komende dagen! Xxx

 2. 1 maart 2018 / 07:13

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Maak er een mooie dag van vandaag! Wat mooi om te horen dat je zo’n fijn jaar achter de rug hebt! ♥

 3. 1 maart 2018 / 08:49

  Van harte gefeliciteerd! Maak er een mooie dag van! En dat dit ook weer een fantastisch jaar voor je mag worden!

 4. 1 maart 2018 / 10:06

  Van harte gefeliciteerd, Mariëlle! Tof om te lezen dat het voorbije jaar voor jou zo geweldig was. Geniet van jouw dagje!

 5. 1 maart 2018 / 11:06

  Gefeliciteerd! En wat een mooie terugblik op je afgelopen levensjaar 🙂

 6. 1 maart 2018 / 16:43

  Gefeliciteerd! Ouder worden is een stuk minder erg als je merkt dat je zoveel groeit en je leven steeds rijker wordt #lekkercheesy #clichéemaarwaar 😉

  • Mariëlle
   Auteur
   2 maart 2018 / 10:02

   Dankjewel Linda 🙂 En hihi, ja ik moet het gewoon anders zien!

 7. 1 maart 2018 / 17:06

  Gefeliciteerd Mariëlle! Ouder worden is helemaal niet zo erg als je elk jaar groei meemaakt en hierdoor steeds gelukkiger wordt 🙂 Veel plezier vandaag en dit weekend!

  • Mariëlle
   Auteur
   2 maart 2018 / 10:02

   Dankjewel Sophie! En eigenlijk is dat helemaal waar 🙂

 8. 1 maart 2018 / 20:05

  Van harte gefeliciteerd Mariëlle! Geniet van je verjaardag! En ik kan je vertellen dat ouder worden echt alleen maar leuker is, omdat je ieder jaar weer groeit en nieuwe ontwikkelingen doormaakt.

  • Mariëlle
   Auteur
   2 maart 2018 / 10:01

   Dankjewel lieve Amy <3 En eigenlijk denk ik dat je inderdaad gelijk hebt 🙂

 9. 1 maart 2018 / 20:54

  Vanmorgen via Insta en nu nog even langs deze weg: Van harte gefeliciteerd met je verjaardag lieve Mariëlle en dat het minstens net zo’n mooi jaar voor je mag worden als het afgelopen jaar. Geniet ervan. Veel liefs, Deb 💕

 10. 5 maart 2018 / 12:43

  Ik twijfel of ik je al gefeliciteerd hebt via social media (geheugen als een zeef), maar als nog van harte gefeliciteerd! x

 11. Tess
  7 maart 2018 / 10:15

  Happy Birthday!

  Ik hoop dat je een leuke dag hebt gehad inclusief een geschikt feest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

16   56
26   128
162   164
38   102
13   68

Follow on Instagram