Mijn doelen voor 2018 update… | Hoe zit het met jou?

Op 1 januari deelde ik een artikel met mijn doelen voor 2018. Het is iets wat ik al jaren doe, omdat ik het fijn vind om doelen te stellen en zo een jaar te ‘doorlopen’. Ook al straf ik mezelf niet als iets niet lukt, het geeft me toch richting en motivatie. Nu we bijna op de helft van het jaar zitten, vond ik tijd voor een ‘mijn doelen voor 2018 update‘. Niet alleen voor mezelf, maar ook om jou weer even te motiveren!

Mijn doelen voor 2018 update

Mijn doelen voor 2018 update

Mocht je het zelf nog niet toepassen, ik schreef eerder al een artikel met hoe je doelen kunt stellen en hoe je die doelen dan kunt behalen. Het kan soms lastig zijn om vol te houden.

En daarom wil ik na een half jaar eens terugblikken samen met jou, want ik check ze zelf regelmatig ;) In 2017 had ik een behoorlijk ambitieuze lijst aan doelen, maar ik heb ze ook bijna allemaal gehaald.

Een belangrijk onderdeel was het vinden van een plekje voor mezelf en dat is me gelukt. EN HOE! Maar juist omdat 2017 daardoor zo’n heftig jaar was, wilde ik dit jaar meer balans in mijn leven.

Stoppen met…

Ik stelde daarom 3 hoofddoelen op: stoppen met, doorgaan met en het veranderen van.

Tot het stoppen met behoort het niet meer in discussie gaan met mensen waarvan ik weet dat ik het toch niet ga ‘winnen’. Ik ben zelf heel open minded, maar weet inmiddels dat niet iedereen dat is.

Ik merk dat veel mensen commentaar hebben op hoe ik leef. Ik weet ook welke mensen dit zijn en het is me tot nu toe goed gelukt om het het ene oor in te laten gaan en het andere oor weer uit.

Wat een rust geeft dat en ik kan me ook lekker terugtrekken in mijn huisje. Iets wat helaas minder soepel is gelopen de afgelopen maanden, is stoppen met skin picking.

Ik heb de afgelopen maanden ontzettend veel geprobeerd en ben het nog steeds niet volledig afgeleerd. Maar toevallig gaat het de afgelopen week echt MEGA goed. Nu nog volhouden!

Waarom meditatie

Doorgaan met…

Door de hoge eisenlijst van 2017 was ik eind 2017 al op een redelijk ‘hoog’ niveau van waar ik graag wil zijn. Ik hecht waarde aan 3 kernpunten: happy, healthy, beautiful.

Daartoe wilde ik gezond eten, minder alcohol drinken en doorgaan met mediteren en yoga. Bovendien wilde ik doorgaan met natuurlijke productenfair fashion, minimalisme en duurzaamheid. 

En ik kan je zeggen: dat gaat echt mega goed. Ik eet gezonder dan ooit (al ben ik nog een beetje zoekende, maar al héél ver) en ben zelfs gestopt met alcohol drinken.

Ook doe ik veel aan yoga, meditatie en mindfulness. Ik heb inmiddels een capsule wardrobe die me in staat stelt om leuke outfits samen te stellen waar ik écht blij van word.

En ik denk anders over mijn huid, waardoor ik me een stuk mooier voel.

Veranderen van

Wat ik ten opzichte van 2017 wilde veranderen is meer balans. Ik begon in 2018 bij mijn eerste baan, maar datzelfde jaar werd mijn contract niet verlengd.

Ook kreeg ik een plekje voor mezelf, waardoor mijn leven er natuurlijk ineens heel anders uit kwam te zien. Ik wilde een fijne, rustige basis creëren.

En daarmee bedoel ik balans tussen mijn baan, mijn eigen bedrijf, mijn blog en mijn privé leven. Het is namelijk nogal een uitdaging om dit allemaal met elkaar te combineren.

Ook op dit gebied ben ik er nog niet helemaal, maar ik heb al veel stappen gezet en we zitten nog nét niet op de helft van 2018! Ik ben namelijk goed op weg naar een rustige huid, wat mij veel rust geeft.

Hetzelfde geldt voor een voor bij mijn lijf passend eetpatroon, waar ik als het goed is ook bijna uit ben.

Ik heb tevens de keuze gemaakt om minder uren in externe opdrachten te steken en meer uren in het verbeteren mijn blog. Overigens wilde ik nog één ding veranderen: meer actief bewegen.

Ik wilde daartoe meer oefeningen doen (zoals voor buik/bil/been/arm) en proberen om hardlopen op te bouwen. Hier ben ik wel mee bezig, maar ik ben ook nog niet waar ik wil zijn.

Kortom: mijn doelen voor 2018 update

Hopelijk ben je het nog niet beu om de mijn doelen voor 2018 update te lezen.

Ik zet het op een rij omdat ik je zo wil laten zien welke doelen ik heb gesteld, hoe ik hier naartoe werk en hoe ik dus tussentijds bekijk hoever ik al ben. En om dat kort samen te vatten:

Ik heb al heel wat stappen gezet en voel dat ik in de goede richting ga op verschillende gebieden. Dat geeft me energie, maar tegelijkertijd ook al een beetje van die rust die ik graag wil bereiken.

Toch ben ik nog niet helemaal ‘klaar’, maar we hebben natuurlijk nog ruim een half jaar te gaan.

Hoe staat het met jouw doelen?

Dit artikel dient dus niet alleen om zelf goed terug te blikken op mijn doelen, maar ook om jou even een boost te geven. Heb jij aan het begin van 2018 doelen gesteld? Zo ja, hoe staat het daar nu mee?

Het is goed om ze er weer eens even bij te pakken als je ze alweer vergeten was. En als je ze niet vergeten was: wat gaat goed? Of wat gaat misschien niet zo goed?

Wellicht kun je je doelen bijstellen als je merkt dat het niet helemaal is wat je wilt of je weg er naartoe veranderen. Mocht je geen doelen gesteld hebben aan het begin van het jaar: het is nooit te laat  :)

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook!

Volg:
Share:

16 Reacties

 1. 30 mei 2018 / 07:29

  Je artikel inspireert me om ook mijn doelen voor dit jaar er weer eens bij te pakken! Wat mooi om te horen dat je met heel wat doelen een goede start hebt kunnen maken en dat je in ieder geval bezig bent om die balans meer terug te vinden. Supergoed! En voor de doelen die wat lastiger zijn, heb je gelukkig nog meer dan 6 maanden de tijd ;)

 2. 30 mei 2018 / 07:40

  Wat goed! Het is inderdaad heel fijn om doelen voor jezelf op te stellen. Ik bedacht mij gisteren toevallig dat ik al mijn doelen voor 2018 al behaald heb (als het gaat om spaardoelen en bepaalde blogdoelen), dat had ik echt niet verwacht! Nu ga ik mij focussen op het volgende doel en dat is toch echt sporten/afvallen. Meestal wil ik meerdere dingen tegelijk en dat lukt het niet. Nu ben ik blij dat andere doelen al geslaagd zijn, dus kan ik mij volledig op een gezond lichaam focussen. Je bent goed bezig!

 3. Mariëlle
  Auteur
  30 mei 2018 / 08:31

  Aaaah yes, leuk om te horen, want dat was precies mijn doel <3 En helemaal eens: nog ruim 6 maanden te gaan :)

 4. Mariëlle
  Auteur
  30 mei 2018 / 08:32

  Wat grappig om te horen Marieke :) Goed bezig zeg!! En dan heb je nu inderdaad de volle focus voor sporten en afvallen: good luck :)

 5. 30 mei 2018 / 08:46

  Tof om te lezen dat het er zo goed voor staat met je doelen voor 2018! En wat de wat moeizamere doelen betreft: je hebt nog meer dan genoeg tijd om die alsnog te behalen. ;-) Goed bezig, Mariëlle!
  Ik heb niet echt doelen gesteld, al wil ik me nu toch echt focussen op het verliezen van een aantal kilootjes. Ik ben op het punt gekomen waarop ik me écht niet meer goed voel in m’n lichaam en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

 6. Mariëlle
  Auteur
  30 mei 2018 / 10:01

  Dankjewel Jessica <3 En als je je er niet goed bij voelt, dan is dat een mooi doel! Wellicht helpt het je om een tijd/gewicht te stellen en een plan + moodboard daarvoor op te stellen :)

 7. 30 mei 2018 / 10:55

  Fijn om te lezen dat je goed op weg bent! Zelf doe ik een review per kwartaal om toch de kleine veranderingen te zien, al hoewel ik het nu een beetje heb laten varen, toch maar weer even de boel reviewen :)

 8. 30 mei 2018 / 11:08

  Mooi om te lezen dat je zo goed op weg bent!

 9. 30 mei 2018 / 11:47

  Zo leuk om te zien hoe je vol in het minimalisme en duurzaamheid gedoken bent. Als ik je blog net pas voor het eerst ontdekt had, zou ik denken dat je nooit anders gedaan hebt. Pas denk ik ook heel goed bij je doordachtzame karakter als ik dat goed in schat ;)

  Zelf heb ik geen persoonlijke doelen gesteld. Misschien komt dat ook omdat ik een paar jaar bezig ben geweest met wie ik ben en wat ik wil dat het nu juist goed is om me meer te laten leiden door het moment en gelukkig te zijn met wat ik allemaal heb. Scheelt ook dat ik me mede dankzij mijn blog heel erg op mijn plek voel in wat ik (niet) doe. Het enige echte doel is om tenminste een jaar niet te vliegen en dat gaat heel goed. Gewoon niks boeken, haha. Maar het valt me tot nu toe ook echt mee hoe ik me daarbij voel. Ik heb niet het idee dat ik mezelf iets ontzeg en ontdek juist meer andere opties.

 10. Mariëlle
  Auteur
  30 mei 2018 / 12:00

  Hihi daarom heb ik nu precies dit artikel gemaakt! Soms schiet het er gewoon bij in, go for it <3

 11. Mariëlle
  Auteur
  30 mei 2018 / 12:03

  Dankjewel voor je reactie Jenn :)

 12. Mariëlle
  Auteur
  30 mei 2018 / 12:05

  Aaaah super leuk, dankjewel Linda <3 Ik ben wel een denker (en perfectionist) haha... Wat heb jij ook een super goed doel zeg! Goooo :)

 13. 31 mei 2018 / 12:15

  Je bent super goed bezig! Zo inspirerend hoe minimalistisch en bewust jij leeft!

 14. Mariëlle
  Auteur
  31 mei 2018 / 13:50

  Thank you, zo lief <3

 15. 31 mei 2018 / 17:35

  Wauw zo te zien maak je al ontzettend veel progressie in het behalen van je doelen. Je hebt ontzettend veel gedaan en al bereikt. Wat fijn om te lezen dat je je steeds happier voelt met jezelf en waar je mee bezig bent. Heel inspirerend om te lezen!

 16. Mariëlle
  Auteur
  31 mei 2018 / 20:15

  Dankjewel lieve Claire <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

39   155
65   172
40   166
37   229
23   228

Follow on Instagram