Dr. Spiller skincare review | De oplossing tegen hormonale acne?

De afgelopen maanden heb ik me trouw gehouden aan een skincare routine met de producten van Dr. Spiller. Om eerlijk te zijn: ik had nog nooit van dit merk gehoord. Maar ik werd er wel benieuwd naar toen ik er meer over las en ook contact had met het merk zelf. Ik ontving wat miniaturen en kocht zelf later de full size producten om het écht goed te testen. Tijd voor mijn Dr. Spiller skincare review! 

Dr. Spiller skincare review

Dr. Spiller skincare review

Voor het geval je Dr. Spiller nog niet kent, licht ik het merk even toe. Het is een Duits merk met een eigen laboratorium dat gebruik maakt van een hoge concentratie werkzame stoffen.

De producten zitten vol natuurlijke ingrediënten, maar zijn niet 100 % natuurlijk. En dat vind ik toch wel heel erg jammer, want dat is waar ik toch echt voor wil gaan.

Gelukkig kiezen ze wel voor synthetische ingrediënten die echt wat voor de huid doen, waardoor het merk ook ingezet kan worden ter verbetering van de huid.

En daarover gesproken, mijn huid kon wel wat hulp gebruiken. Zoals je misschien weet, ben ik gestopt met de anticonceptiepil.

Dan kun je er donder op zeggen dat je hormonale acne krijgt en dat gebeurde… En dat is maar moeilijk aan te pakken met verzorgingsproducten, die side note wil ik vooraf al maken.

Dr. Spiller review

Dr. Spiller routine

Toch deed ik nog één poging om een nieuw merk te proberen, in de hoop dat mijn huid zou verbeteren.

Bij een schoonheidsspecialiste werden de aloë vera reinigingsgel, de aloë vera tonic, de aloë vera gel en de active moisturizing cream geadviseerd.

Tweemaal per week kon ik dan de jojoba peeling cream en het terra California clay mask gebruiken. En dat heb ik 2 maanden heel braaf gedaan!

Elke ochtend bracht ik de tonic aan op een watje, daarmee ging ik over mijn gezicht. Tweemaal per dag een cleanser gebruiken is volgens Dr. Spiller skincare helemaal niet nodig.

Het kan de onrustige huid juist nog onrustiger maken: weer wat geleerd! Vervolgens bracht ik de aloë vera gel en de cream aan. In de avond maakte ik mijn huid schoon met de reinigingsgel.

Als ik make-up droeg, gebruikte ik deze tweemaal achter elkaar, dat werd geadviseerd. Daarna gebruikte ik weer de tonic, de gel en de cream.

Op woensdag en zaterdag gebruikte ik de peeling en het masker. Ik leerde dat ik telkens als ik water had gebruikt, ik ook de tonic moest gebruiken.

Water brengt de balans van je huid in de war en de tonic herstelt dat weer. Als ik dus de reinigingsgel en de tonic had gebruikt, maar ook de peeling en het masker af waste, moest daar dus de tonic overheen.

Dr. Spiller verzorging

Gebruik

Omdat ik al deze producten van Dr. Spiller echt in een routine heb gebruikt, wil ik ze allemaal in één artikel toelichten. Eigenlijk vind ik alle producten heerlijk in gebruik, ook al zijn ze niet 100 % natuurlijk.

Je merkt wel degelijk dat er veel natuurlijke ingrediënten worden gebruikt en dat er is nagedacht over de combinatie van verschillende ingrediënten.

De reinigingsgel reinigt goed, mijn make-up is er zo af. De tonic brengt alles weer in balans, die vind ik ook erg fijn. Bij de aloë vera gel merk ik dat mijn huid er wat trekkerig van word, maar dat is normaal.

Aloë vera werkt erg goed bij huidproblemen zoals acne. Het is belangrijk dat je daarna een crème aanbrengt en de active cream vind ik ook heerlijk in gebruik.

Ik weet dat mijn huid geëxfolieerd moet worden, anders gaat het gewoon niet goed. Daarvoor kocht ik de peeling en die vind ik ook prettig werken.

De kleine korreltjes zijn niet te hard voor mijn huid en mijn huid voelt na gebruik zacht en schoon aan. Het masker is ook fijn in gebruik. Je laat hem 15 minuten zitten en wast het vervolgens af.

Als je dat hebt gedaan, voelt je huid he-le-maal lekker zacht aan. De producten van Dr. Spiller zijn verkrijgbaar voor elk huidtype.

Ik heb een gecombineerde huid wat inhoud dat ik een vette T-zone heb en droge wangen. Mijn T-zone is nu gelukkig een stuk minder vet dan eerst.

Review Dr. Spiller

Mijn mening

Maar dan nu mijn conclusie van de Dr. Spiller skincare! Het is een luxe skincare merk, dat merk je als je het gebruikt. Het is een echte beleving en dat is wel erg lekker.

Elk product werkt fijn en de geuren zijn heerlijk. Zoals ik net vermeldde, is mijn vette T-zone nu een stuk minder glimmend en daar ben ik natuurlijk blij mee.

Dat betekent namelijk dat mijn huid weer een beetje meer in balans is. De grote vraag is echter: heeft de Dr. Spiller skincare mij van mijn acne afgeholpen?

Helaas niet… Maar het is ook moeilijk om acne aan te pakken als de oorzaak van de acne niet is dat je slecht voor je huid zorgt.

Mijn acne wordt hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door hormonale factoren, dit werd ook bevestigd bij de schoonheidsspecialiste.

Ik let namelijk al heel erg op voeding, ik rook niet, drink geen alcohol en kan sinds kort veel beter van mijn huid afblijven. Daar kan het dus eigenlijk ook niet aan liggen.

Ik vind de producten van Dr. Spiller fijn, maar ik ga hierna toch voor een minimalistische routine die geheel natuurlijk en vegan is.

Helaas is niet alles van Dr. Spiller vegan, het masker bevat bijvoorbeeld wolvet. Ik heb overigens in dit geval ook geen voor- en na foto, omdat je eigenlijk geen verschil ziet. Erg jammer!

Prijs en verkooppunten

Ik sluit deze review af met de prijzen van deze Dr. Spiller skincare producten. Die zijn hoger dan de producten die je bij de Kruidvat koopt, maar de inhoud is daar dan ook naar.

Persoonlijk zou ik de prijzen ervoor over hebben als het dan ook echt zou werken. Ik heb het niet voor niets nog één keer een kans gegeven.

Maar gezien mijn acne waarschijnlijk hormonaal is en geen enkel product daar tegen op is gewassen, ga ik dan liever voor een minimalistische routine die meteen ook stukke goedkoper is.

De aloë vera reinigingsgel kost €22.51 (200 ml), de aloë vera tonic kost €22.51 (200 ml), de aloë vera gel €35,01 (200 ml), de active moisturizing cream €45,10 (50 ml), de jojoba peeling crème €21.80 (5o ml) en het terra California clay mask €26.70 (50 ml).

Wil je meer weten? Check de website van Dr. Spiller!

Liefs Mariëlle

Volg:

6 Reacties

 1. 10 november 2017 / 06:40

  Jammer dat het je acne niet verholpen heeft. Ik vind het persoonlijk een erg mooi en goed merk.

  • 10 november 2017 / 10:37

   Ik vind het ook zeker een mooi merk, maar voor mij werkt het helaas niet!

 2. 10 november 2017 / 17:28

  Wat jammer dat de producten niet het gewenste resultaat hadden, ook al zijn ze verder wel fijn qua gebruik. Voor mij klinkt het zeker als een interessant merk verder. Hopelijk vind je toch een manier om van je acné af te komen of wordt het misschien vanzelf iets minder naarmate je ouder wordt.

  • 11 november 2017 / 11:55

   Het is zeker een interessant merk! 🙂 En ik denk dat het een kwestie van tijd is voordat mijn hormonen weer in balans zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

9   45
36   160
10   45
55   123
10   79

Follow on Instagram