In januari reviewde ik de melisse shampoo en conditioner van Benecos. Deze bevielen me zo ontzettend goed (en nog!), dat ik ook wel heel benieuwd was naar de Benecos aloë vera shampoo. Ik ben dol op aloë vera en dacht dat deze shampoo dan vast ook heel fijn zou zijn. Maar soms moet je gewoon niet op zoek gaan naar iets beters als je al iets fijns gevonden hebt! In dit artikel lees je wat ik daar mee bedoel…

Benecos aloë vera shampoo

Benecos aloë vera shampoo

Ik heb het al vaker gezegd, maar ik vind Benecos een leuk merk. Het is een natuurlijk en dierproefvrij merk, met vele vegan opties. Ze hebben niet alleen make-up en nagellak in het assortiment, maar ook haarverzorging en lichaamsverzorging. Eigenlijk kun je er dus voor een heleboel dingen terecht. De verpakkingen zijn simpel, maar gezien mijn minimalist journey, houd ik daar wel van. Let’s take a look!

Review Benecos shampoo

Ingrediënten

Laten we eerst eens kijken naar de ingrediëntenlijst van deze shampoo. Deze is behoorlijk lang, maar het gaat wel om natuurlijke ingrediënten. Zoals je aan het logo kunt zien, is dit product vegan. In plaats van de agressieve reiniger SLS, bevat dit product sodium coco-sulfate. Dat is een mildere variant om de huid en het haar mee te reinigen. In de ingrediëntenlijst vind je natuurlijk ook het aloë vera sap terug.

Benecos aloë vera shampoo ingrediënten

Werking

Zoals ik hierboven al schreef, hoopte ik dat deze shampoo net zo fijn (of misschien nog wel fijner) zou zijn als die van de melisse lijn. En qua gebruik is hij dat zeker. Op de foto hieronder zie je de structuur van de shampoo. De substantie is gelig van kleur en de shampoo is aardig vloeibaar. Je kunt hem daardoor goed verdelen over je haren. De shampoo schuimt niet mega hard, maar wel meer dan genoeg.

Review Benecos aloë vera shampoo

Mijn mening

Misschien had je al een vermoeden over mijn mening bij het lezen van de inleiding. Helaas vindt mijn hoofdhuid de Benecos aloë vera shampoo niet zo fijn als de melisse variant. Op de een of andere manier heb ik sneller last van jeuk en zelfs van wat schilfers. En ik heb verder toch echt niks anders gedaan dan het verwisselen van mijn shampoo. Ik denk dat mijn haren & hoofdhuid gewoon niet zijn gemaakt voor deze shampoo. Schijnbaar werkt de combinatie van ingrediënten in de melisse variant beter voor mij. Ik vind het jammer dat deze review daarom negatief is, want verder vind ik Benecos nog steeds erg leuk!

Prijs en verkooppunten

De Benecos aloë vera shampoo kost €6,75 en is onder andere verkrijgbaar bij Blossom Up.

Liefs Mariëlle

Ik heb dit product ontvangen ter review.