Al zolang als ik make-up gebruik, gaat mijn voorkeur uit naar budgetproof kwasten. En dan bedoel ik niet de kwasten van de 1-euro-winkel, maar de kwasten van budgetproof drogist merken. Wel echt van een merk dus, maar verder wel lekker betaalbaar. Nu weet ik dat er meer meisjes en dames zijn die niet teveel geld kwijt willen zijn aan kwasten, dus vandaag deel ik dan ook 8 budgetproof kwasten merken met jou! Kijk je snel mee voor wat voorbeelden?

8 budgetproof kwasten merken

Eyes Lips Face (ELF)

Ik begin met een merk dat helaas niet in Nederland bij de drogist verkrijgbaar is. Don’t worry, in dit artikel vind je nog genoeg merken die wel makkelijk verkrijgbaar zijn! De kwasten van Eyes Lips Face zijn namelijk wel erg fijn en vaak ook erg betaalbaar. Daarom wil ik ze zeker even in het zonnetje zetten, want ik gebruik meerdere kwasten van dit merk. Ze zijn verkrijgbaar in de webshop van eyeslipsface.nl en dat werkt allemaal goed. Het enige probleem is dat de verzendkosten hoog zijn. Maar als je wacht op een actie of het deelt met vriendinnen, is het prima te doen.

Ebelin

En dan nog een merk dat helaas niet in Nederland verkrijgbaar is (dit is de laatste hoor!): Ebelin. Maar ik deel hem wel, omdat ik weet dat er veel dames wel eens een dagje naar Duitsland gaan en daar is het wel verkrijgbaar. Je kunt dit merk kopen bij de DM, zie voor het aanbod de website van de DM. De kwasten van Ebelin zijn ook super fijn en heel leuk geprijsd. Mijn favorieten zijn de blending kwast, de poeder kwast en het wenkbrauwborsteltje.

Ebelin brushes

 Essence

En zoals beloofd: ook nog wat fijne merken die makkelijk verkrijgbaar zijn! De kwasten van Essence zijn ook prima in gebruik, ik gebruik één soort kwast al jaren. Dat is de crease brush met het zwarte handvat en de paarse haartjes. Deze is perfect om oogschaduw in de crease aan te brengen. De kwasten van Essence zijn dus ook een aanrader en lekker betaalbaar. Ze zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en bij sommige Trekpleister filialen: lekker dichtbij dus!

Essence make me pretty kwasten

Catrice

Op het moment heb ik zelf geen kwasten van Catrice, maar die heb ik wel gehad. Onder het mom van minimalisme heb ik er een paar opgeruimd, maar ik vind ze wel fijn. Ook de kwasten van Catrice zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en bij sommige Trekpleister filialen. Hoewel ze budgetproof zijn, gaan ze lang mee en zelfs na vaak wassen blijven ze mooi. Als je niet zoveel geld kwijt wilt zijn aan kwasten, dan hoeft dat dus ook echt niet: het is aan jou!

Kruidvat

Voor zowel Essence als Catrice kwasten kun je dus terecht bij Kruidvat. Maar waarom staat hier dan nog een keer Kruidvat!? Nou, omdat Kruidvat ook een eigen kwasten merk heeft! Als je een kijkje neemt bij de beauty accessoires dan kom je ze waarschijnlijk wel tegen. Ze hebben kwasten voor de ogen, voor het gezicht en ook bijvoorbeeld een pincet en make-up sponsjes. Uiteraard zijn de producten verkrijgbaar in de winkel en op kruidvat.nl.

Hema

Mocht je even wat anders willen, dan kun je ook eens kijken bij de Hema. De Hema heeft namelijk ook een vrij groot aanbod in make-up kwasten. En waarbij ik bij alle bovenstaande merken kan zeggen dat de kwasten vegan zijn, moet je bij de Hema wel even oppassen. Daar komt het namelijk wel eens voor dat de haartjes dierlijk zijn! Gelukkig is dat niet bij alle kwasten zo. Ze zijn natuurlijk verkrijgbaar in de Hema winkels en op Hema.nl.

Hema kwasten

Etos

Naast Kruidvat en Hema hebben we in Nederland nog een winkel die vaak voorkomt en waar ze ook kwasten verkopen. Ik heb het over Etos! Nu moet ik heel eerlijk toegeven dat ik zelf geen ervaring heb met de kwasten van Etos, maar ik hoor en lees er goede dingen over. De kwasten zien er mooi uit en zijn natuurlijk ook betaalbaar. Ik durf niet met zekerheid te zeggen of alle kwasten vegan zijn, maar veel kwasten zijn dat denk ik wel!

Primark

En last but not least: zelfs de Primark heeft make-up kwasten! Je kunt deze winkel natuurlijk niet echt een drogist noemen, maar het is zeker de moeite waard om er even te kijken. Gelukkig zitten er inmiddels meerdere filialen door het hele land. Ik heb een aantal kwasten van Primark geprobeerd en ze bevielen me erg goed, zeker voor de prijs!

This or that tag

8 budgetproof kwasten merken

Zo, dat was een aardig lijstje! Ik hoop dat je het leuk vond om 8 budgetproof kwasten merken te zien. Zoals je ziet hoeven fijne kwasten helemaal niet duur te zijn. Het is maar net wat je er voor over hebt. Wellicht vind je de kwasten van een bepaald merk niet zo mooi of niet zo fijn, maar dan heb je dus nog genoeg keus uit de andere merken die ik heb genoemd! Heb jij nog een goed voorbeeld naast deze 8 budgetproof kwasten merken?

Liefs Mariëlle