Aveda Cherry Almond shampoo & conditioner review [Softening]

Onlangs ontving ik de Aveda Cherry Almond shampoo & conditioner. Hoewel ik dol ben op amandel en kers, ben ik niet dol op softening producten zoals deze. Ik heb namelijk dun haar en het is al zacht van zichzelf. Als je daar nog zachtmakende producten voor gebruikt, wordt het er vaak niet beter op. Maar er zijn natuurlijk een heleboel dames die wél zachte haren willen, dus tijd voor een review!

Aveda Cherry Almond shampoo & conditioner

Aveda Cherry Almond shampoo & conditioner review

De vorige lijn van Aveda die ik probeerde was helaas geen succes voor mijn haartype. En ik geef eerlijk toe dat ik ook niet zo’n vertrouwen had in deze producten, puur vanwege mijn dunne haren.

Maar ik ben niet de enige op de wereld en ik weet dat er veel dames zijn die hun haren wél wat extra verzorging willen geven. Dat kan met deze voor 98% natuurlijke producten erg goed.

De Cherry Almond collectie zou zorgen voor bounce en dan zonder gebruik te maken van siliconen, een ingrediënt dat bekend staat als een vaak voorkomend schadelijk ingrediënt in cosmetica.

Aveda cherry almond shampoo review

Aveda Cherry Almond shampoo & conditioner ingrediënten

De Aveda Cherry Almond shampoo en conditioner zijn gebaseerd op kersenbloesemextract en zoete amandelolie. De volledige ingrediëntenlijsten van beide producten vind je hieronder:

Shampoo: Water\Aqua\Eau , Ammonium Lauryl Sulfate , Propanediol , Decyl Glucoside , Sodium Hydroxypropylsulfonate Laurylglucoside Crosspolymer , Babassuamidopropyl Betaine , Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil , Prunus Serrulata Flower (Cherry) Extract , Glycerin , Glycol Distearate , Acrylates Copolymer , Polyquaternium-10 , Butylene Glycol , Sodium Chloride , Citric Acid , Sodium Hydroxide , Fragrance (Parfum) , Linalool , Geraniol , Limonene , Sodium Phytate , Benzoic Acid , Phenoxyethanol , Potassium Sorbate , Sodium Benzoate <ILN45474>

Conditioner: Water\Aqua\Eau , Cetearyl Alcohol , Propanediol , Behentrimonium Methosulfate , Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil , Prunus Serrulata Flower (Cherry) Extract , Butyrospermum Parkii (Shea Butter) , Cocos Nucifera (Coconut) Oil , Lactic Acid , Stearamidopropyl Dimethylamine , Butylene Glycol , Caprylyl Glycol , Fragrance (Parfum) , Linalool , Geraniol , Amyl Cinnamal , Citronellol , Limonene , Phenoxyethanol , Potassium Sorbate <ILN44968>

aveda cherry almond conditioner

Aveda Cherry Almond shampoo & conditioner gebruik

Op de foto hieronder zie je (weliswaar in de omgekeerde volgorde) de substanties van de shampoo en de conditioner. De shampoo is vrij vloeibaar en parelmoer van kleur. De conditioner is wit en creamy.

De geur van beide producten is natuurlijk (dus niet een chemisch kersen geurtje) en zeker niet te zoet of te sterk. Ik vind ze lekker ruiken! Verder zijn de producten gemakkelijk te verdelen en uit te spoelen.

Aveda Cherry Almond review

Review Aveda Cherry Almond shampoo & conditioner

Eigenlijk vermoedde ik het al, maar de shampoo is bij mijn haartype geen succes. Mijn haren worden schoon door de shampoo, maar er is na het drogen geen volume te bekennen. Het is daarvoor té zacht.

Gezien mijn haren van zichzelf zacht zijn, wil ik dat niet als resultaat. Ik moet het dan namelijk sneller weer wassen. Mijn voorkeur gaat dus uit naar een volume shampoo, zoals die van Sante of Alverde.

Maar ik denk dat dames met stroef haar, dat wel wat verzachting kan gebruiken, wél baat zullen hebben bij deze producten. Ik ken veel dames die juist meer zachtheid willen!

Ik heb zelf geen ervaring met krullen (had ik dat maar…), maar ik kan me voorstellen dat deze producten daarbij juist wel prettig werken.

De conditioner vind ik wél fijn om te gebruiken, want mijn puntjes zijn altijd wat droger dan de rest van mijn haren. Ofwel: het zijn mooie producten, maar bij dun haar vind ik het niet zo passend.

Prijs & verkooppunten

De producten van Aveda zijn dus bijna geheel natuurlijk. Bovendien is het merk dierproefvrij en zijn deze producten vegan friendly. De mooie ingrediënten zorgen helaas wel voor aardige prijzen:

 • Cherry Almond Softening Shampoo       € 18,-
 • Cherry Almond Softening Conditioner  € 21,-

De collectie is verkrijgbaar bij Aveda verkooppunten, Aveda salons en online via www.aveda.eu.

Wat vind jij belangrijk aan een shampoo?

Liefs Mariëlle

Ik heb deze producten ontvangen ter review.

Volg:

8 Reacties

 1. 20 november 2018 / 10:36

  Oh ze klinken echt heerlijk, en voor mijn haar inderdaad best geschikt!

 2. 20 november 2018 / 15:39

  Mooie review! Klinkt als een fijne lijn :)

 3. 20 november 2018 / 15:58

  Jammer dat het niets voor jou is! Ze zijn niet goedkoop, maar als er echt goede ingrediënten in zitten, ben ik wel bereid om iets meer neer te tellen ervoor. Heb jij eigenlijk Big van Lush wel eens geprobeerd?

 4. Mariëlle
  Auteur
  20 november 2018 / 22:04

  Je zou ze zo van me mogen hebben hihi ;)

 5. Mariëlle
  Auteur
  20 november 2018 / 22:04

  Dankjewel Kelly <3

 6. Mariëlle
  Auteur
  20 november 2018 / 22:05

  Ja die heb ik zeker geprobeerd! Dat is met zeezout toch? Lush gebruikt wel wat natuurlijke ingrediënten, maar niet super veel, dus vandaar dat ik dat eigenlijk nooit kies. Van die shampoo merkte ik helaas ook niet zoveel :(

 7. 21 november 2018 / 15:28

  Ah wat jammer! Ze hebben (inmiddels?) wel veel vegan producten. Maar dan moet het alsnog wel iets voor je haar doen, ja!

 8. Mariëlle
  Auteur
  21 november 2018 / 15:37

  Ja ze hebben zeker veel vegan (en zero waste!) producten :) Maar ik vind natuurlijke ingrediënten ook heel belangrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

40   135
83   224
65   181
21   189
31   175

Follow on Instagram