9 x tips om dierproefvrij gaan nu meteen aan te pakken!

Op mijn blog besteed ik veel aandacht aan dit onderwerp en ik heb ook al wat dierproefvrije merkideeën gegeven. Maar ik heb eigenlijk nog niet echt een artikel gemaakt met concrete tips voor dierproefvrij gaan. Toen ik in januari zo druk was met het opnemen van video’s, bedacht ik me dat dat wel een goed onderwerp voor een video was. In dit artikel vind je dan ook een video met tips om dierproefvrij te gaan qua make-up en verzorging. Kijk je mee?

Dierproefvrij gaan

Dierproefvrij gaan

Laat ik allereerst zeggen: dierproefvrij gaan is niet moeilijk. Ja, je moet je er even in verdiepen en ja, het is ook even schakelen. Maar daarna zul je jezelf dankbaar zijn!

En alle konijntjes en aapjes en hondjes ook… Want ook al zien we er nauwelijks wat van, weet dat het niet rooskleurig is. In de video hieronder leg ik uit hoe je dierproefvrij kunt gaan.

Geen tijd of zin om de video te kijken? Of wil je het gewoon nog eens lezen? Hieronder alles op een rij:

 • Doe research naar dierproeven en word BOOS! Nee grapje, maar weet waarom je het doet.
 • Bekijk de verpakking, zoek het originele dierproefvrij logo
 • Kijk op de blog van Naoki.nl voor de dierproefvrije en niet dierproefvrij lijst
 • Bekijk andere blogs en Youtube video’s over dierproefvrije producten/merken
 • Sorteer je producten: dierproefvrij, niet dierproefvrij en twijfel
 • Doe zelf navraag als je het niet kunt vinden, maar let op: bedrijven houden je vaak voor de gek…
 • Markeer alles: dierproefvrij bijvoorbeeld groen en niet dierproefvrij rood
 • Besluit voor jezelf wat je wilt: opmaken? doneren? weggeven? verkopen?
 • Verdiep je in het scala aan mogelijkheden wat je nog hebt voor nieuwe, dierproefvrije producten!

Mocht je nog vragen hebben, neem dan alsjeblieft contact met me op. Ik weet dat er al meerdere dames in 2016 dierproefvrij zijn gegaan en oh, wat maakt dat me blij.

Ik help je graag verder als je even vastloopt. Hopelijk zullen er in 2017 nog vele dames (en heren!!) volgen. Wat is jouw favoriete dierproefvrije make-up en verzorgingsmerk?

Liefs Mariëlle

Volg:
Share:

14 Reacties

 1. 19 maart 2017 / 09:32

  Fijne tips! Ik merk zelf dat ik het heel fijn vind als ik weet dat een merk dierproefvrij is, dat geeft toch een fijn gevoel als je wat koopt, maar ik heb nog steeds wel producten van merken die niet dierproefvrij zijn in mijn stash of dat nu is omdat ik ze al heb of omdat ik geen fijne dierproefvrije variant ken nog. Gelukkig zijn eigenlijk al mijn favoriete merken wel dierproefvrij, dat scheelt al iets denk ik dan, want daar koop ik toch het liefst producten van.

 2. 19 maart 2017 / 16:49

  Goed dat je daar zoveel me bezig bent! Ik ben er zelf niet heel erg mee bezig, maar ik vind het wel iets om over na te denken 🙂

 3. 19 maart 2017 / 21:48

  Nice! Dit onderwerp houdt mij ook zeker bezig. Ik ben er voorlopig nog niet, maar ben er wel mee bezig. Toen ik laatst bv op zoek ging naar een nieuwe mascara heb ik heel goed gezocht naar eentje die en dierproefvrij is en ook natuurlijk. Toen kwam ik dus bij de mascara van Pacifica uit die jij nu ook aan het testen bent ;-). Zeker geen blijvertje, maar ik blijf zoeken.. maar eerst maak ik deze even op. Ik vind het lastig om goede vervangers te vinden voor bepaalde producten zoals bv micellair water (eentje die en natuurlijk is en dierproefvrij) mocht jij een aanrader hebben.

  • 20 maart 2017 / 07:50

   Heee Deb, sowieso al complimenten ♡ Wat betreft mascara kun je misschien 1 stapje terug nemen: wel dierproefvrij maar niet natuurlijk. Hoewel natuurlijk altijd mooi is natuurlijk, maar ik ken de struggle 😉 Ik kan persoonlijk prima uit de voeten met de mascara’s van Essence. En wat betreft micellair water, heb je al eens de Indemne Miss Ella lotion geprobeerd? Die is nog natuurlijk ook 🙂

   • 20 maart 2017 / 09:40

    Hi Mariëlle, het natuurlijk zijn verzorgingsproducten voor mijn gezicht is op dit moment even een “must” omdat ik moet voorkomen dat ik weer last krijg van eczeem. Ik had er een van Pupa, dierproefvrij weliswaar maar niet natuurlijk. Die heb ik op het laatst vervangen (door een van Benecos) en toen ging het ineens beter en nu is mijn huid weer rustig (nadat ik maanden met eczeem had rondgelopen.. op mijn ooglid). Misschien een optelsommetje van een paar dingen, maar een synthetische mascara durf ik nu nog even niet aan. De lotion van Indemne ga ik even bekijken, bedankt voor je tip ☻!!

    • 20 maart 2017 / 18:43

     Aaaah zo snap ik hem! Misschien moet ik het dan ook eens doen, want het lijkt wel alsof ik ook een soort van eczeem heb daar 🙁 We blijven zoeken!

 4. 20 maart 2017 / 15:23

  Wat goed dat je je hier mee bezig houdt!
  Heel veel mensen zijn zich er niet van bewust dat de make up die ze kopen op dieren wordt getest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

71   146
8   95
8   76
23   183
18   64

Follow on Instagram