Faju Skincare serums review | Nourishing, Soothing, Rejuvenating

Een tijdje geleden ontving ik 3 Faju Skincare serums en ik was direct héél benieuwd. Maar zoals je misschien weet, ben ik héél zuinig op mijn huid en wil ik niet te vaak van skincare switchen. Plus ik geef graag een échte, eerlijke en goede review en daarvoor kun je producten het beste een tijdje proberen om er je uiteindelijke mening over te geven. Dat deed ik dan ook en het is nu eindelijk tijd voor een review!

Faju skincare review

Faju skincare serums

Ik moet eerlijk toegeven dat ik dit merk nooit eerder had gezien. Maar alleen de naam spreekt me al aan! Faju betekent ‘to heal yourself’. Het merk belooft ‘high performance natural skincare‘ te bieden.

De Faju Skincare serums zijn hoogwaardige gezichtsserums voor specifieke huidproblemen, maar ook om je huid in het algemeen te beschermen tegen milieuvervuiling en UV straling.

Faju maakt géén gebruik van chemische ingrediënten of goedkope vulstoffen. De serums bestaan wél uit 100% natuurlijke, plantaardige, rauwe, actieve ingrediënten en dat maakt ze uiterst effectief!

De producten worden op Nederlandse bodem gemaakt en zitten veilig verpakt in miron glas, wat beschermt tegen licht zodat de kwaliteit van de inhoud gewaarborgd blijft.

Tevens worden de ingrediënten op een ethische en milieuvriendelijke wijze verkregen en gaat 1% van de omzet naar een non-profit organisatie die zich inzet om de aarde te beschermen.

Zo, dat is heel wat! Laten we gaan kijken naar het assortiment van Faju: 3 verschillende serums.

Faju skincare serums review

Faju Skincare serums: Nourishing, Soothing, Rejuvenating

Faju Skincare Nourishing serum

Het nourishing serum is rijk aan essentiële vetzuren, vitamines en antioxidanten door ingrediënten als baobab, moringa en golden seaweed extract.

Daardoor hydrateert het de huid en beschermt het de huid tegen invloeden van buitenaf. De ingrediënten zijn als volgt:

Baobab Seed Oil, Hibiscus Seed Oil, Desert Date Kernel Oil, Sesame Seed Oil, Tigernut Root Oil, Kalahari Melon Seed Oil, Moringa Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Dipalmitoyl Hydroxyproline, Sandalwood Wood Oil, Laminaria Ochroleuca (Golden Seaweed) Extract

Faju Skincare Soothing serum

Het Soothing serum werkt dankzij ingrediënten als hibiscus seed oil, neem seed oil, sea kale extract reinigend en kalmerend. Dit product gaat roodheid tegen en stimuleert huidvernieuwing.

Dat maakt hem geschikt voor de onrustige (acne) huid. Het serum biedt hydratatie voor een gezond en egaal resultaat. De ingrediëntenlijst is als volgt:

Kalahari Melon Seed Oil, Sesame Seed Oil, Moringa Seed Oil, Desert Date Kernel Oil, Hibiscus Seed Oil, Neem Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Crambe Maritima (Sea Kale) Extract, 4-Terpineol (Tea Tree) Extract, Sage Oil

Faju Skincare Rejuvenating serum

Het Rejuvenating serum bevat anti verouderingsextracten. Ingrediënten als prickly pear seed oil, vitamin c en tomato fruit extract bieden ondersteuning voor de huid met pigmentatie.

Dit serum helpt tegen fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken en zorgt voor een gezonde, gladde huid. De ingrediënten zijn als volgt:

Hibiscus Seed Oil, Argan Kernel Oil, Baobab Seed Oil, Sesame Seed Oil, Kalahari Melon Seed Oil, Prickly Pear Seed Oil, Stabilized Vitamin C, Jojoba Seed Oil, Squalane, Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit Extract, Sage Oil 

Faju skincare ervaringen
Lees hier meer over schadelijke ingrediënten in cosmetica

Gebruik & ervaring

De serums zitten dus in een glazen flacon, dit werkt niet alleen hygiënisch maar ook fijn. Je hebt van een serum altijd maar weinig nodig en dat is maar goed ook, want de serums zijn niet goedkoop.

Hieronder kun je zien dat de substantie van de Faju Skincare serums nagenoeg hetzelfde oogt. Het is qua structuur inderdaad echt een serum. Dit gebruik je NA het reinigen en VOOR een olie of crème.

De serums zijn heel vloeibaar en daardoor goed te verdelen. Ze trekken tevens snel in de huid. De geuren zijn door de verschillende ingrediënten allemaal net wat anders, maar allemaal erg puur.

De soothing variant ruikt bijvoorbeeld wat frisser (door tea tree extract) en de nourishing variant wat meer nootachtig. Het zijn in ieder geval subtiele geuren en dat vind ik wel zo prettig.

Review Faju skincare serums

Review Faju Skincare serums

Ik heb alle serums een tijdje gebruikt en ik ben absoluut fan. Het verhaal achter het merk vind ik prachtig, de ingrediënten zijn van top kwaliteit en de serums werken prettig.

Je kunt aan je huid merken dat de Faju Skincare serums inderdaad actieve ingrediënten bevatten en dat ze je huid dus écht ondersteunen.

Het is (gezien ik 23 ben) lastig aangeven of het helpt tegen fijne lijntjes en ik heb geen pigmentvlekken om dat aspect te bewijzen, maar mijn huid ziet er mede door de serums erg gezond uit.

Ik schrijf overigens niet voor niets ‘mede door‘, want je kunt er niet vanuit gaan dat één product je huid perfect maakt. Daar komen nu eenmaal meer dingen bij kijken zoals voeding, stress en hormonen.

Dat neemt niet weg dat ik héél tevreden ben over de serums, het is echt een heel mooi merk!

Prijs & verkooppunten

Maar er is dus één maar: de prijs. De serums zijn niet goedkoop en dat kan ik begrijpen met de mooie ingrediënten. Ik weet door mijn reis naar Sri Lanka dat bijvoorbeeld sandelwood heel kostbaar is.

Toch deel ik deze review, omdat ik naast groene budgetlovers ook lezers heb die graag wat meer geld uitgeven voor een product van hoge kwaliteit en dus het aller beste voor hun huid willen kopen.

De serums kosten €98 per stuk. Ze zijn verkrijgbaar in de webshop van Faju Skincare en in een vijftal salons in Nederland (de verkooppunten vind je op de website onder het kopje ‘salons’).

Ik ben heel benieuwd: gebruik jij een serum voor je huid?

Liefs Mariëlle

Ik heb deze producten ontvangen ter review.

Volg:

2 Comments

  1. 4 oktober 2018 / 07:15

    De prijs is inderdaad wel heel hoog, maar wel fijn dat je positief effect merkt van de serums! Zo te horen zijn het ook echt wel fijne en goede producten :)

  2. Mariëlle
    Auteur
    4 oktober 2018 / 08:05

    Ja absoluut, ik gebruik ze nog steeds en dat zegt genoeg :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.