Droogshampoo: ideaal maar vaak niet zo gezond. Je hebt vast wel eens de artikelen gelezen over haaruitval? Niet elke droogshampoo is even goed voor je haren. En al die sprays zijn natuurlijk ook niet zo goed voor het milieu. Bovendien zijn dan ook nog eens veel droogshampoo’s niet dierproefvrij, niet vegan en niet natuurlijk. Maar, daar was ineens de H&M Conscious dry shampoo. Een nieuwe favoriet op styling gebied, tijd om hem te delen!

H&M Conscious dry shampoo

H&M Conscious dry shampoo

Ik had de H&M Conscious dry shampoo al tijden terug gezien in de webshop van H&M, maar ik had toen nog een mega voorraad aan droogshampoo. Ja, allemaal van die ongezonde droogshampoo’s! En mijn hoofdhuid is al zo gevoelig… Ik had al eens bakpoeder gebruikt als droogshampoo, maar daar moest ik toch nog wel even aan wennen. Toen eindelijk mijn voorraad op was, mocht ik van mezelf de droogshampoo van de H&M aanschaffen: yes!

H&M Conscious dry shampoo

Ingrediënten

De H&M droogshampoo behoort tot de Conscious lijn: de duurzame lijn van de H&M. Deze lijn heeft het ECO CERT keurmerk. Dit product is voor maar liefst 99 % natuurlijk, wow! Daarnaast is 64 % van de ingrediënten afkomstig van organische landbouw. Ik vind het echt ontzettend leuk dat H&M zo’n product heeft en ik hoopte oprecht dat ik dit product goed en fijn zou vinden. Dan heb ik namelijk een dierproefvrij, natuurlijk en vegan haar styling product!

H&M Conscious dry shampoo

Gebruik

De H&M Conscious dry shampoo zit in een flesje met dop. Geen spray dus en dat kan ook niet, want de H&M droogshampoo is een poeder. De dop heeft een aantal kleine gaatjes, zodat je het goed kunt doseren. Hoewel een spray natuurlijk het aller fijnste werkt, vind ik dit toch wel een fijne verpakking. Het is alleen wel even wennen met hoe je het aanbrengt. Maar het verdelen werkt hetzelfde: je wrijft het in met je handen en brengt het in model.

H&M Conscious dry shampoo

Op de foto hieronder zie je een before & after. Links heb ik geen droogshampoo gebruikt en rechts heb ik de H&M Conscious droogshampoo gebruikt. Hoewel mijn haren links nog niet super vet waren, zien ze er rechts toch een stukje frisser uit. Deze droogshampoo doet het wat dat betreft erg goed. Maar er is meer, want de poeder maakt je haren ook wat stugger. Daardoor krijgt je haar ook meer volume, het zit met dit product al snel beter in model!

H&M Conscious droogshampoo review

Mijn mening

Hoewel het even wennen is, ben ik absoluut fan van de H&M Conscious dry shampoo. Je moet even oefenen met het gebruik van de poeder, maar als je dat door hebt, komt het helemaal goed. De droogshampoo doet precies wat hij moet doen: hij verdoezelt je vette haren door het vet op te nemen. Het geeft daardoor wel een stug gevoel aan je haren, maar ik ervaar dat niet als heel vervelend. Bijkomend voordeel daarvan is dat je haren meer volume krijgen. En dat is voor mij, met mijn mega stijle haren, echt een plus waard.

En dan ook nog de mooie samenstelling. Want doordat het bijna geheel natuurlijk is, is het veel beter voor het milieu en veel beter voor je hoofdhuid en haren! Maar toch merk ik dat ik de droogshampoo niet dagen kan laten zitten, dan wordt mijn hoofdhuid toch wat droog en jeukerig. Ik gebruik het dus niet meteen de dag na het wassen van mijn haren als styling product, ook al had ik dat graag gewild. Ik pak het er echt alleen bij als mijn haren vet zijn en was het dan nog dezelfde avond of de volgende dag.

Prijs en verkooppunten

De H&M Conscious dry shampoo kost €8.99. Dat is vrij duur voor zo’n klein flesje en daarom ben ik er ook zuinig op. Gelukkig is deze droogshampoo wel veel beter voor het milieu en je eigen gezondheid. Bovendien heb je niet heel veel poeder nodig per keer, dus het is niet zo dat hij na 5 maal gebruiken al helemaal op is. Daarom heb ik dit geld er wel voor over. Het enige nadeel is dat de droogshampoo niet in de winkel verkrijgbaar is. Je moet hem dus even bestellen op de website van H&M. Tip: wacht een code af voor gratis verzending!

LET OP: H&M beauty is niet meer dierproefvrij, daarom sta ik niet meer achter dit merk.

Liefs Mariëlle