Detox je huid boek review – Adina Grigore | Aanrader!

Sinds 2018 plaats ik elke maand een boek review op mijn blog en nu het einde van de maand weer in zicht is, is het tijd voor een nieuwe boek review. Ditmaal van het Detox je huid boek van Adina Grigore. Het is een boek dat ik nooit op mijn ‘to read’ lijstje had staan, maar spontaan tegenkwam in de bieb. Het trok me aan omdat ik de huid super interessant vind (help, puistjes) en ik las het in 1 dag uit!

Detox je huid boek review

Detox je huid boek

Als je mijn blog al langer volgt, dan weet je dat ik al jaren rondloop met puistjes. En nog meer met de stress die ik daardoor kreeg. Achteraf heel begrijpelijk, maar nergens voor nodig eigenlijk…

Toch heeft het mijn interesse in de werking van de huid én in gezonde voeding gewekt. En dit boek is eigenlijk voor beide onderwerpen perfect, ik zal je uitleggen waarom.

Adina weet dat vrouwen niets liever willen dan een egale huid. Daartoe zijn we geneigd om elk middel te kopen, maar zij wil juist laten zien hoe je dat kunt bereiken door te ‘luisteren’ naar je huid.

In het boek gaat ze in op een gezonde levensstijl (gezond eten, water drinken en genoeg slapen), maar vind je ook een stappenplan om de huid te laten afkicken van synthetische producten én leer je hoe je zelf fijne skincare producten kunt maken met ingrediënten uit eigen keuken.

Zo voed je de huid niet alleen van binnen, maar ook van buiten!

Boek review detox je huid

Detox je huid – Adina Grigore

Toevallig las ik dit boek in de trein naar mijn vegan voedingsconsult. De reden dat ik zo’n consult graag wilde is voornamelijk voor het bereiken van een gezonde, egale huid.

Ik begon op de heenweg, las toen ik nog even moest wachten verder, op de terugweg weer en ‘s avonds las ik het boek uit.

Nu ben ik al een snelle lezer, maar dit onderwerp vind ik ook nog eens erg interessant en het leest fijn weg. In het begin gaat Adina overigens wel héél diep in op de werking van de huid.

En dat is uiteraard belangrijk, maar ik vond het soms ZO diep gaan dat het wat moeilijk te lezen was.

Ik wilde ook niet per se in detail leren hoe elke huidlaag functioneert, maar vooral welke stappen ik kon nemen voor een gezonde huid.

Vooral de hoofdstukken met haar adviezen over bijvoorbeeld gezonde voeding én de DIY recepten las ik wel met veel plezier en die lezen ook een stuk makkelijker.

Detox je huid adina grigore

Review Detox je huid boek

Als je meer wilt leren over de (gezichts-)huid dan kan ik dit boek absoluut aanraden. Je leert dankzij dit boek meer over de verschillende huidlagen en de functies ervan.

Bovendien gaat Adina in op hoe je een gezonde huid kunt krijgen. Ook alle huidproblemen worden helder besproken! In het boek draait alles om de ‘natuurlijke manier‘ en dat spreekt me enorm aan.

Geen dure crème vol synthetische stoffen dus, maar DIY receptjes om je huid het beste te geven. Ook al wist ik door mijn jaren lange ‘onderzoek’ al veel: ik heb zeker nog veel dingen over de huid geleerd.

Net zoals de ‘Vega Revolutie‘ is dit écht zo’n boek dat ik zou willen hebben liggen. Ik leen mijn boeken altijd bij de bibliotheek, wat betekent dat ik ze dus na een aantal weken terug moet brengen.

Dit is zo’n boek dat handig is om er vaker bij te pakken. Maar uiteraard kan ik het ook weer lenen ;)

Prijs & verkooppunten

Tot slot dan nog de prijs en verkooppunten van het ‘Detox je huid’ boek. Het boek is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor €19,99 (paperback). Voor het e-book betaal je €13,99.

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook!

Dit artikel bevat affiliate links.

Volg:

10 Reacties

 1. 28 mei 2018 / 05:35

  Jaaa, dit is een geweldig boek!

 2. 28 mei 2018 / 07:01

  Ja ik vind dit ook een super interessant boek!

 3. Mariëlle
  Auteur
  28 mei 2018 / 20:13

  Wat leuk om te horen dat jij hem ook zo leuk vond :D

 4. Mariëlle
  Auteur
  28 mei 2018 / 20:13

  Wat leuk om te horen dat jij hem ook zo leuk vond ! :D

 5. 28 mei 2018 / 22:09

  Dit lijkt me een erg interessant boek.

 6. 29 mei 2018 / 09:10

  Lijkt me een erg interessant boek. Leuke mok ook!

 7. Mariëlle
  Auteur
  29 mei 2018 / 21:01

  Absoluut :)

 8. Mariëlle
  Auteur
  29 mei 2018 / 21:02

  Hihi die heb ik van mijn moeder gekregen :)

 9. 30 mei 2018 / 22:06

  Oh, superinteressant! Dat boek ga ik ook eens ontlenen in de bibliotheek, denk ik! :D

 10. Mariëlle
  Auteur
  30 mei 2018 / 23:54

  Ik kan het zeker aanraden :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

39   155
65   172
40   166
37   229
23   228

Follow on Instagram