Hoe staat het met mijn fair fashion doel? Ik geef toe…

Begin dit jaar plaatste ik een artikel met mijn doelen voor 2017, waarin ik ook schreef over mijn fair fashion doel. Ik schreef toen dat ik me wilde verdiepen in fair fashion, maar verder had ik op dat gebied nog geen concreet doel. Meer dan een half jaar later vond ik het wel tijd voor mijn antwoord op de vraag: hoe staat het met mijn fair fashion doel? Dat leg ik je in dit artikel graag even uit! Kijk je mee?

Hoe staat het met mijn fair fashion doel

Hoe staat het met mijn fair fashion doel?

Waar ik vroeger meerdere kledingstukken per maand kocht, heb ik de eerste maanden van 2017 géén kleding gekocht. Ik heb dan wel geen capsule wardrobe, ik ben van mening dat ik genoeg kleding heb.

Eigenlijk koop ik gewoon niets nieuws meer als ik het niet nodig heb. Ik heb dus ook niet meer die maandelijkse shopdrang, heerlijk! Toch heb ik daar de afgelopen tijd wat uitzonderingen op gemaakt.

En uiteindelijk behoorlijk veel ook… Maar dan wel voor een goed doel! De afgelopen maanden voelde ik mijn fair fashion doel namelijk steeds sterker worden.

Van ‘me verdiepen in’ ging ik naar ‘ik wil mijn kast zo fair mogelijk maken’. En als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb, dan zal ik dat ook doen ook.

Fair fashion shoppen

Me verdiepen in fair fashion ging al aan het begin van het jaar erg goed. Ik heb een mega lijstje met webshops kunnen maken, waar ik echt heel veel leuke dingen zag.

Mijn tactiek was om mooie vervangers te vinden voor wat ik nu in mijn kast heb, maar dan fair. Het was de bedoeling dat ik mijn huidige kledingstukken daarmee zou gaan vervangen als ze zouden verslijten.

Maar, ik kon me niet zo lang inhouden… In de zomer stuitte ik namelijk in meerdere fair fashion webshops op sale. En net de items die ik op mijn wishlist had staan, waren nu te koop met korting.

Ik liet me sinds maanden weer gaan en kocht in korte tijd veel kleding. Zie de Wolf & Storm shoplog en de fair fashion sale shoplog!

Mijn fair fashion kledingkast

Op dit moment is nog lang niet mijn hele kledingkast fair, maar dat gaat ook gewoon niet. Er zijn nog teveel items die nog heel goed zijn en die ik nog heel leuk vind. De items die ik al heb kunnen vervangen met fair fashion items, heb ik weggegeven of gedoneerd. Ik denk dat nu zo’n 40 % van mijn kledingkast al fair is en dat vind ik super leuk. Maar voor nu is het wel weer even genoeg! Ik houd de fair fashion webshops in de gaten en zal zo nu en dan misschien wel wat kopen. Maar ik heb wel weer even mijn hand op de knip, want het was toch wel even een investering haha! Toch staat een bezoek aan Nukushiva hoog op mijn lijstje, ik ben heel benieuwd naar deze fair fashion winkel.

Mijn fair fashion doel

Mijn uiteindelijke doel is om mijn kledingkast dus zoveel mogelijk fair te maken. Maar ik loop er toch soms tegen aan dat niet alles wat ik leuk vind, te vinden is op een eerlijke en duurzame manier.

Ik verwacht dat dit een kwestie van tijd is, gezien er steeds meer mooie merken en producten bij komen. Iets tweedehands kopen is nog steeds niet mijn ding, maar wie weet ga ik dat over een tijdje ook doen.

En dat was alweer mijn antwoord op de vraag: hoe staat het met mijn fair fashion doel? Ik hoop natuurlijk dat je het leuk vond om deze update te lezen.

Natuurlijk ben ik heel benieuwd wat jij van fair fashion vindt en of je hier wellicht meer over wilt lezen op mijn blog. Uiteraard kan ik een keer een artikel maken over mijn favoriete fair fashion webshops!

Liefs Mariëlle

Volg:

10 Reacties

 1. 5 september 2017 / 08:13

  Wat leuk om te lezen hoe je hier mee bezig ben!
  Liefs Jorinda

 2. 5 september 2017 / 09:37

  Echt goed dat je hiermee bezig bent en leuk om over je voortgang te lezen! Je bent heel goed bezig!

 3. 5 september 2017 / 12:37

  Leuk, zo’n update! Ik zit nog in de verdiepingsfase, maar wil straks in de herfst/winter ook wel de eerste echte stap gaan zetten. Ik heb er nu al zin in!

 4. 5 september 2017 / 20:43

  Wat onwijs goed dat je hier zo bewust mee bezig bent en dat het je echt goed afgaat om je op fair fashion te storten. Die schoenen zijn heel gaaf! Ik probeer zelf wel meer op mijn kledingkeuzes te letten en koop vaker iets tweedehands. Op zich geen fair fashion dus, maar ik vind het voor mezelf al een goede stap dat ik meer let op mijn aankopen en geen kleding koop ‘om het kopen’.

  • 7 september 2017 / 08:33

   Fair fashion is zeker een hele goede keuze Romy! Ik ben er niet zo van, maar wie weet komt dat nog!

 5. 6 september 2017 / 20:26

  40% fair vind ik heel erg goed. Dat heb je in heel korte tijd voor elkaar gekregen. Tijdens het lezen van jouw artikel bedacht ik me dat ik wel zou willen weten bij welke shops jij koopt/inspiratie op doet. Ik zou zelf niet zo goed weten bij welke shops je daarvoor het beste kunt zijn. Dus daar lees ik zeker graag meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

9   45
36   160
10   45
55   123
10   79

Follow on Instagram