Hoeveel ik het afgelopen jaar heb weggedaan | Minimalisme

Hoeveel ik het afgelopen jaar heb weggedaan, gaat niet over een stapel oude papieren maar over vuilniszakken. En dan heb ik het niet over 3 vuilniszakken, maar minstens 10. Als je mijn blog al langer volgt, dan weet je namelijk dat ik veel bezig ben met minimalisme. Ik baal enorm dat ik niet exact heb vastgelegd wat ik allemaal heb weggedaan. Gelukkig vond ik toch nog wat oude foto’s. Let’s have a look!

Minimalisme opruimen

Hoeveel ik het afgelopen jaar heb weggedaan…

Als je verstrikt raakt in de wereld van minimalisme, dan is Youtube een geweldige inspiratiebron.

Vooral de declutter video’s vind ik heerlijk om te kijken. Je ziet een voor en een na en ziet hoe ontzettend veel sommige mensen weggooien.

Wat had ik het leuk gevonden als ik dat zelf ook had gedaan, zodat ik dat nog eens terug kon kijken en natuurlijk kon delen.

Maar dat kwam helaas niet op tijd in me op. Gelukkig vond ik op Instagram nog foto’s van mijn kleding, nagellak en make-up stash.

Welke keuzes heb ik gemaakt?

Zoals je misschien weet, houd ik me met veel onderwerpen bezig. Denk aan natuurlijke en dierproefvrije producten, veganisme, duurzaamheid en minimalisme. Al die onderwerpen samen hebben ervoor gezorgd dat ik ontzettend veel heb opgeruimd.

De collage hierboven geeft aan hoe mijn kledingkast er vroeger uitzag. Kijk alleen al eens naar de plank vol handtassen onderin: op dit moment heb ik er nog één!

En als je kijkt naar de overvolle stang en plank aan kleding: daar is nog maar één derde van over. Wat betreft de nagellak geldt dat ik er nu nog maar 9 over heb, die zo natuurlijk mogelijk zijn.

En van de mega stash aan oogschaduw palettes heb ik er nu nog maar 3 over, waarvan er 2 natuurlijk zijn. Op de foto hieronder zie je een deel van de Essence & Catrice producten die ik vorig jaar nog had.

Daar heb ik inmiddels anderen héél blij mee gemaakt en ik gebruik nu enkel nog natuurlijke make-up producten. Op één Essence mascara na dan, want die kan ik op dit moment echt nog niet missen…

Maar je ziet wel dat ik écht van heel veel producten en spullen afstand heb gedaan.

Hoeveel ik het afgelopen jaar heb weggedaan

Minimalisme: declutter video’s

Heel veel meer dan dit kan ik dus helaas niet laten zien, maar ik vond het toch leuk om op een rij te zetten wat ik zoal heb opgeruimd door minimalisme.

Wellicht kan ik je op deze manier toch inspireren om eens GOED door je spullen heen te gaan. Besef dat je veel dingen echt niet nodig hebt en zie in wat je nu eigenlijk écht gebruikt en écht leuk vindt.

Ben je net zo gek op declutter video’s als ik en ben je benieuwd wat ik zoal heb opgeruimd? Bekijk dan de opruim video’s die ik gelukkig wél heb gemaakt:

Hoeveel ik het afgelopen jaar heb weggedaan: in 2018 weer?

Mocht je benieuwd zijn naar hoe het er nu dan uitziet: bekijk dan mijn make-up stash video en mijn capsule wardrobe video.

Je zou denken dat ik onderhand wel klaar ben met opruimen, dat denk ik ook elke keer. Maar gek genoeg blijf ik dingen tegenkomen waarvan ik denk: dat kan ook nog wel weg…

Het is echter niet zo dat ik mezelf dwing om bijvoorbeeld 10 nagellakjes te hebben of 30 items in mijn kledingkast. Ik houd wat ik nodig heb én leuk vind én gebruik!

In 2018 zal ik dus niet zoveel wegdoen, maar ik blijf kritisch kijken naar wat ik in huis haal en naar de dingen die ik wel en niet gebruik.

Hoe staat het met jouw spullen? En wat zou jij nog willen weten over mijn minimalism journey?

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram en Facebook.

Volg:
Share:

16 Reacties

 1. 16 januari 2018 / 10:33

  Ik vind het echt knap dat je zoveel weg kunt doen. Ik denk altijd al snel “oh, dat komt vast nog een keer van pas!”. Ik ben inmiddels wel zover dat ik kleding die ik niet draag gewoon weg doe. Zonde van de kastruimte om dat te houden. Wat make up betreft kan er denk ik ook nog een hoop weg zonder dat ik die spullen mis, dus dat wordt denk ik de volgende stap.

  • Mariëlle
   Auteur
   16 januari 2018 / 21:06

   Dat klinkt alsof je toch lekker bezig bent hoor, Eline 🙂 Gewoon op jouw tempo toch, top!

 2. 16 januari 2018 / 11:21

  Wat leuk om te zien hoe je bent begonnen met minimalisme! Ik vind het knap dat je zo gemakkelijk spullen kon wegdoen en weggeven, zelf zou ik het hier veel moeilijker mee hebben.
  Liefs,
  Yara

  • Mariëlle
   Auteur
   16 januari 2018 / 21:05

   Hihi ja ik raakte zo geïnspireerd dat het aardig vanzelf ging!

 3. 16 januari 2018 / 13:39

  Minimalisme is niet voor mij weg gelegd maar leuk om jou ervaringen te lezen=)
  Liefs Jorinda

 4. 16 januari 2018 / 16:42

  Haha, als ik teveel van je blogs lees houd ik straks niks meer over in huis, want ik krijg er steeds zin van om op te ruimen 😛

  Ik ben wel nieuwssgierig of jij ook nog ergens een kast hebt met kampeerspullen, dingetjes die je misschien ooit nog iemand cadeau kan doen, spellen die je nooit speelt, schroefjes in tien maten en meer van dat soort onzin. En hoe je dan beslist of dat wel of niet weg gaat. Is er iets wat je het lastigst vindt om te ontspullen?

  Binnenkort zal ik je youtube-kanaal eens even binge watchen 🙂

  • Mariëlle
   Auteur
   16 januari 2018 / 21:04

   Hihi super leuk om te horen Linda! Al wil ik het niet op mijn geweten hebben dat je alles weggooit hoor 😉 Uhm even denken! Kampeerspullen: ik heb een tentje en that’s it! Onder mijn bed ligt een backpack, in mijn berging een koffer maar dat is het dan ook. Cadeautjes koop ik altijd voor iemand nieuw, dus dat ligt ook nooit lang bij me thuis. Spelletjes spelen haat ik, dus ik heb geen spelletjes 😛 En schroefjes liggen in mijn berging, maar zeker niet in 10 maten haha. Ik heb gelukkig een handige vader die een voorraad heeft! En wat vind ik het lastigste om te ontspullen mmm… Ik zou het echt niet weten!

 5. 25 januari 2018 / 09:24

  Dit vind ik heel fijn om te zien! Ik wil al erg lang beginnen, maar ik verzin steeds weer excuusjes. ‘Dit komt vast nog weleens van pas, deze broek pas ik weer als ik terug op gewicht ben, …’ Dat moet stoppen! 🙂

  • Mariëlle
   Auteur
   25 januari 2018 / 10:00

   En dat vind ik fijn om te horen hihi! Hopelijk kom je nu weer een stapje verder 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

16   56
26   128
162   164
38   102
13   68

Follow on Instagram