Eind 2016 zocht ik mijn stash uit op vegan producten en dat was shocking! Er waren een aantal categorieën waar ik niet één vegan product van had. Ik had bijvoorbeeld geen enkel vegan oogschaduwpalette, alleen sommige van mijn Make-up Geek pans zijn vegan. Daarom besloot ik te bestellen bij Eyes Lips Face, want alles van ELF is vegan. Ik bestelde onder andere het ELF Day to Night Eyeshadow Palette, kijk je mee of het een mooi palette is?

ELF Day to Night Eyeshadow Palette

Ik bestelde twee oogschaduw palettes, maar vandaag wil ik het met je hebben over het ELF day to night eyeshadow palette. Er valt namelijk genoeg te zeggen over één zo’n palette, dus vandaar dat ik ze even apart behandel. Meestal draag ik nude tinten, maar wanneer ik uit ga, draag ik graag smokey eyes. Daarom leek dit palette me zo geschikt: je hebt zowel draagbare tinten als wat donkere tinten! Maar dan moet natuurlijk wel alles goed gepigmenteerd zijn…

Ingrediënten

Laat ik eerst even verder ingaan op de achterkant van de verpakking. Het palette is volgens ELF multifunctioneel, want je kunt het gebruiken als highlighter, maar ook als eyeliner en natuurlijk als oogschaduw. Je kunt het droog aanbrengen, maar voor een extra effect kun je het ook nat aanbrengen. De ingrediëntenlijst van dit palette vind je onder aan de kartonnen verpakking. Het palette zelf is gemaakt van plastic, maar het voelt niet goedkoop aan!

ELF Day to Night Eyeshadow Palette ingrediënten

Swatches

En dan door naar de swatches, waar ik echt versteld van stond! Hieronder zie je ze, eigenlijk zijn alle kleuren héél goed gepigmenteerd. De enige kleur die een beetje wegvalt, is de tweede nude kleur. Maar dat is prima voor mij, want zulke kleuren gebruik ik zelf altijd om te blenden. Je hebt dan ook geen super pigmentatie nodig. Ik was vooral heel erg blij met de gouden tint, de donkerblauwe tint en de zwarte tint: tot zover dus echt een wauw gevoel!

ELF Day to Night Eyeshadow Palette swatches

Look

Natuurlijk heb ik ook weer een look gemaakt met dit palette, om te kijken of de oogschaduw op het ooglid ook zo geweldig is. En eigenlijk kunnen we dat wel stellen! Hieronder zie je als eerste een draagbare look: de kleuren komen goed over, zijn goed op te bouwen en blenden goed. Op de foto onder de eerste look, zie je dat ik de lichtste kleur uit het palette heb gebruikt als highlighter: wauw, ook dat werkt goed! En daaronder zie je dan nog een donkere look.

ELF day to night palette lookELF day to night eyeshadow paletteELF day to night palette look

Mijn mening

Wat ben ik ontzettend blij met dit palette van Eyes Lips Face! Mijn make-up droom leek even in duigen te vallen toen ik probeerde om vegan te gaan. Maar gelukkig zijn er, als je goed zoekt, genoeg vegan alternatieven en dus ook voor oogschaduw. Ik ben erg tevreden over dit palette, met een goede variatie aan kleuren én een goede pigmentatie. De houdbaarheid is overigens ook prima, de tinten blijven mooi op hun plek zitten. Ik vind het een toppertje!

Prijs en verkooppunten

Het ELF Day to Night Eyeshadow Palette kost €12,00. Dat is waarschijnlijk wat meer dan je gewend bent van het merk Eyes Lips Face. De prijzen zijn wat hoger dan ‘vroeger’, maar de kwaliteit is naar mijn idee dan ook beter en daar betaal ik liever wat meer voor. Zeker als het merk je dan ook nog zoveel vegan opties geeft! Je vindt de producten van ELF in de Eyes Lips Face webshop. Schrijf je vooral in voor de nieuwsbrief als je een actie wilt ontvangen voor verzendkosten van €1. Hier wacht ik zelf ook altijd op!

Liefs Mariëlle