Heb ik mijn doelen voor 2017 behaald? Terugblik op succesvol jaar!

Op 9 januari 2017 plaatste ik een artikel met mijn doelen voor 2017. Deze doelen had ik uiteraard al in 2016 opgesomd, want zo ben ik! En de lengte van dit lijstje met doelen is ook typisch mij: veel doelen om aan te werken, want ik haal er graag uit wat er in zit. Maar in hoeverre is zo’n mega lijst met doelen haalbaar? Ofwel, heb ik mijn doelen voor 2017 behaald? Dat ga ik je vandaag eens even vertellen!

Doelen voor 2017 behaald

Groen leven

In 2016 stapte ik over op dierproefvrije producten, inmiddels gebruik ik enkel nog vegan én natuurlijke producten. Ook gebruik ik simpelweg minder producten (minimalisme).

Ik ben gestopt met de pil en gebruik nu duurzame producten zoals de Lady CupLady Comp, wasbare watjes en een bamboe tandenborstel. Ik had ook het doel om me te verdiepen in fair fashion.

Dat verdiepen werd er vol voor gaan, want inmiddels is mijn halve kast al fair fashion en ik heb zelfs eindelijk tweedehands geshopt. En ook niet onbelangrijk: ik ben nu niet meer vegetariër maar veganist!

Genieten

Het volgende doel op mijn lijst was genieten. Nu deed ik dat in 2016 door maar liefst 4 keer op vakantie te gaan. Dat lukte me in 2017 helaas niet, maar dat had een héle goede reden.

Ondanks dat ik dit jaar géén vakantie gepland had staan, ben ik toch maar liefst tweemaal op vakantie geweest. Een laatste stapvakantie op Kreta en nog een heerlijke zonvakantie op Gran Canaria.

Ik heb dit jaar helaas niet zoveel festivals bezocht, maar ik ben wel wekelijks op stap geweest en nog verveelt het me niet haha ;)

Gezondheid

In 2016 leerde ik dingen los te laten en dat heb ik ook dit jaar weer gedaan. Zoals ik graag wilde, heb ik elke dag voor het slapengaan gemediteerd en dat bevalt goed.

Helaas heb ik aan het begin van het jaar niet zo vaak yoga gedaan als ik wilde en écht bewegen (als in hardlopen) was er dit jaar niet bij.

Wel ben ik dit jaar door het veganisme veel gezonder gaan eten en ben ik na de zomer flink minder alcohol gaan drinken. Helaas kreeg ik in september veel stress van mijn contract dat niet werd verlengd.

En net voor een sollicitatie voor een nieuwe baan werd ik van mijn fiets gereden door een auto, waardoor ik een flinke klap heb gehad… Het herstel heeft drie maanden geduurd, maar ik ben weer bijna de oude.

Door het ongeluk moest ik ontzettend goed op mijn houding letten en veel oefeningen doen, uiteindelijk heb ik daardoor dus toch mijn doel van een goede houding en meer bewegen bereikt haha…

Oh, en niet te vergeten: door het stoppen met de anticonceptiepil viel ik 4 kilo af, dat was erg welkom!

Mariëlle Media

In 2017 kreeg ik mijn eerste ‘grote-mensen-baan’ en gelijk ook mijn tweede. Maar daarnaast ben ik ook blijven werken voor mijn eigen bedrijf.

Ik heb mezelf dit jaar ontzettend kunnen ontwikkelen en daar ben ik erg dankbaar voor. Van 4 dagen in de week vast werken, ben ik naar 3 dagen in de week vast werken gegaan.

De rest van de dagen werk ik voor opdrachtgevers en voor mijn blog. Ik heb dit jaar ontzettend veel nieuwe opdrachten gekregen, dus ook op dit gebied vind ik 2017 enorm geslaagd!

Home sweet home

En dan tot slot mijn hoofddoel voor 2017: uit huis gaan. Als je me volgt op social media of mijn blog al langer volgt, dan weet je dat deze droom werkelijkheid is geworden.

Zelfs al in maart 2017 had ik een gesprek over een mogelijk huurappartement. Er was tot juni 2017 echter nog niets helemaal zeker, dat leverde veel stress op.

Ik wilde het ZO graag en het liefste ook zo snel mogelijk. En ik begrijp dat nog steeds, want het is ZO’N mooi en fijn plekje. Ik woon middenin Eindhoven en ik geniet elke-dag-weer!!!

Heb ik mijn doelen voor 2017 behaald?

Op de vraag ‘heb ik mijn doelen voor 2017 behaald’ antwoord ik volmondig JA. Ik kan met woorden niet eens uitdrukken hoe geweldig ik 2017 vond.

Het was een flinke lijst met doelen en ik heb er hard voor gewerkt, maar het is me gelukt! Ik zal altijd terug kijken op 2017 als een ge-wel-dig jaar.

Het afgelopen jaar heb ik zoveel voor elkaar gekregen en geleerd, dat gevoel kan ik niet omschrijven. ❤

Hoe zit het met jou? Heb jij je doelen voor 2017 behaald?

Liefs Mariëlle

Volg:
Share:

16 Reacties

 1. 27 december 2017 / 07:20

  Wat onwijs knap wat je in het afgelopen jaar allemaal hebt gedaan en hebt weten te bereiken! Je hebt zo te horen echt bijna al je doelen gerealiseerd. Zo goed! Hopelijk kun je in 2018 minstens zo veel genieten als dit jaar, ook in je eigen huisje :)

 2. Mariëlle
  Auteur
  27 december 2017 / 11:26

  Dankjewel hihi <3 Dat ga ik zeker doen!

 3. 27 december 2017 / 11:55

  Ik vind het heerlijk om zulke inspirerende artikelen te lezen. En heb jou het jaar door enorm zien veranderen en groeien. Dat is zo inspirerend! En ik hoop dat 2018 minstens net zo mooi voor jou mag zijn. En je deze stijgende lijn vast mag houden! :)

 4. 27 december 2017 / 14:29

  In 2017 heb ik geen doelen gesteld, maar super dat jij ze allemaal behaald hebt

 5. Mariëlle
  Auteur
  27 december 2017 / 14:42

  Hihi aah dankjewel <3 Voor jou hetzelfde Linda!!

 6. Mariëlle
  Auteur
  27 december 2017 / 14:44

  Had je daar een specifieke reden voor? :) Dankjewel!

 7. 27 december 2017 / 22:07

  Wow, wat heb je een hoop gedaan! Je bent echt eindeloos veel ambitieuzer dan ik ;)
  Ik weet nog wel dat ik je niet eens zo lang geleden steeds via via tegenkwam als dat ‘make-up-meisje’ (sorry, haha) en omdat make-up me niet bepaald interesseert ben ik je pas gaan volgen toen ik ergens oppikte dat je (weer zo’n ambitie) van plan was om je meer met duurzaamheid bezig te gaan houden. Sindsdien volg ik je en vind het superleuk om te zien hoe je dat aanpakt.
  Ik heb nooit zulke concrete doelen, maar ben best wel trots op hoe mijn blog het afgelopen jaar gegroeid is! Daar ga ik volgend jaar sowieso mee door. Verder neem ik me voor om minstens een jaar (of twee) helemaal niet meer te vliegen. Dat is wel een serieuze uitdaging voor mij, maar ik vind het nodig en heb leuke alternatieve plannetjes waardoor het denk ik wel leuk blijft ;)

 8. 28 december 2017 / 00:52

  Wat een goed jaar heb jij gehad! Ik had zelf niet bewust doelen gesteld, maar heb wel een hoop bereikt! Onder andere mijn eigen blog en veganistisch geworden. Dus ik ben ook heel tevreden :-) Op naar volgend jaar!

 9. 28 december 2017 / 12:29

  Wauw, wat goed zeg! Echt heel inspirerend om te lezen. Ik hoop dat 2018 net zo’n geweldig jaar mag worden!

 10. 28 december 2017 / 17:55

  Wat ontzettend goed! Echt om trots op te zijn. Je hebt de lat best hoog gelegd voor jezelf dus ik vind het knap dat je alle doelen hebt behaald. En dat 2018 nog geweldiger én succesvoller mag worden. Ben alvast benieuwd naar je doelen voor aankomend jaar. Wat betreft mezelf heb ik de lat niet zo hoog gelegd als jij ;-) maar hebben we wel alle plannen voor het huis gerealiseerd (nieuwe vloer, huis is geverfd) en heb ik de Kaizen Lead opleiding afgerond en examen gehaald.

 11. Mariëlle
  Auteur
  28 december 2017 / 20:53

  Dankjewel Deb <3 Uiteraard komt er nog een artikel met doelen voor 2018 haha! En wat goed zeg van je opleiding, gefeliciteerd!!

 12. Mariëlle
  Auteur
  28 december 2017 / 20:53

  Dankjewel Djuli <3 Voor jou hetzelfde!!

 13. Mariëlle
  Auteur
  28 december 2017 / 20:55

  Wat goed Marianne, dan delen we dat hihi :D

 14. Mariëlle
  Auteur
  28 december 2017 / 20:59

  Hihi ik snap he-le-maal dat je me als make-up meisje zag, want dat was ik lange tijd ook haha :P Maar gelukkig heb je mijn duurzame voornemen opgepikt én heb ik dat waargemaakt :) En wat mooi van je blog zeg, ga ervoor! En wat betreft vliegen, oef! Maar er is gelukkig zoveel te doen met bijvoorbeeld de trein :)

 15. 2 januari 2018 / 11:48

  Ik ben zo blij voor je dat je eindelijk je eigen stekje hebt. Nu kan je eindelijk volledig leven zoals jij dat wil!

 16. Mariëlle
  Auteur
  2 januari 2018 / 15:06

  Hihi dat is zo waar Jessica <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

46   134
40   156
37   219
23   220
10   201

Follow on Instagram