Op 1 januari deelde ik een artikel met mijn doelen voor 2018. Het is iets wat ik al jaren doe, omdat ik het fijn vind om doelen te stellen en zo een jaar te ‘doorlopen’. Ook al straf ik mezelf niet als iets niet lukt, het geeft me toch richting en motivatie. Nu we bijna op de helft van het jaar zitten, vond ik tijd voor een ‘mijn doelen voor 2018 update‘. Niet alleen voor mezelf, maar ook om jou weer even te motiveren!

Mijn doelen voor 2018 update

Mijn doelen voor 2018 update

Mocht je het zelf nog niet toepassen, ik schreef eerder al een artikel met hoe je doelen kunt stellen en hoe je die doelen dan kunt behalen. Het kan soms lastig zijn om vol te houden. En daarom wil ik na een half jaar weer eens terugblikken samen met jou, want ik check ze zelf regelmatig 😉

In 2017 had ik een behoorlijk ambitieuze lijst aan doelen, maar ik heb ze ook bijna allemaal gehaald. Een belangrijk onderdeel was het vinden van een plekje voor mezelf en dat is me gelukt. EN HOE! Maar juist omdat 2017 daardoor zo’n heftig jaar was, wilde ik dit jaar meer balans in mijn leven.

Stoppen met…

Ik stelde daarom 3 hoofddoelen op: stoppen met, doorgaan met en het veranderen van. Tot het stoppen met behoort het niet meer in discussie gaan met mensen waarvan ik weet dat ik het toch niet ga ‘winnen’. Ik ben zelf heel open minded, maar weet inmiddels dat niet iedereen dat is.

En ik merk gewoon dat veel mensen commentaar hebben op hoe ik eet en leef. Ik weet ook welke mensen dit in mijn omgeving zijn en het is me tot nu toe goed gelukt om het het ene oor in te laten gaan en het andere oor weer uit. Wat een rust geeft dat en ik kan me ook lekker terugtrekken in mijn huisje.

Iets wat helaas minder soepel is gelopen de afgelopen maanden, is stoppen met skin picking. Ik heb de afgelopen maanden ontzettend veel geprobeerd en ben het nog steeds niet volledig afgeleerd. Maar toevallig gaat het de afgelopen week echt MEGA goed. Nu nog volhouden!

Waarom meditatie

Doorgaan met…

Door de hoge eisenlijst van 2017 was ik eind 2017 al op een redelijk ‘hoog’ niveau van waar ik graag wil zijn. Ik hecht waarde aan 3 kernpunten: happy, healthy, beautiful. Daartoe wilde ik gezond blijven eten en minder alcohol drinken. Ook wilde ik doorgaan met mediteren en yoga.

Bovendien wilde ik doorgaan met het gebruiken van natuurlijke producten, het kopen van fair fashion, minimalisme en duurzaamheid. En ik kan je zeggen: dat gaat echt mega goed. Ik eet gezonder dan ooit (al ben ik nog een beetje zoekende, maar al héél ver) en ben zelfs gestopt met alcohol drinken.

Ook doe ik veel aan yoga, meditatie en mindfulness. Ik heb inmiddels een capsule wardrobe die me in staat stelt om leuke outfits samen te stellen waar ik écht blij van word. En ik denk anders over mijn huid, waardoor ik me een stuk mooier voel.

Veranderen van

Wat ik ten opzichte van 2017 wilde veranderen is meer balans. Ik begon in 2018 bij mijn eerste baan, maar datzelfde jaar werd mijn contract niet verlengd. Ook kreeg ik een plekje voor mezelf, waardoor mijn leven er natuurlijk ineens heel anders uit kwam te zien. Ik wilde een fijne, rustige basis creëren.

En daarmee bedoel ik balans tussen mijn baan, mijn eigen bedrijf, mijn blog en mijn privé leven. Het is namelijk nogal een uitdaging om dit allemaal met elkaar te combineren. Ook op dit gebied ben ik er nog niet helemaal, maar ik heb al veel stappen gezet en we zitten nog nét niet op de helft van 2018!

Ik ben namelijk goed op weg naar een rustige huid, wat mij veel rust geeft. Hetzelfde geldt voor een voor bij mijn lichaam passend eetpatroon, waar ik als het goed is ook bijna uit ben. Ik heb tevens de keuze gemaakt om minder uren in externe opdrachten te steken en meer uren in het verbeteren mijn blog.

Overigens wilde ik nog één ding veranderen en wel meer actief bewegen naast yoga. Ik wilde daartoe meer oefeningen doen (zoals voor buik/bil/been/arm) en proberen om hardlopen op te bouwen. Hier ben ik wel mee bezig, maar ik ben ook nog niet waar ik wil zijn.

Kortom: mijn doelen voor 2018 update

Hopelijk ben je het nog niet beu om de mijn doelen voor 2018 update te lezen. Ik zet het op een rij omdat ik je zo wil laten zien welke doelen ik heb gesteld, hoe ik hier naartoe werk en hoe ik dus tussentijds bekijk hoever ik al ben. En om dat kort samen te vatten:

Ik heb al heel wat stappen gezet en voel dat ik in de goede richting ga op verschillende gebieden. Dat geeft me energie, maar tegelijkertijd ook al een beetje van die rust die ik graag wil bereiken. Toch ben ik nog niet helemaal ‘klaar’, maar we hebben natuurlijk nog ruim een half jaar te gaan.

Hoe staat het met jouw doelen?

Dit artikel dient dus niet alleen om zelf goed terug te blikken op mijn doelen, maar ook om jou even een boost te geven. Heb jij aan het begin van 2018 doelen gesteld? Zo ja, hoe staat het daar nu mee? Het is goed om ze er weer eens even bij te pakken als je ze alweer vergeten was.

En als je ze niet vergeten was: wat gaat goed? Of wat gaat misschien niet zo goed? Wellicht kun je je doelen bijstellen als je merkt dat het toch niet helemaal is wat je wilt of je weg er naartoe veranderen. Mocht je geen doelen gesteld hebben aan het begin van het jaar: het is nooit te laat om dat te doen 🙂

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook!