Faith in Nature haarverzorging review | Shampoo & conditioner

Onlangs schreef ik al over de Faith in Nature lichaamsverzorging, waar ik erg tevreden over was. Maar, dat was het nog niet voor dit merk! Want ik heb ook nog Faith in Nature haarverzorging geprobeerd en vandaag is het tijd voor de review daarvan. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: hier werd mijn hoofdhuid blij van! Laten we kijken naar de shampoo & conditioner die ik testte.

Faith in Nature shampoo en conditioner review

Faith in Nature haarverzorging review

Als je mij persoonlijk kent, dan weet je waarschijnlijk wel dat ik vaak gek werd van mijn haren. Mijn haar is namelijk heel dun en hangt al snel slap langs mijn gezicht. Wat wilde ik graag volume…

Maar extensions nemen is absoluut niets voor mij, dus ik heb me er maar gewoon bij neergelegd. Toen ik echter producten van Faith in Nature mocht proberen, kon ik het niet laten om de volume lijn te kiezen!

Faith in Nature haarverzorging ervaringen

Faith in Nature ingrediënten

Ik koos voor de hennep & meadowfoam lijn die volume belooft te geven. Nu geloof ik daar niet zo in, maar ik weet dat mijn haren met bepaalde producten nét wat beter zitten.

Hennep is rijk aan omega en essentiële vetzuren. Meadowfoam staat voor moerasbloem, wat het haar en de hoofdhuid beschermt. Hieronder zie je de ingrediënten van de shampoo en de conditioner.

Het merk maakt geen gebruik van SLS, maar wel van ammonium laureth sulfate. Dit is wel natuurlijk, maar lijkt wel veel op SLS en wordt daarom afgeraden.

P.S. lees ook eens mijn artikel over schadelijke ingrediënten in cosmetica.

Faith in Nature ingrediënten

Faith in Nature shampoo & conditioner

Op de foto hieronder zie je de structuur van de shampoo en van de conditioner. Zowel de shampoo als de conditioner zijn best wel vloeibaar, ze werken hierdoor fijn.

Je hebt van beide producten weinig nodig om het te verdelen door je haren. De shampoo schuimt wel een beetje, maar niet enorm. Beide producten hebben exact dezelfde geur.

Op de verpakking staat al dat er citrus olie in zit en dat ruik je inderdaad ook. Ik denk dat de geur het beste te omschrijven is als groene thee met citrus, I like it!

Faith in Nature vegan

Faith in Nature review

Tot nu toe heb ik je nog niets verteld over de werking van de producten. Maar zowel de shampoo als de conditioner zijn handig in gebruik.

De shampoo schuimt wel een beetje, maar irriteert mijn hoofdhuid niet. De conditioner doet wat hij moet doen, hij verzorgt mijn puntjes goed.

Waar ik bij veel shampoo’s last heb van een geïrriteerde hoofdhuid, is dat hierbij ein-de-lijk niet het geval! Zelfs ook niet een beetje, mijn hoofdhuid wordt hier echt heel blij van.

En dat vind ik toch gek, gezien het niet 100 % natuurlijk is. Dat het niet 100 % natuurlijk is, vind ik écht heel jammer. Geeft het mijn haren wel volume?

Niet enorm, maar ik merk zeker wel dat mijn haren hierdoor beter zitten. Dat komt waarschijnlijk door het zeezout in de shampoo, dat staat bekend om de volume werking.

Let op: dit kan in sommige gevallen juist ook weer irriterend werken. De producten zijn wel dierproefvrij en vegan en dat vind ik wel erg positief.

Ik maak de producten in ieder geval met plezier op, maar daarna wil ik toch een 100 % natuurlijke shampoo hoor. Het liefst wil ik toch echt naar de low poo of no poo methode.

Verkooppunten in Nederland

Als laatste natuurlijk nog de prijzen van de Faith in Nature haarverzorging. Zowel de shampoo als de conditioner kosten €7,95.

Daarvoor krijg je een fles van maar liefst 400 ml, daar doe je dus wel even mee! Faith in Nature is onder andere verkrijgbaar bij Biggreensmile.

Liefs Mariëlle

Ik heb deze producten ontvangen ter review.

Volg:

8 Comments

 1. 9 november 2017 / 09:21

  Ik ben hier wel heel nieuwsgierig naar!

 2. 9 november 2017 / 09:50

  Eigenlijk reageer ik goed op alle shampoo’s en conditioners, maar als je echt ergens last van hebt en de producten werken daar tegen dan lijkt me dat ontzettend fijn! Klinkt goed!

 3. 9 november 2017 / 11:16

  Ja, echt hoor :O !!

 4. 9 november 2017 / 11:16

  Leuk om te horen :)

 5. Anna
  10 november 2017 / 02:01

  Bleh herken het. Dun haar en geen volume. Zelf nog steeds niet dé oplossing gevonden. Ik ben ook niet van de extenions hoor, niks voor mij. Maar heb wel eens overwogen om een flip in te nemen, gewoon voor een dagje.

 6. 10 november 2017 / 10:38

  Daar heb ik ook geen zin in haha, ik doe echt héél weinig met mijn haren XD

 7. Massi Nissa
  2 maart 2020 / 19:31

  U zegt dat het gebruikte ammonium laureth sulfate een niet natuurlijk product is.
  Maar op de shampoo staat wel ”Plant derived”.
  Klopt dit dan niet?

 8. Mariëlle
  Auteur
  2 maart 2020 / 21:24

  Je hoeft geen u te zeggen hoor ;) Dit is een verouderd artikel, ik heb het nu een update gegeven! Zie: https://www.heelnatuurlijk.nl/haarinfo/shampoo-sls.html, het ingrediënt is natuurlijk in dit geval, maar is niet aan te raden om te gebruiken. Wat je kiest, is natuurlijk altijd aan jezelf :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.