Het is vandaag tijd voor een artikel waarin ik mijn ervaring met de Lady Comp na 1 jaar deel. Ik gebruik de Lady Comp namelijk inmiddels al een jaar, wat vliegt de tijd toch enorm snel. In januari 2017 stopte ik met de anticonceptiepil en in mei 2017 begon ik met het gebruik van de Lady Comp. Een jaar later gebruik ik hem nog steeds en ik wil je graag een eindreview geven over deze anticonceptiemethode!

Mijn ervaring met de Lady Comp na 1 jaar

Stoppen met de anticonceptiepil – 1 jaar later

Mocht je mijn blog nog niet zolang volgen of het gewoon totaal gemist hebben: ik stopte begin vorig jaar met het slikken van de anticonceptiepil. Ik was het beu om hormonen te nemen en gebruik eigenlijk alleen nog maar natuurlijke producten. En de pil vind ik daar totaal niet bij passen.

Het was echt een goede keuze, want ik ben er namelijk nog steeds heel blij mee. Maar toen ik stopte wist ik wel dat ik op een gegeven moment wel weer een vorm van anticonceptie wilde gaan gebruiken. Alleen dan het liefst een vorm zonder hormonen en daarom kwam ik uit bij de Lady Comp.

Lady Comp mening

Ervaring met natuurlijke & hormoonvrije anticonceptie

Ik heb inmiddels al twee artikelen over de Lady Comp geschreven, namelijk mijn ervaring na een maand en na een half jaar. En nu is het dus alweer tijd voor mijn ervaring met de Lady Comp na 1 jaar. Ik kan eigenlijk gewoon niet geloven dat ik dit apparaatje alweer een jaar in gebruik heb.

Mocht je het nog niet kennen: door elke ochtend je temperatuur te meten met de Lady Comp, krijgt het apparaat inzicht in je cyclus en kan hij aangeven wanneer je vruchtbaar bent en zo je cyclus voorspellen. Doordat het apparaat 1,2 miljoen cycli kent, kan hij dit nauwkeurig aangeven.

Als je vruchtbaar bent, krijg je een rood bolletje (oppassen als je seks hebt dus). Als je niet vruchtbaar bent op dat moment krijg je een groen bolletje. Mocht de Lady Comp twijfelen, dan geeft hij voor de zekerheid een geel bolletje. Don’t worry, het is net zo betrouwbaar als de pil als je het goed doet!

Lady Comp gebruik

Eindreview: mijn ervaring met de Lady Comp na 1 jaar

Toen ik net begon met de Lady Comp, duurde het even voordat hij mijn lichaam leerde kennen. Maar dat is ook niet gek, want ik was net met de pil gestopt. Mijn lichaam was dus nog uit balans én ik heb altijd al een onregelmatige cyclus gehad. Maar na een jaar is het behoorlijk steady.

De afgelopen maanden heb ik ongeveer dezelfde cyclus gehad: de helft van de maand een groen bolletje (+- 14 dagen = niet vruchtbaar), de andere helft een rood bolletje (+-14 dagen = oppassen dus) en ongeveer 2 dagen een geel bolletje (twijfel).

Ik blijf erbij dat ik de wekker van de basic Lady Comp vervelend vind, die zet ik daarom nooit. Maar verder vind ik het alles behalve vervelend om de Lady Comp te gebruiken, ik vind het zelfs leuk. Ik gebruik véél liever dit dan dat ik elke dag een pilletje ongewenste hormonen moet slikken.

Door de Lady Comp heb ik mijn lijf en cyclus veel beter leren kennen en daar ben ik ontzettend blij mee. Kort samengevat over mijn ervaring met de Lady Comp na 1 jaar: ik ben nog steeds niet zwanger, wat ook niet mijn bedoeling was haha 😉

Dus betrouwbaar? Ja, voor 99,3% (met een Pearl Index van 0,7)! Als je wilt gaan voor een 100% natuurlijke, hormoonvrije & vegan manier van anticonceptie dan raad ik de Lady Comp zeker aan.

Prijs en verkooppunten

Het enige nadeel is de prijs. Er zijn in totaal 5 Lady Comp varianten verkrijgbaar, de goedkoopste vanaf €290. De basic variant die ik heb kost €415. Maar voor mij vormt dit geen drempel, want ik vind het het waard. Wil je graag meer weten? Neem dan een kijkje op de website van Lady Comp!

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook.

Ik heb dit product met korting mogen kopen ter review.