Heb je mijn doelen voor 2017 al eens bekeken? Ik gaf daarin onder andere aan dat ik graag duurzamer wil gaan leven. In 2016 deed ik daarvoor al wat aankopen en ik mocht van Solobiomooi de Humble brush ontvangen. Super fijn, want die wilde ik zelf namelijk al kopen. Wellicht heb je geen idee waar ik het over heb? Nou, het is tijd om je meer te vertellen over de Humble brush! Dus mocht je meer willen weten over duurzaam poetsen, go ahead.

Duurzame tandenborstel

Humble brush

Dus, de humble brush! Dat is een tandenborstel, maar geen gewone tandenborstel. Je ziet het natuurlijk al aan het uiterlijk, maar deze tandenborstels zijn bijzonder. Het merk vindt duurzaamheid erg belangrijk, maar is daarnaast ook nog gul. Voor elke tandenborstel die je koopt, doneren zij er één aan mensen die het nodig hebben. Mooi he?

Humble brush

Ingrediënten

Een beetje gek om te spreken van ingrediënten in dit geval, maar ik wil wel even de samenstelling van dit product bespreken! Het handvat is namelijk gemaakt van 100% afbreekbaar bamboe, wat antibacterieel werkt en net zo lang meegaat als een normale, plastic tandenborstel. Het is alleen veel beter voor het milieu! De ‘haartjes’ zijn gemaakt van nylon-6, omdat daar geen andere plantaardige mogelijkheid voor is. De haartjes bevatten overigens geen BPA (bisphenol A), dus het is niet zo schadelijk voor je. Je kunt met deze tandenborstel ook gewoon 3 maanden doen.

Humble brush review

Gebruik

En is het dan ook nog wennen om zo’n tandenborstel te gebruiken? Nee, helemaal niet! Iedereen aan de Humble, NU! Ik gebruik ze sinds de jaarwisseling, om ze makkelijk per kwartaal te kunnen vervangen. En ik gebruik ze érg graag. Ze werken hartstikke goed en zijn zelfs nog best wel zacht in gebruik. Ik vind ze er super leuk uitzien en ik vind het een heel mooi verhaal. In het begin kreeg ik een beetje een gek nasmaakje, maar dat was al snel verdwenen!

Review Humble brush

Mijn mening

Ik zei het hierboven al: iedereen aan de Humble a.u.b.! Ik vind het verhaal achter het merk mooi, ik vind de tandenborstels zelf mooi en ik vind ze ook nog eens fijn in gebruik. Je hoeft er niet eens aan te wennen, het is zo’n makkelijke manier om duurzamer te leven! Ze liggen fijn in de hand en de haartjes zijn niet ruw. Ik ben echt fan en ik wil niet anders meer. Ik moet nieuwe bestellen, want de mijne zijn bijna aan vervanging toe! Niet dat je dat ziet aan de borstels, maar het is het beste om ze na 3 maanden te vervangen. Dat is overigens bij elke tandenborstel zo!

Prijs en verkooppunten

De Humble brush kost €4. Gezien hoelang je met een tandenborstel doet en hoe goed hij is voor het milieu, vind ik dat het zeker waard. Ik ga in ieder geval weer nieuwe kopen als die van mij vervangen moeten worden. Geen plastic tandenborstel meer voor mij! De Humble brush is verkrijgbaar bij Solobiomooi, maar je vindt ze ook bij de Ekoplaza!

Liefs Mariëlle

Ik heb deze producten ontvangen ter review.