Wil je je koffer inpakken als minimalist? Ik help je, ongeacht of je nu een minimalist bent of niet! Je kent het vast wel dat je urenlang staat te passen en meten om alles in je koffer te krijgen. Ja, dat deed ik vroeger ook… Maar nu is dat bij mij nooit meer het geval, want ik pak alleen in wat ik écht nodig heb. En dat klinkt nog zo logisch, ik weet hoe moeilijk dat kan zijn. Daarom geef ik je in dit artikel fijne tips.

Koffer inpakken als minimalist stedentrip

Je koffer inpakken als minimalist

Op vakantie gaan is leuk, maar er komt vaak ook heel wat bij kijken. Dat eeuwige nadenken over wat je nu toch weer mee moet nemen op vakantie en stressen of je wel écht alles in hebt gepakt… En als de koffer dan dicht moet, dan past het allemaal weer niet en ben je NOG niet klaar!

Als je dan eenmaal op vakantie bent, heb je eigenlijk teveel keuze door alles wat je mee genomen hebt en weet je niet wat je aan moet. En eenmaal thuis heb je een berg was en kom je erachter dat je de helft helemaal niet aan hebt gehad Je koffer inpakken als minimalist helpt je bij al deze struggles 😉

Zo ben ik eens een maand in Sri Lanka geweest met een backpack die maar voor de helft gevuld was. En samen met mijn vader ging ik een weekend naar Krakau, wat ik deed zonder koffer maar met een tas.

Mijn minimalist packing list

Of je nu een minimalist bent of niet, wie op vakantie gaat moet altijd wat minimalistischer denken. Voor mij als minimalist is dat tegenwoordig heel makkelijk. Zeker omdat ik een standaard lijst heb, die ik altijd bewaar. Zo weet ik zeker dat ik niets vergeet en écht alleen inpak wat ik nodig heb.

Fashion
– Shirts / Hemdjes
– Vest / Trui / Jas
– Rokjes / Jurkjes
– Shorts /  Lange broek
– Bh’s / Ondergoed / Sokken
– Bikini / Pyjama
– Slippers / Sandaaltjes / Sneakers
– Sieraden / Riem / Zonnebril
– Klein tasje / Strandtas

Beauty
– Concealer / Poeder / Kwasten
– Wenkbrauwpotlood / Oogschaduw / Mascara
– Blush / Highlighter / Bronzer / Fixing spray
– Lipstick / Lip balsem
– Nagellak / Parfum
– Pleisters / Paracetamol

Verzorging
– Cleanser / Toner / Crème
– Zonnebrand / Scheermes
– Deodorant / Douchegel / Bodylotion
– Shampoo / Conditioner / Droogshampoo
– Lady Cup / Maandverband / Watjes / Washandjes
– Nagellak remover / Vijl / Schaartje / Pincet
– Tandpasta / Tandenborstel
– Elastiekje / Klem

Overige
– Handdoek / Gezichtshanddoek / Badhanddoek
– Plastic zakjes / Oordopjes
– Mp–3 / Camera / Laders / Telefoon
– Tijdschriften / Spiegeltje
– ID / Geld en pinpas / Zorgpas / Reispapieren
– Pen / Notitieboekje / Puzzelboek

Je koffer inpakken als minimalist: video

De bovenstaande lijst is een algemene die ik voor elke vakantie bewaar. In dit geval ga ik maar 2 nachtjes weg en pak ik dus veel minder in. Ik gebruik zelfs geen koffer, maar een grote (weekend)tas. In de onderstaande video licht ik mijn keuzes toe wat betreft het inpakken van mijn bagage als minimalist.

En tot slot: no stress

Waar ik me vroeger ontzettend druk maakte over het inpakken van mijn koffer, heb ik dat gelukkig los kunnen laten. En ik kan je zeggen, dat maakt op vakantie gaan NOG leuker. Bedenk je dat het echt niet erg is als je iets vergeet, de wereld vergaat niet

Zolang je je paspoort en je pinpas maar bij je hebt, kun je op bestemming vrijwel altijd datgene kopen wat je per ongeluk vergeten bent. Maar nogmaals, door vooraf een lijstje te maken, ben ik eigenlijk nog nooit wat vergeten. Een echte aanrader dus!

Liefs Mariëlle

Bron foto