Dr. Bronners pure castile soap | De oplossing voor alles!?

Ho, voordat je denkt dat dit artikel over schoonmaken gaat en weg klikt, dat is niet het geval! I know, dit merk staat bekend als schoonmaakmerk, maar het is zoveel meer. Poetsen doe ik namelijk met Marcel’s Green Soap en dat kun je niet voor je gezicht gebruiken… De Dr. Bronners pure castile soap echter wél. En voor nog zoooooveel meer dingen. Maar voor deze review gebruikte ik het als cleanser. Kijk mee!

Review Dr Bronners zeep

Dr. Bronners pure castile soap

Als je net als ik dol bent op schoonmaken (ja, dit is sarcasme), dan kijk je wellicht ook weleens Youtube video’s over poetsen? Oké, ik houd al op, even serieus.

Ik vind schoonmaken niet leuk om te doen, maar ik houd wel van een schoon huis. Maar ik wil alleen producten gebruiken die milieuvriendelijk zijn en om die producten te ontdekken, ging ik Youtube op.

Man, wat vind je daar veel handige video’s! En daar kwam ik dus ook Dr. Bronners tegen. Het is zo multifunctioneel dat je het voor van alles kunt inzetten.

Dr. Bronners pure castile soap

Ingrediënten

Waarom is de Dr. Bronners pure castile soap zo multifunctioneel? Omdat het zo puur is!

Daardoor kun je het niet alleen gebruiken om je huis te poetsen (het reinigt goed), maar ook voor je lichaam (het reinigt op een milde manier).

Omdat mijn huid gevoelig is en ik nog geen ervaring had met dit merk, koos ik voor de zekerheid wel maar voor de ongeparfumeerde baby variant. Dit zijn de ingrediënten:

Water, Organic Coconut Oil*, Potassium Hydroxide**, Organic Palm Kernel Oil*, Organic Olive Oil*, Organic Hemp Oil, Organic Jojoba Oil, Citric Acid, Tocopherol *CERTIFIED FAIR TRADE INGREDIENTS / **None remains after saponifying oils into soap & glycerin.

Dr Bronners ingrediënten

Gebruik

Ik heb nu al een aantal keer genoemd dat de zeep zo multifunctioneel is. Laat ik voor de volledigheid dan ook een aantal dingen noemen! Dr. Bronners geeft de producten de term: 18-in-1.

Je kunt er je lichaam, gezicht en haren mee wassen, scheren, je tanden poetsen, de (af)was doen en heel veel dingen poetsen.

Nu heb ik hem tot nu toe puur gebruikt als cleanser en op dat punt ga ik hem in deze review beoordelen.

Dr Bronners zeep gebruiken

Werking

Op de foto hieronder zie je de substantie van de zeep. Je kunt Dr. Bronners overigens krijgen in vaste vorm (een blok zeep dus) en in vloeibare vorm.

In vaste vorm is het net wat meer zero waste, al zijn de verpakkingen van Dr. Bronners recyclebaar.

Maar dat vind ik gewoon niet zo prettig werken, omdat ik het als cleanser graag aanbreng op mijn konjac sponge. Het is behoorlijk vloeibaar, dus let wel op!

Dr Bronners werking

Mijn mening

Ik koos voor Dr. Bronners als cleanser, omdat het heel goed past binnen een minimalistische skincare routine. Het product zelf bevat weinig, maar pure ingrediënten.

Bovendien kan ik dit product gebruiken om mijn make-up te verwijderen én om mijn huid te reinigen. De afgelopen twee maanden heb ik hem daar voor gebruikt en ik ben héél tevreden.

Toch merk ik op de lange termijn dat het vrij uitdrogend is voor mijn huid, ik gebruik nu een mildere cleanser. Let dus goed op wat het met je huid doet na een aantal maanden.

Prijs en verkooppunten

Dit flesje van 240 ml kost €12,95. Wil je het gelijk goed doen en groots inslaan? Er zijn meerdere formaten verkrijgbaar. Je vindt de producten van Dr. Bronners onder andere bij Big green smile!

Liefs Mariëlle

Ik heb dit product ontvangen ter review.

Volg:

10 Reacties

 1. 19 december 2017 / 08:05

  Superhandig, zo’n multifunctioneel product! En wat fijn dat het ook als cleanser goed zijn werk doet! Ik ben benieuwd wat je van de kokosolie als cleanser vindt :)

 2. Mariëlle
  Auteur
  19 december 2017 / 19:56

  Dat ga ik komend jaar proberen hihi! Gebruik jij dat toevallig?

 3. 19 december 2017 / 20:08

  Kokosolie als cleanser moet ik ook nog steeds eens uitproberen. Mij klinkt het alleen een beetje te vettig voor mijn huid. Maar ben hoe dan ook benieuwd. Van deze zeep had ik echter nog nooit gehoord. Klinkt wel ontzettend interessant! Milieuvriendelijk en multifunctioneel? Super gewoon!

 4. 19 december 2017 / 21:10

  Wat bijzonder zeg dat je het voor zoveel verschillende manieren kunt gebruiken! :O Kokosolie heb ik wel eens gebruikt; vind ik ook heel fijn! Maar fijn dat je over dit ook zo tevreden bent! XXX

 5. Mariëlle
  Auteur
  20 december 2017 / 08:42

  Ja? Ik ben er ook echt benieuwd naar, maar ik wil niet te snel weer switchen!

 6. Mariëlle
  Auteur
  20 december 2017 / 08:42

  Ja, voor velen klinkt het inderdaad te vet! En elke huid is natuurlijk anders, maar velen zweren erbij :)

 7. 23 december 2017 / 15:03

  Ik heb het ook ooit gehad en was toen zo verbaasd wat je met een product allemaal kunt. Hoewel ik niet zo snel mijn tanden ermee wilde poetsen. Soms houden dingen je tegen. Heb al een tijdje niet meer gelezen over dit product. Zeker een fijn prijsje voor het product.

 8. Mariëlle
  Auteur
  23 december 2017 / 15:18

  Haha nee mijn tanden poetsen doe ik er ook niet mee hoor, maar het behoort wel tot de mogelijkheden las ik :)

 9. 27 december 2017 / 22:35

  Dr. Bronners is wel een merk dat veel fairtrade en biologische ingrediënten gebruikt, dus dat is top, maar laat je ook niet gek maken. Dit is gewoon opgeloste zeep: verzeepte kokos-, palm- (boe!) en olijfolie in water. Die Aleppo shampoo is ook opgeloste zeep (van olijfolie). Met elke zeep kun je al die 18 dingen doen, dus zó bijzonder is het nou ook weer niet.
  En zeep is ook helemaal niet zo mild als ze je willen doen geloven. De pH is hartstikke hoog (die van je huid juist vrij laag) en het verwijdert de oliën die van nature op je huid zitten, waardoor die uitdroogt.
  Dit soort spul gebruik ik dus liever alleen om mijn handen te wassen en euh.. om schoon te maken :P

 10. Mariëlle
  Auteur
  28 december 2017 / 20:58

  Thanks voor je uitgebreide comment <3 Zou je Aleppo zeep dan juist wel of niet aanraden? Heb je een fijne aanrader voor de huid? Mijn huid reageert namelijk écht goed op deze castile soap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

15   128
38   174
14   145
19   161
24   258

Follow on Instagram