Voorheen geloofde ik nooit zo in een oogschaduwbasis, maar sinds ik het gebruik, kan ik niet meer zonder. Een goede basis zorgt dat je make-up mooier zit en dat het langer op zijn plek blijft zitten. En als je een goede hebt, dan werkt het dus echt! Vandaag deel ik een Catrice oogschaduwbasis battle, ik vergelijk namelijk drie van de Catrice oogschaduwbasissen voor je. Welke is het beste? Ik laat het je zien!

Catrice oogschaduwbasis battle

Catrice oogschaduwbasis battle

Ik heb drie oogschaduwbasissen van Catrice geprobeerd, allen van de prime and fine lijn. Je ziet ze op de foto’s hierboven en hieronder terug.  De linker is de brightening eyeshadow base, de middelste is de gewone eyeshadow base en de rechter is de smokey effect eyeshadow base.

De linker kun je gebruiken om je oogschaduw wat feller over te laten komen. De middelste is gewoon bedoeld voor een langhoudende look. De rechter is speciaal voor donkere smokey eye looks. Leuk dat Catrice er meerdere heeft, maar eigenlijk is één basis voor alles veel makkelijker toch?

Catrice oogschaduwbasis battle

Swatches

De oogschaduwbasissen hebben allen een handige applicator om het op het ooglid aan te brengen. Hieronder zie je de swatches van alle drie, in dezelfde volgorde als op de foto hierboven. Links zie je dus de brightening eyeshadow base, in het midden de gewone en rechts de smokey effect eyeshadow base.

De substanties zijn precies zoals ik ze had verwacht. Om een ooglook opvallender te maken, kun je inderdaad het beste een witte basis gebruiken. De gewone basis is huidskleurig en de smokey effect basis is, hoe kan het ook anders: zwart!

Catrice oogschaduwbasis battle

Gebruik

Voor de Catrice oogschaduwbasis battle heb ik drie verschillende looks gemaakt. Je ziet hieronder aller eerst de brightening oogschaduwbasis, ik gebruikte een koele bronstint. De oogschaduw brengt zo mooi aan op het ooglid, maar hij komt niet extra mooi uit.

Daaronder volgt een look met de gewone oogschaduwbasis. Deze zorgt inderdaad voor een prima basis. Daarna volgt een look met de smokey effect basis, ik maakte een meer opvallende look. Zie je de vervaagde oogschaduw..? Deze houdt dus helaas niet de hele dag, mijn oogschaduw is gaan creasenEssence shape and shadows palette look
Essence vintage rose eye palette

 

Catrice smokey effect eyeshadow base

Mijn mening

Ik heb ze alle drie geprobeerd om te kijken of ze doen wat ze beloven en of er wellicht één de beste is. Want zeg nu zelf: één basis voor alles is toch veel makkelijker? En daar blijf ik bij! De brightening basis en de gewone basis zijn prima voor de houdbaarheid, maar doen niets extra’s voor je look.

De smokey effect basis doet niets voor je look en ook niets voor de houdbaarheid. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van of je vette oogleden hebt of niet. Maar ik heb dit niet en zelfs dan gaat oogschaduw creasen. Zoek je een goedkope basis? Dan zou ik gaan voor de brightening of voor de gewone basis.

P.s. ken je het NYX milk pencil al? Zeker de moeite waard als je een langhoudende look wilt! Inmiddels gebruik ik overigens de natuurlijke oogschaduwbasis van Benecos.

Prijs en verkooppunten

Zeker wanneer je een budgetproof oogschaduwbasis zoekt, zit je met die van Catrice wel goed. Alle drie kosten ze namelijk maar €3,59 per stuk. En dat is best een mooie prijs voor een prima oogschaduwbasis. Behalve dan voor de smokey effect basis, want die werkt in mijn geval niet.

Je vindt Catrice in de Kruidvat of Trekpleister webshop of in de winkels van deze bedrijven.

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook!