Duurzaamheid

Duurzaamheid

Zoals de naam ‘The Green Guide’ al zegt, houd ik graag bezig met duurzame aspecten. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet langer meer een trend, maar een vereiste. Elk bedrijf bekijkt het beleid om de duurzaamheid te beoordelen. Helaas zijn er ook veel bedrijven die de term ‘duurzaam’ bewust verkeerd gebruiken, dit heet green washing. Gelukkig kun je op internet veel vinden over dit onderwerp. Hieronder zet ik een aantal blogs, Youtubers, boeken, producten en webshops voor je op een rij.

Duurzaamheid

Blogs over duurzaamheid

Dankzij blogs heb ik ontzettend veel geleerd over duurzaamheid. Zo leerde ik bijvoorbeeld de term ‘plastic soup’ kennen. Inmiddels gebruik ik zoveel mogelijk duurzame producten. Wil je ook graag een kijkje nemen op duurzame blogs? Hieronder zet ik een heleboel leuke groene bloggers op een rij!

Youtube kanalen over duurzaamheid

Heb je niet zoveel met blogs, maar wél met video’s? Er zijn gelukkig ook een heleboel Youtubers die zich bezig houden met duurzaamheid. Ik kan hier uren naar kijken en blijf inspiratie op doen door het kijken van nieuwe video’s. Dus ruil je Netflix serie gewoon eens in voor een leerzame video en go green!

Duurzame producten

Allemaal leuk en aardig, die blogs en Youtubers. Maar wat moet ik nou doen!? Ik hoor je denken… Hierbij een overzicht van reviews van de duurzame producten die ik graag gebruik! In dit lijstje vind je bovenaan eerst nog twee boeken die je kunnen helpen bij je overgang tot een groen leven. Ze zijn niet alleen leuk voor jezelf, maar ook leuk om cadeau te geven!

Duurzame webshops

En tot slot: een klein overzicht van duurzame webshops. Bij deze webshops kun je terecht voor allerlei duurzame producten, bijvoorbeeld qua verzorging maar ook qua huishouden!

Instagram

9   45
36   160
10   45
55   123
10   79

Follow on Instagram