Charcoco coconut oil pulling review | Spoelen met kokosolie gezond?

Heb jij al eens van oil pulling gehoord? Dankzij het internet ontdek ik de leukste dingen en ik houd wel van proberen. Soms zie ik echter door de bomen het bos niet meer en weet ik niet wat ik nu als eerste wil proberen. Om die reden had ik oil pulling nog steeds niet geprobeerd, maar ik was héél benieuwd wat het voor me zou doen. Gelukkig ontving ik de Charcoco coconut oil pulling: hup, aan de slag ermee!

Charcoco review coconut oil pulling

Wat is oil pulling?

Mocht je nog nooit van oil pulling gehoord hebben, dan geef ik je even een korte uitleg! Het is een Ayurvedische techniek om je lichaam te ontgiften en te verjongen.

En zoals de naam al zegt, doe je dat dus met olie. Het is de bedoeling dat je zo’n 20 minuten lang de olie actief in je mond laat rondgaan.

Hierdoor wordt de stofwisseling geactiveerd, waardoor het lichaam sneller gifstoffen elimineert via je slijmvliezen. Wanneer je de olie uitspuugt, verlaten de bacteriën je lichaam.

Wat zijn de voordelen?

Ik vind mijn gezondheid belangrijk (ik ben niet voor niets veganist en gebruik het liefst natuurlijke producten), dus ik stond er wel voor open.

Maar het heeft ook veel specifieke voordelen, zoals minder tandplak en dus wittere tanden. Daarnaast komt het de gezondheid van je tandvlees ten goede en werkt het tegen slechte adem.

Het zou zelfs zorgen voor meer energie en minder huidproblemen. Op internet vind je bronnen die zeggen dat je organen er een stuk gezonder van worden en dat het goed is voor je hormoonbalans.

En dat alles draagt bij aan je algehele gezondheid. Note: dit is niet wat ik beweer, maar wat er op internet over geschreven wordt. Ik was in ieder geval erg benieuwd wat ik er zelf van zou gaan merken!

Charcoco ervaringen gebruik

Charcoco coconut oil pulling

Zoals ik hierboven al schreef, wilde ik oil pulling al langer proberen maar het kwam er niet van.

Nu kun je een lepel ongeraffineerde plantaardige olie in je mond stoppen, maar je kunt ook kiezen voor de set van Charcoco coconut oil pulling.

De set bevat 16 zakjes met de juiste hoeveelheid biologische kokosolie met een mint smaakje. De handigheid van deze set verlaagde voor mij de drempel om het te proberen.

Charcoco kopen

Gebruik

Voor oil pulling geldt dat je dit het beste op een nuchtere maag kunt doen, dus direct in de ochtend. Je knipt een zakje open en doet de gehele inhoud in je mond.

Vervolgens moet je 15 tot 20 minuten dit goedje door je mond spoelen. In het begin is de olie nog vrij dik, want dat is nu eenmaal de substantie van kokosolie.

Maar zodra je langer aan het spoelen bent, wordt de substantie steeds dunner. Als de tijd voorbij is, spuug je het uit in de prullenbak. Doe dit niet in de wasbak, want dat kan zorgen voor verstopping.

Wanneer je het uitspuugt, zou het wit moeten zijn. Dan weet je dat je lang en goed genoeg hebt gespoeld. Voor het beste resultaat kun je een kuur van 14 dagen doen en vervolgens 2 x per week blijven spoelen.

Charcoco voor en na

Werkt oil pulling? Mijn ervaring

Toen ik het voor het eerst deed, vond ik het een raar idee: pure kokosolie in mijn mond. Maar ik was zo nieuwsgierig dat ik toch doorzette.

Ik heb geen kuur van 14 dagen gedaan, omdat ik dat in de ochtend gewoon niet red. Je kunt na het spoelen namelijk het beste een half uur wachten met eten.

En dat haal ik ‘s ochtends niet. Daarom koos ik ervoor om het te doen op de dagen dat ik thuis werk en in het weekend.

Ik merkte al snel dat mijn tandvlees gevoeliger werd, nu ik het minder vaak gebruik is dat weer rustiger. Ik maakte de collage, maar zie qua tandplak en witheid weinig verschil.

Wel heb ik het idee dat ik meer energie heb. Mijn huid is wat rustiger vergeleken met wat maanden terug en ik denk dat oil pulling hier wel een beetje aan bijdraagt.

Al met al vond ik het leuk om het nu eindelijk eens te proberen! Ik blijf het niet dagelijks doen, maar wil het 2 x per week blijven doen.

Het is niet lekker, maar het heeft wel voordelen en dan heb ik dat er wel voor over. Wel moet ik zeggen dat de zakjes niet zero waste zijn, dus mijn voorkeur gaat dan toch uit naar een pot kokosolie.

Prijs en verkooppunten

Voor de Charcoco coconut oil pulling set (bestaande uit 16 zakjes) betaal je €29.99. Ik vind dat aardig aan de prijs, want een pot biologische kokosolie kost minder.

Maar daarbij heb je niet het gemak dat het al kant en klaar voor je in zakjes zit en dan heeft het ook geen mint smaakje. Wil je de set proberen? Je kunt hem bestellen op de website van Charcoco Cosmetics!

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook.

Ik heb dit product ontvangen ter review.

Volg:

4 Reacties

 1. 5 februari 2018 / 07:06

  Wat een bijzonder product en leuk dat je het hebt getest! Het lijkt me inderdaad qua tijd nog wel een dingetje om dit dagelijks te doen. Fijn dat je er een beetje energieverschil door merkte!

 2. Mariëlle
  Auteur
  5 februari 2018 / 20:25

  Thanks voor je reactie Romy :)

 3. 6 februari 2018 / 10:08

  Ik blijf dit echt een raar gegeven vinden. Ik zie op je foto’s inderdaad ook geen verschil, maar wel fijn dat je je er energieker door voelde!

 4. Mariëlle
  Auteur
  6 februari 2018 / 19:37

  Haha wat vind je er precies raar aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

10   144
54   122
11   135
18   145
41   167

Follow on Instagram