5 x tips voor gezond haar | Het voeding geheim

Hoewel ik er soms enorm van baal dat ik geen volume in mijn haren heb, mag ik verder echt niet klagen. Mijn haren zijn super stijl, ik hoef er vrijwel niets aan te doen en het groeit ontzettend snel. Daarom krijg ik geregeld de vraag wat je kunt doen voor gezond haar. Ik heb me er zelf ook eens in verdiept en in dit artikel deel ik 5 tips, met onder andere voeding als geheim. Wil je ook sterk haar? Lees dan snel verder!

Gezond haar

Hoe krijg je gezond haar? 5 tips!

Zoals je op de collage hierboven kunt zien, had ik een aantal jaren geleden super lang haar. Ik deed er niet zoveel mee qua styling en juist daardoor was het gezond en groeide het snel.

Maar ook ik had soms dode puntjes, want dat kun je eigenlijk niet voorkomen. Door de jaren heen heb ik heel wat veranderd aan mijn haarverzorgingsroutine en ik pas nu de volgende 5 tips toe:

1. Niet te vaak wassen

Ik weet het, niet de origineelste tip, maar zo belangrijk. Je haren élke dag wassen is nergens voor nodig. Hoe vaker je ze wast, hoe meer talg je hoofdhuid gaat produceren en dat betekent sneller vet haar.

Bovendien doet het er ook toe met wat voor producten je je haren wast, daarom de volgende tip!

2. Wassen met natuurlijke shampoo

In reguliere shampoo en conditioner zitten schadelijke stoffen, die niet goed zijn voor je haren, je hoofdhuid en je gezondheid. Daarom is het goed om over te gaan op natuurlijke producten.

De Low Poo en No Poo methode zijn niet voor niets populair, ook daar schreef ik al eens over. Na het wassen kun je het overigens ook naspoelen met koud water, dan sluiten de schubben zich weer.

Puistjes verwijderen tips

3. Niet teveel hitte gebruiken

Deze tip hoor je waarschijnlijk ook vaker: gebruik niet teveel hitte. Cliché om te delen, maar het draagt écht bij aan gezond haar. Ik laat mijn haren altijd drogen aan de lucht en gebruik geen styling tools.

Is het écht nodig om het te föhnen? Föhn je haren dan net voor je stopt nog even met koude lucht! Zo sluiten de haar schubben weer en raakt je haar minder snel beschadigd (voorkomt afbreken).

4. Geregeld bij knippen

Ook al wil je graag lange haren en denk je dat het beter is om het niet meer te knippen: doe dat toch geregeld. Als je dode puntjes hebt, is je haar niet geheel gezond meer en gaat het groeien minder snel.

En als je je haren regelmatig knipt, dan hoeft er ook geen groot stuk van af. Het verschil van een paar centimeter zie je bijna niet, maar het geeft je toch weer een fris en gezond kapsel.

5. Eet de juiste voeding voor gezond haar

Sinds ik veganistisch eet, besef ik me HOE belangrijk gezond eten is voor hoe je je voelt, maar ook voor hoe je er uit ziet. En dan heb ik het niet eens per se over een strak lijf, maar ook over gezond haar.

Voor gezond haar zijn vitamine A/B/C/D/E, silica, koper, zink en genoeg eiwitten van belang. Ik bereik dit door op dagelijkse basis veel groenten, fruit, noten, peulvruchten en granen te eten.

Heb jij nog tips voor gezond haar?

Er is geen quick fix voor gezond haar, maar deze tips dragen wel bij om het te bereiken. Als je van binnenuit gezond bent en met voeding het benodigde binnenkrijgt, dan zal je haar groeien als kool.

Ik ben daarom geen fan van supplementen (voor bijvoorbeeld lang haar, sterke nagels en een mooie huid), omdat ik denk dat je alles uit voeding kunt halen. Heb jij nog een goede tip? Let me know!

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook.

Volg:
Share:

17 Reacties

 1. 9 november 2016 / 06:25

  Bakpoeder als droogshampoo ik ben heel benieuwd!

 2. 9 november 2016 / 07:45

  Handige tips zeg! Ik probeer zelf ook nauwelijks tot geen hitte te gebruiken en was het vooral niet te vaak. Dit is ook nog eens beter voor mijn geverfde haar, haha

 3. Chantalle
  9 november 2016 / 09:23

  Fijne tips! Ik heb ook erg lang haar en op zich is het wel redelijk gezond. Alleen zou ik mn haar wel wat minder vaak kunnen wassen.

 4. 9 november 2016 / 09:41

  Ik stijl mijn haar bijna dagelijks, maar ik heb daarvoor wel een speciale stijltang en protector die beschadiging vermindert. En bakpoeder als droogshampoo ga ik eens uitproberen!

 5. 9 november 2016 / 13:36

  Wat een prachtig haar heb je! Ik heb geen ultieme tip, ik föhn nooit op de warmste stand. dat helpt ook een beetje denk ik.

 6. Gonny
  9 november 2016 / 14:41

  Ik heb ook enorm droog en slap haar. En vind de Moisture Caviar shampoo en conditioner van Alternatieve fijn. Het ziet er nu wat gezonder uit.
  Ik gebruik ook Biotine tabletten.

 7. 9 november 2016 / 17:10

  Ik ben wel benieuwd naar jouw ervaring met bakpoeder als droogshampoo. En je haar is inderdaad prachtig en komt op de foto als een mooie volle bos over :)

 8. 9 november 2016 / 19:04

  Ik moet er eens op letten dat ik me haar wat vaker knip

 9. 9 november 2016 / 19:57

  Ik vind dat je heel mooi haar hebt! En ik ben wel benieuwd naar bakpoeder als droogshampoo. Ik gebruik regelmatig droogshampoo maar als er betere alternatieven zijn dan probeer ik dat graag uit.

 10. 10 november 2016 / 10:51

  Wat een goede tips. Ik vind je jouw haar prachtig! Het beste is inderdaad om je haar niet te veel te verhitten. Ik fohn het altijd even met een koude fohn stand en knijp er dan wat krullen in. Stylen deed ik vroeger heel vaak, maar nu alleen bij feestjes. Mijn haar was namelijk erg lang en heb ik echt een stuk moeten afknippen. Ook kan ik je aanraden je haar niet te vaak te kleuren, want dit is super slecht. De natuurlijke shampoo’s daar in tegen werken bij mij zeker in het voordeel. Sinds ik deze gebruik lijkt mijn haar een stuk gezonder. Maar denk ook eens aan de haarproducten die je gebruikt voor het in model brengen van je haar. Niet elk product is even goed. Het beste is om er zo min mogelijk in te smeren.

 11. 26 november 2016 / 03:22

  Dankjewel voor je tips :)

 12. 26 november 2016 / 03:22

  Dankjewel :)

 13. 26 november 2016 / 03:23

  Dankjewel :) Totdat ik naar buiten ga haha, dan zakt het in…

 14. 26 november 2016 / 03:23

  Dankjewel :)

 15. 26 november 2016 / 03:23

  Dankjewel :)

 16. 26 november 2016 / 03:24

  Dankjewel :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

0   107
37   182
24   159
27   142
34   187

Follow on Instagram