Ik ga in 2017 de opmaak challenge aan. En ik weet niet of dat een officiële challenge is die al bestaat, maar ik ga het doen! Doordat ik mij zoveel bezighoud met minimalisme, word ik er een beetje gek van dat ik zo’n mega voorraad heb aan verzorgingsproducten. Ook had ik best wat make-up back-ups liggen en daar wil ik ook mee stoppen. Je merkt het al, ik ben al begonnen en ik heb al een plan om deze challenge tot een succes te maken! Lees je mee?

De opmaak challenge

 De opmaak challenge : waarom?

De grootste waarom voor de opmaak challenge is in mijn geval minimaliseren. Ik heb al zoveel producten en er komen ook geregeld producten bij, dat het onmogelijk is om ze allemaal op te maken. Ik wil niet meer zo’n mega stash hebben, ik heb nu echt genoeg. Dit bespaart me ruimte, maar ook geld. Nu kocht ik namelijk producten als ik er benieuwd naar was en als mijn stash dan te groot werd, dan gaf ik weer wat weg. En dat is eigenlijk best zonde!

De opmaak challenge: wat?

Dus: daarom wil ik nu eerst de producten opmaken die ik heb staan en daarna pas weer wat nieuws kopen, als ik het écht nodig heb dus. Niet omdat ik benieuwd ben naar masker X, shampoo Y of crème Z. Nee, echt pas weer wat kopen als ik begonnen ben aan de laatste tube in een bepaalde categorie. Hieronder zie je mijn stashes op dit moment, onderverdeeld in gezicht-, lichaam- en haarverzorging. Mijn make-up back-ups zie je hier helaas niet.

– Gezichtsverzorging

Ik heb maar één klein gezichtje, maar wel een mega stash aan producten voor dat gezichtje. Wellicht vind je dit niet veel? Ik heb hiervan zelfs al weer flink opgeruimd. Ik weet nu een beetje wat wel en niet werkt voor mijn huid, van de rest heb ik al afscheid genomen. Sommige producten ga ik inzetten voor het verwijderen van swatches, dan gaat het opmaken ook wat sneller. Als dit allemaal op is, dan wil ik ook een simpelere routine voor mijn gezicht.

De opmaak challenge

– Lichaamsverzorging

Ook op het gebied van lichaamsverzorging kan ik er wel wat van. Dat heeft vooral te maken met cadeau’s die ik krijg of pakketjes van merken die ik krijg toegestuurd. En ik heb natuurlijk ook maar één lichaam, dus ik kan niet alles tegelijk gebruiken. De producten die je hier ziet, wil ik dus eerst opmaken en dan wil ik pas weer wat nieuws kopen. Wellicht vind je deze stash nog wel meevallen? Klopt, zeker vergeleken met eerder, het is al meer dan gehalveerd!

De opmaak challenge

– Haarverzorging

Hier ben ik al een beetje meer tevreden over dan over de andere twee onderdelen. Ik heb nu vier shampoo’s en vier conditioners. Ook hiervan had ik er zoveel meer, maar ik heb alles weggegeven wat ik zelf niet zo fijn vond werken bij mijn haartype. Mocht je je afvragen of dit alle haarproducten zijn die ik heb? Ja, ongeveer wel. Ik heb verder alleen nog één droogshampoo van H&M. Dit omdat ik eigenlijk nooit styling producten gebruik voor mijn haren!

De opmaak challenge

De opmaak challenge: hoe?

En dan nog eventjes mijn plan van aanpak. Je kunt aan dit artikel wel zien dat mijn motivatie ontzettend groot is om alles lekker op te maken. Ik wil graag wat meer minimalistisch leven en daarbij past zo’n mega stash, die maar niet op lijkt te gaan, gewoon niet. Dit jaar wil ik graag uit huis en daarom is al het geld dat ik kan sparen welkom, dat werkt natuurlijk ook wel mee om niets nieuws te shoppen! Dus: eerst opmaken dan pas weer wat kopen!

En hoe doe ik dat met merken die me iets toe willen sturen om te reviewen? Ik neem het alleen aan als ik het écht kan gebruiken en als ik echt denk dat het voor mij zou werken. Daarom zal er echt nog wel wat bij komen dit jaar, maar ik probeer het zo minimaal mogelijk te houden. Heb jij weleens geprobeerd om zo’n challenge aan te gaan? Ik ben heel benieuwd!

Liefs Mariëlle