Kies ook eens voor jezelf [Selflove] | Zeg vaker nee

We leven in een individualistische samenleving, wat wil zeggen dat individuele belangen in veel gevallen boven collectieve belangen gaan. Maar er zijn heel veel mensen die er nog moeite mee hebben om hun eigen leven te leiden en anderen alleen maar willen pleasen. Dat is natuurlijk lief, maar kies ook eens voor jezelf! Als je dat nou moeilijk vindt om te doen, lees dan zeker even dit artikel ter inspiratie.

Kies ook eens voor jezelf

Druk van anderen vs voor jezelf kiezen

Soms voel je druk vanuit anderen. Tegenover je ouders of baas om goed te presteren. Op school omdat je er niet buiten wilt vallen. Bij je partner om goed te zorgen en bij vriendinnen om er voor ze te zijn.

Daardoor kun je soms juist (rare) dingen doen, die helemaal niet bij je passen. En dat wil je niet, want je moet vooral lekker kunnen doen waar jij je goed bij voelt en wat jij graag wilt doen.

Je leeft immers om je eigen leven te leiden, zoals jij dat voor je ziet en niet om het leven te leiden dat anderen voor jou voor ogen hebben. Heerlijke zin! Volg je me nog?

Voor jezelf kiezen klinkt misschien heel egoïstisch. Maar je kunt er pas voor iemand anders zijn, als je goed voor jezelf zorgt en happy bent met wie je bent en wat je doet.

Je kent ongetwijfeld ook de slagzin: je kunt pas van iemand anders houden als je van jezelf houdt.

Kies ook eens voor jezelf

Ik ken het zelf maar al te goed en gelukkig heb ik eindelijk voor mezelf gekozen. Dat voelt enorm goed! Dus vandaar dat ik anderen graag aanmoedig om voor zichzelf te kiezen.

Helaas is dit niet zo makkelijk gezegd als gedaan. Soms leef je misschien op de automatische piloot, je doet de dingen die ‘normaal’ zijn. Maar wat is normaal? En is dat wel wat je wilt?

Stel: je zou geen rekening hoeven houden met anderen. Wat zou jij dan het liefste doen? Kies je dan voor een andere baan? Wil je eens alleen op vakantie? Een nieuwe studie volgen?

Waarom meditatie gezond

Wees jezelf: just live your life

Wil je van je hobby je werk maken, maar geloven anderen daar niet in? Wie niet waagt, wie niet wintJe hebt maar één leven, er is maar één jij en jij moet doen wat jij leuk vindt.

Het leven is te kort om er niet van te genieten! Zeg dus vaker nee en denk aan jezelf.

Ook al voel je druk van anderen, probeer toch een weg te zoeken om te leven zoals jij wilt. Als je nog thuis woont en je wordt niet geaccepteerd zoals je bent, dan kan dat best wel moeilijk zijn.

Het helpt om voor jezelf duidelijk te krijgen wie je bent en wat je graag wilt in het leven. Werk aan je zelfvertrouwen en praat er eventueel met anderen over, dat lucht namelijk enorm op.

Kies ook eens voor jezelf: practice selflove

Over werken aan je zelfvertrouwen gesproken: practice selflove. Wees tevreden met wie je bent en accepteer jezelf zoals je bent. Iedereen heeft zijn sterke en minder sterke punten, dat is oké.

Hieronder som ik graag een aantal artikelen voor je op, die je kunnen helpen om je beter te voelen, minder stress te ervaren en meer zelfvertrouwen te krijgen.

Dus, nogmaals: kies ook eens voor jezelf. Ik zal binnenkort een uitgebreid artikel delen over hoe je aan zelfliefde kunt werken. In hoeverre lukt jou dat? Heb je tips? Laat dan zeker een reactie achter!

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook.

Volg:
Share:

8 Reacties

 1. 11 juli 2017 / 07:27

  Mooi artikel en mooi om te horen dat jij met een paar dingen echt voor jezelf hebt gekozen! Ik heb ook vaker keuzes gemaakt waar niet iedereen achter stond, zoals mijn keuze om iets in de communicatie/tekstschrijven te gaan doen in plaats van te promoveren. Toch ben ik nog steeds zo blij met de keuze die ik daarin heb gemaakt. Het grappige is dat anderen dan vaak naderhand ook inzien dat je het juiste hebt gekozen door voor jezelf te kiezen.

 2. 11 juli 2017 / 09:53

  Dankjewel voor deze blog. Precies op het goede moment! <3

 3. 11 juli 2017 / 10:45

  Je hebt ook helemaal gelijk, je moet kiezen voor wat jou goed voelt. Ik heb hier ook wel eens moeite mee moet ik zeggen.. Maar het gaat steeds beter!

 4. 11 juli 2017 / 20:26

  Mooi geschreven Mariëlle. Goed om hierbij stil te staan. Als moeder komt mijn dochter altijd op #1 te staan, maar zodra ik even tijd heb voor mezelf doe ik ook echt dingen die graag wil doen, vaak zijn dat fotograferen en bloggen. Dat zijn echte uitlaatkleppen voor mij waar ik veel energie van krijg.

 5. 14 juli 2017 / 19:28

  Sommige dingen hebben tijd nodig <3

 6. 14 juli 2017 / 19:28

  Aaah virtual hug!!

 7. 14 juli 2017 / 19:29

  Wat goed Romy <3 Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

15   128
38   174
14   145
19   161
24   258

Follow on Instagram