Ik blijf maar terugblikken naar 2016, maar in dit jaar is er gewoon veel veranderd voor mij. Zo ging ik dierproefvrij, maar keek ik ook meer naar duurzaamheid. Onder het mom van duurzaamheid ging ik ook op zoek naar betere nagellak alternatieven en die vond ik bij Boho. Het is tijd voor de review van de Boho base coat en nail hardner! Helaas niet geheel natuurlijk, maar wel grotendeels. En dan ook nog dierproefvrij en vegan. Kijk je snel mee?

Boho base coat en nail hardner

Boho base coat en nail hardner

Ik probeer zo min mogelijk producten te gebruiken, maar sommige producten zijn gewoon ‘nodig’. Natuurlijk, niet iedereen vind het nodig om nagellak te dragen, maar ik word er blij van. En onder het mom van minimalisme, doe ik datgene waar ik blij van word en gebruik ik wat ik nodig heb. Voor stevige nagels gebruik ik bijvoorbeeld graag een nagel verharder en onder nagellak draag ik het liefste toch altijd een base coat. Beide producten vond ik bij Boho!

Boho base coat en nail hardner

Boho base coat

Hoewel het soms lijkt alsof Boho geheel natuurlijke nagellak heeft, is dat niet helemaal het geval. Het is wel één van de meest natuurlijke alternatieven op dit gebied. Sowieso bevat het de meest giftige stoffen niet. Ook heel belangrijk vind ik dat Boho dierproefvrij is en de lakjes zijn vegan. De lakjes en dus ook de base coat van Boho zitten in kleine, schattige flesjes. Dit is bewust gedaan, zodat je de producten ook echt op kunt maken voor ze bederven.
Boho base coat en nail hardner

Een base coat kun je gebruiken om je nagels mooi te laten glanzen. Maar je kunt het, zoals de naam al zegt, ook gebruiken als basis onder nagellak. Dit is beter voor je nagels, omdat de kleur dan niet in je nagels trekt. Bovendien zorg je met een base coat voor een egale laag, zodat je nagellak beter en mooier blijft zitten. Ik vind de Boho base coat erg fijn werken en hij doet ook zeker wat hij moet doen. Helaas vind ik niet dat hij de houdbaarheid van je gelakte nagels enorm verlengd.

Boho nail hardner

Een hele tijd gebruikte ik de producten van Trind. Wel dierproefvrij, maar niet gezond voor je nagels. Daarom ben ik daarmee gestopt, maar ik wilde wel graag een andere nagel verharder vinden. Ik probeerde daarom de Boho nail hardner en ik merk echt verschil. Mijn nagels voelen steviger en dikker aan. Ook heb ik weinig ‘velletjes’ op mijn nagels. Ik moet hem daarvoor wel netjes geregeld gebruiken, maar dat vind ik niet erg om te doen!

Boho base coat en nail hardner

De Boho nagel verharder werkt namelijk als iedere andere nagellak. Je brengt het aan op je nagels en that’s it. Het droogt snel en het geeft je nagels meteen ook een mooie glans. Eventueel kun je hierover nog nagellak aanbrengen. Dan heb je eigenlijk een base coat en nagel verharder in één. Ik vind het wederom een top product!

Mijn mening

Ik denk dat het wel duidelijk is, maar ik ben fan van de Boho base coat en nail hardner. Helaas bestaan er nog geen geheel natuurlijke nagel producten zoals deze, maar dit komt er wel bij in de buurt. Boho gebruikt namelijk zo min mogelijk schadelijke ingrediënten. De meest bekende schadelijke ingrediënten zitten in ieder geval niet in de lakjes. De base coat en de nail hardner doen precies wat ze moeten doen, dus ik blijf ze lekker gebruiken!

Prijs en verkooppunten

De Boho base coat en nail hardner kosten beiden €6.19 per stuk. De producten van Boho zijn verkrijgbaar in de webshop van Solobiomooi!

Liefs Mariëlle

Ik heb deze producten ontvangen ter review.