Hoe kun je alles uit je dag halen? | 15 x ultieme tips

Ik haal graag alles uit mijn dag, elke dag opnieuw. Het voelt zo heerlijk als ik mijn to do list aan het einde van de dag weer heb afgestreept. Maar hoe doe je dat, alles uit je dag halen? In dit artikel deel ik 15 tips om meer uit je dag te halen. Het zijn tips die ik mezelf in de afgelopen jaren heb aangeleerd en die voor mij heel goed werken om het maximale uit mijn dag te halen. Dus wil je dat ook? Lees snel verder!

Alles uit je dag halen

Meer uit je dag halen: hoe doe je dat?

Ik ben een perfectionist, een echte streber. Ik ben ook een echte levensgenieter en daarom wil ik er graag alles uithalen dat er in zit. Elke dag weer! Maar hoe doe je dat keer op keer?

Om dat elke dag weer voor elkaar te krijgen, pas ik de onderstaande tips toe. Sommigen zijn wellicht voor de hand liggend, maar goed om weer te lezen. Anderen zijn misschien opvallend voor je… ;)

15 tips om alles uit je dag te halen

1. Sta op tijd op

Het is nog zo logisch, maar door eerder op te staan, krijg je echt meer gedaan. Je hebt én meer uren in je dag én je bent meer productief. Zeker wanneer je een fijne ochtendroutine voor jezelf ontwikkelt.

2. Werk met een to do list

Ik noemde het al aan het begin van dit artikel, maar ik zweer echt bij to do lists. Deze maak ik de avond van tevoren al, zodat ik in de ochtend direct (en zonder na te denken) aan de slag kan.

Een to do list werkt verhelderend én motiverend. Het helpt écht bij alles uit je dag halen!

3. Stel prioriteiten

Je to do list kan alleen nogal lang worden en dat werkt niet bepaald in je voordeel. Daarom is het zaak om prioriteiten te stellen. Schrijf elke dag de 3 belangrijkste taken bovenaan en doe die als eerst.

4. Start monotasking, stop multitasking

Denk je dat je alles uit je dag haalt als je 10 dingen tegelijk doet? Het voelt misschien zo, maar dat is echt niet het geval. Door maar één ding tegelijk te doen, geniet je van het moment én heb je meer focus.

5. Maak slim gebruik van je dag

Wist je dat ons aandachtsniveau door de dag heen op en neer gaat? Het verschilt ook per persoon natuurlijk, maar er is onderzoek gedaan naar wanneer we ons het beste kunnen concentreren.

Ga dit eens bij jezelf na en plan aan de hand daarvan je taken in. Zo kun je zeker alles uit je dag halen!

6. Leg je mobiel aan de kant

Eén melding, één blik en je bent toch ineens weer een halfuur verder. Onze telefoons zijn tegenwoordig echt een probleem. Wil je meer uit je dag halen? Zet meldingen uit of leg hem in een andere kamer!

7. Neem juist ook pauze

Ik zeg niet dat je helemaal niet meer op je mobiel mag kijken, dat doe ik ook gewoon. Maar ik doe dit wel op bewuste momenten. Zo las ik bijvoorbeeld om 11 uur, 15 uur en 20 uur een ‘mobielcheckpauze’ in.

Toch doel ik bij deze tip niet per se op je mobiel. Sowieso zijn pauzes een goed idee. Je kunt namelijk toch niet de hele dag voor de volle 100% geconcentreerd werken. Neem afstand en ga dan weer verder!

8.  Doe wat je leuk vindt

Als je later terug kijkt op je leven, dan denk je echt niet meer aan al die dagelijkse to do lijstjes. Hopelijk kun je dan zeggen dat je héél veel leuks hebt gedaan in je leven, waardoor je je echt voldaan voelt.

Niet elke dag is een feestje, er moet ook gewerkt worden. Maar door te doen wat je leuk vindt, kun je wel alles uit je dag halen. Volg je hart en doe waar jij blij van wordt!

9. Zorg voor een opgeruimd huis

Is je huis altijd een rommel en moet je het telkens weer opruimen? Zucht, wat zonde van je tijd… Ik heb al-tijd een opgeruimd huis en daardoor heb ik meer tijd over voor de dingen die er echt toe doen.

En nee, dat kost me niet veel tijd, want minimalisme bespaart juist tijd én geld. Verdiep je er eens in ;)

10. Zorg voor een opgeruimd hoofd

In principe zorgt een opgeruimd huis ook voor een opgeruimd hoofd: heerlijk. Maar dan alsnog heb je misschien een heleboel gedachten die door je hoofd heen schieten, zoals angstgevoelens.

Niet echt ideaal als je alles uit je dag wilt halen. Werk daarom ook aan je mind, bijvoorbeeld door elke ochtend of avond te mediteren, door middel van mindfulness of misschien wel yoga.

11. Maak je leven simpeler

Een mega shitload aan kleding geeft je alleen maar keuzestress bij feestjes. Ingewikkelde recepten kosten een heleboel tijd, houd het lekker simpel. Dan houd je tijd over voor de dingen die er echt toe doen!

12. Move that ass, ga naar buiten

We zijn er niet op gemaakt om zolang op onze billen te zitten, het is zelfs heel ongezond. Zitten is het nieuwe roken, zeggen ze. Als je alles uit je dag wilt halen, dan zou je gezondheid voorop moeten staan.

Zorg dus elke dag voor een portie beweging, het liefst buiten, want ook dat hebben we allemaal nodig.

13. Zorg goed voor je gezondheid

Ik noemde het bij de vorige tip al, vergeet je gezondheid niet! Pas als je gezond bent, kun je alles uit je dag halen. Daartoe is niet alleen beweging belangrijk, maar ook de juiste voeding en genoeg slaap.

14. Leef in het nu

Soms zijn we zo streberig dat we vergeten te genieten van het hier en nu en van wat we tot nu toe al bereikt hebben. Het verleden is geweest, de toekomst komt nog, alles uit je dag halen moet je NU doen.

15. Blijf geïnspireerd & gemotiveerd

Naar mijn idee haal je keer op keer alles uit je dag als je jezelf blijft ontwikkelen. Daarom vind ik het fijn om inspirerende mensen te volgen, tijd door te brengen met goede vrienden en boeken te lezen.

Zo blijf ik geïnspireerd op de gebieden die ik interessant en belangrijk vind en gemotiveerd om mezelf te ontwikkelen en dus elke dag weer alles uit mijn dag te halen.

Alles uit je dag halen doe je zo!

En dat waren alweer de 15 tips om alles uit je dag te halen, die ik graag met je wilde delen. Het zijn wellicht niet de meest voor de hand liggende tips, maar ik vind ze er toch erg goed bij passen.

Ben je specifiek op zoek naar tips om efficiënter te werken? Ook daar heb ik al eens over geschreven. En heb jij nog fijne tips om meer uit je dag te halen? Laat ze dan zeker even achter bij de reacties.

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook.

Volg:
Share:

14 Reacties

 1. 4 augustus 2017 / 09:52

  Wat een fijn artikel =)
  Ik probeer ook altijd op tijd op te staan op mijn vrije dag!
  Liefs Jorinda

 2. 4 augustus 2017 / 10:01

  Heerlijk he :)

 3. 4 augustus 2017 / 12:06

  Ik sta normaal gesproken ook altijd vroeg op, moet ook wel, want de kinderen zijn altijd vroeg wakker :-) Ik vind het heerlijk om productief te zijn en to do lijstjes te maken! Nu het vakantie is merk ik dat ik heel wat trager ben dan normaal gesproken. Tuurlijk, rust is ook belangrijk, maar na een paar dagen begint het me te irriteren. Vanaf morgen maar weer productief doen dan maar!

 4. 4 augustus 2017 / 12:13

  Ik zet dan inderdaad ook vaak graag de wekker, dat helpt zo veel!

 5. Joyce - LemonyLifeNL
  4 augustus 2017 / 12:57

  Fijn artikel! Ik wil ook weer gaan beginnen met to do lists maken, dan ben ik inderdaad veel productiever!

 6. 4 augustus 2017 / 14:21

  Oh, ik ben zo slecht in productief zijn! Ben continu afgeleid! Zal nu wel door de zwangerschapshormonen komen, en door mijn lieve dochtertje dat de hele tijd om aandacht vraagt 😉

 7. 4 augustus 2017 / 16:45

  Haha ik snap je zo goed! Succes ;) Ik pas nu op de hond en merk dat ik ook uit mijn doen ben en dus niet zo productief…

 8. 4 augustus 2017 / 16:45

  Precies :D

 9. 4 augustus 2017 / 16:45

  Go for it :D

 10. 4 augustus 2017 / 16:46

  Hihi dat zijn allerlei factoren tegelijk ;)

 11. 4 augustus 2017 / 21:42

  Ik haal altijd echt van alles uit 1 dag! ik ben er heel goed in haha

 12. 5 augustus 2017 / 10:51

  Hihi ja dat krijg ik weleens mee van jou, leuk!

 13. 6 augustus 2017 / 12:22

  Wat een handige tips! Ik merk vooral dat ik tijdens de vakantie een stuk minder productief ben, maar dat mag ook af en toe ;)

 14. 6 augustus 2017 / 13:08

  Hihi snap ik helemaal, maar daar heb je gelijk in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

15   128
38   174
14   145
19   161
24   258

Follow on Instagram