Charwhite teeth whitener review | Voor & na natuurlijk tanden bleken?

Alweer een hele tijd geleden kreeg ik een zwart potje met gitzwarte inhoud. Je zou niet verwachten dat zoiets voor witte tanden kan zorgen en eigenlijk al helemaal niet op een verantwoorde manier. Maar niets is minder waar, Charwhite is een veilige en natuurlijke manier om je tanden thuis te bleken. En het is ook nog eens pijnloos. Ik was benieuwd of het wel echt zou werken, dus het is tijd voor een review!

Charwhite

Charwhite teeth whitener | Natuurlijk & vegan

Het heeft inmiddels volgens mij al aardig wat bekendheid, zeker op Instagram. Met dit zwarte poeder kun je eenvoudig wittere tanden krijgen.

Deze methode is natuurlijk, dierproefvrij en vegan. Je hoeft er dus niet voor naar een specialist, je kunt het gewoon thuis doen op elk gewenst moment.

En zoals ik hierboven benoemde, is het een pijnloze methode. Wel zo fijn! Anders zou ik het overigens ook nooit geprobeerd hebben. Maar wat zit er in en hoe werkt het precies? Dat leg ik graag aan je uit!

Natuurlijk tanden bleken

Charwhite ingrediënten

De ingrediëntenlijst is niet zo lang en dat is een goed teken. Alle ingrediënten zijn natuurlijk:

Charcoal Powder (actieve houtskool poeder uit kokosnoot), Bentonite (bentoniet klei), Citrus Aurantium Dulcis Peel Powder (Sinaasappelschilpoeder)*, Mentha Piperita Leaf (Munt)*. * biologisch ingrediënt

“Charcoal is de actieve kool uit kokosnotdoppen en deze reinigt niet alleen de tanden, maar heeft ook een ontgiftende werking doordat het in staat is om vuil- en giftstoffen te verwijderen en aanslag aan zich bindt. Bentoniet clay versterkt het tandglazuur.

Het bleek- en glanseffect wordt veroorzaakt door de organische Sweet orange peel. Oganische pepermunt verfrist de mond en voorkomt ontstekingen.”

Tanden bleken natuurlijk

Tanden bleken met Charwhite

Maar hoe gebruik je dit dan!? Waarschijnlijk ben je net als ik gewend aan een tandpasta, een pasta dus. In dit geval gebruik je dus geen pasta, maar poeder.

Dat is even wennen, maar niet moeilijk. Ik maak mijn tandenborstel nat en dep hem dan in het potje met poeder. Vervolgens tik ik het overige poeder af (boven het potje!) en poets mijn tanden zoals gewoonlijk.

Je krijgt hierdoor een zwarte mond, maar dat kun je gelukkig wegspoelen. Al moet je daar wel even moeite voor doen. Vergeet ook niet om je mond, maar ook je wasbak goed na te spoelen!

Vegan teeth whitener

Charwhite voor & na ervaringen?

Maar werkt het dan ook? Ik moet eerlijk toegeven dat ik van mezelf al best wel witte tanden heb, daar mag ik absoluut niet over klagen.

Als ik in de spiegel kijk, zie ik wel verschil dankzij Charwhite. Maar ik denk dat je op de collage hieronder het verschil moeilijk kunt zien.

Van links naar rechts en boven naar beneden, zie je het resultaat van 1, 2, 3 en 4 weken. Wat ik zelf vooral merk, is dat tandplak minder kans krijgt.

Mocht je echt last hebben van gelige tanden, dan denk ik dat je van Charwhite heel blij zult worden!

Charwhite review

Charwhite teeth whitener review

Hoewel bij mij het verschil dus niet immens is, blijf ik het wel gebruiken. Ik probeer het 2 keer per week te gebruiken, maar soms vergeet ik het…

Je kunt Charwhite gebruiken in plaats van tandpasta, zeker als je een natuurlijke tandpasta wilt. Zelf wil ik ook graag een natuurlijke tandpasta gebruiken, maar mijn tandarts raadt dit heel sterk af.

Hij vindt fluoride belangrijk en gezien ik zo zuinig ben op mijn tanden (ik wil geen gaatjes), luister ik nog maar naar hem… In dit product vind je dus géén fluoride.

Omdat mijn tanden al vrij wit zijn van zichzelf, zijn ze niet veel witter geworden. Maar ik vind het een fijn product om te gebruiken tegen tandplak. Maar flossen speelt hierbij natuurlijk ook een rol.

Waar te koop: Charwhite kopen of bestellen

Een potje Charwhite kost €36,45 (50 ml) en koop je bij Bol.com. Dat lijkt misschien duur, maar je kunt echt ontzettend lang doen met dit potje (zo’n 150 poetsbeurten).

Bovendien steun je hiermee het goede doel. Van elke verkoop gaat er een deel naar de bouw van nieuwe waterbronnen voor drinkwater.

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook!

Ik heb dit product ontvangen ter review.

Volg:

11 Reacties

 1. 18 september 2017 / 08:37

  Jouw tanden zijn al mooi van zichzelf zeg. Ben erg benieuwd wat dit met mijn tanden zou doen.

 2. 18 september 2017 / 09:34

  Wat apart! Lijkt me echt ‘grappig’ om eens uit te proberen. Zulke producten kunnen immers nooit kwaad, ook al heb je al witte tanden van jezelf :-)

 3. 18 september 2017 / 12:41

  Jouw tanden zijn van zichzelf inderdaad al mooi wit! Ik heb ook zo’n potje, maar dan van een ander merk. Binnenkort eens beginnen testen! :-)

 4. Danielle
  18 september 2017 / 13:20

  Ik vond het ook heel fijn om te gebruiken. Ik had m via mijn eigen webshop voor minder dan € 32,-☺️

 5. 18 september 2017 / 17:04

  Ik vind jouw tanden er al mooi uitzien.
  Wel gek om dat zwarte zo te gebruiken

 6. 18 september 2017 / 18:52

  Hihi thanks! En ik zou zeggen, just try :)

 7. 18 september 2017 / 18:52

  Daar heb je helemaal gelijk in :D

 8. 18 september 2017 / 18:53

  Ik denk dat ik wel een vermoeden heb van het merk, maar dat is een nepperd voor deze haha ;)

 9. 18 september 2017 / 18:53

  Thanks hihi! En zeker gek, maar wel leuk!

 10. 22 september 2017 / 14:49

  Dus als ik het goed begrijp, kun je dit gewoon in plaats van tandpasta gebruiken, 2x per week? En hoe smaakt het?

 11. 23 september 2017 / 11:46

  Hi Marloes! Jazeker, dat kan. Maar ik vermeld er in de review dus wel bij dat er géén fluoride in zit. Mijn tandarts vindt dit wel essentieel dus ik gebruik Charwhite niet elke dag als tandpasta. Er zijn echter ook heel veel mensen die juist geen fluoride gebruiken wegens de gezondheidsrisico’s. Ik denk dat iedereen het beste zelf deze keuze kan maken! Oh, en wat goed van je vraag over de smaak. Helemaal vergeten te vermelden, maar ik vind het ook moeilijk om te omschrijven. Ik denk dat je het beste een beeld kunt proberen te vormen bij de ingrediënten, zo smaakt het ook. Het is niet echt lekker, maar ik vind het zeker ook niet vies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

17   122
14   181
26   161
8   153
54   210

Follow on Instagram