Mijn ervaring met de Lady Comp na 1 jaar: de eindbeoordeling!

Het is vandaag tijd voor een artikel waarin ik mijn ervaring met de Lady Comp na 1 jaar deel. Ik gebruik de Lady Comp namelijk inmiddels al een jaar, wat vliegt de tijd toch enorm snel. In januari 2017 stopte ik met de anticonceptiepil en in mei 2017 begon ik met het gebruik van de Lady Comp. Een jaar later gebruik ik hem nog steeds en ik wil je graag een eindreview geven over deze anticonceptiemethode!

Mijn ervaring met de Lady Comp na 1 jaar

Stoppen met de anticonceptiepil – 1 jaar later

Mocht je mijn blog nog niet zolang volgen of het gewoon totaal gemist hebben: ik stopte begin vorig jaar met het slikken van de anticonceptiepil.

Ik was het beu om hormonen te nemen en gebruik eigenlijk alleen nog maar natuurlijke producten. En de pil vind ik daar totaal niet bij passen, dus ik ben blij dat ik gestopt ben.

Maar toen ik stopte wist ik dat ik op een gegeven moment een vorm van anticonceptie wilde gebruiken. Alleen dan het liefst een vorm zonder hormonen en daarom kwam ik uit bij de Lady Comp.

Lady Comp mening

Ervaring met natuurlijke & hormoonvrije anticonceptie

Ik heb inmiddels al twee artikelen over de Lady Comp geschreven, namelijk mijn ervaring na een maand en na een half jaar. En nu is het dus alweer tijd voor mijn ervaring met de Lady Comp na 1 jaar.

Ik kan eigenlijk gewoon niet geloven dat ik dit apparaatje alweer een jaar in gebruik heb.

Mocht je het nog niet kennen: door elke ochtend je temperatuur te meten met de Lady Comp, krijgt het apparaat inzicht in je cyclus en kan hij aangeven wanneer je vruchtbaar bent en zo je cyclus voorspellen.

Doordat het apparaat 1,2 miljoen cycli kent, kan hij dit nauwkeurig aangeven. Als je vruchtbaar bent, krijg je een rood bolletje (oppassen als je seks hebt dus).

Als je niet vruchtbaar bent op dat moment krijg je een groen bolletje. Mocht de Lady Comp twijfelen, dan geeft hij voor de zekerheid een geel bolletje.

Don’t worry, het is net zo betrouwbaar als de pil als je het goed doet!

Lady Comp gebruik

Eindreview: mijn ervaring met de Lady Comp na 1 jaar

Toen ik net begon met de Lady Comp, duurde het even voordat hij mijn lichaam leerde kennen. Maar dat is ook niet gek, want ik was net met de pil gestopt.

Mijn lichaam was dus nog uit balans én ik heb altijd al een onregelmatige cyclus gehad. Maar na een jaar is het behoorlijk steady.

De afgelopen maanden heb ik ongeveer dezelfde cyclus gehad: de helft van de maand een groen bolletje (+- 14 dagen = niet vruchtbaar), de andere helft een rood bolletje (+-14 dagen = oppassen dus) en ongeveer 2 dagen een geel bolletje (twijfel).

Ik blijf erbij dat ik de wekker van de basic Lady Comp vervelend vind, die zet ik daarom nooit.

Maar verder vind ik het alles behalve vervelend om de Lady Comp te gebruiken, ik vind het zelfs leuk. Ik gebruik véél liever dit dan dat ik elke dag een pilletje ongewenste hormonen moet slikken.

Door de Lady Comp heb ik mijn lijf en cyclus beter leren kennen en daar ben ik ontzettend blij mee.

Kort samengevat over mijn ervaring met de Lady Comp na 1 jaar: ik ben nog steeds niet zwanger, wat ook niet mijn bedoeling was haha 😉

Dus betrouwbaar? Ja, voor 99,3% (met een Pearl Index van 0,7)! Als je wilt gaan voor een 100% natuurlijke, hormoonvrije & vegan manier van anticonceptie dan raad ik de Lady Comp zeker aan.

Prijs en verkooppunten

Het enige nadeel is de prijs. Er zijn in totaal 5 Lady Comp varianten verkrijgbaar, de goedkoopste vanaf €290. De basic variant die ik heb kost €415.

Maar voor mij vormt dit geen drempel, want ik vind het het waard. Wil je graag meer weten? Neem dan een kijkje op de website van Lady Comp!

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook.

Ik heb dit product met korting mogen kopen ter review.

Volg:

12 Reacties

 1. Ramona
  3 mei 2018 / 19:01

  Klinkt goed! Heb zelf ontzettend veel last van menstruatiepijn (mijn vagina weegt precies 100 kilo, heb opgezwollen plekken in mijn buik, om dan nog maar te zwijgen van de pijn…) en ben begonnen met de pil, en heb geen last meer. Heb onlangs iets gelezen over ‘Livia’ (soort van patches) maar weet niet goed of het wel effectief gaat zijn als de pil. Als iemand hier ervaringen mee heeft… 🙂

  • Mariëlle
   Auteur
   5 mei 2018 / 19:37

   Die ken ik nog niet! Maar dit artikel gaat dus over de Lady Comp en niet over de pil, omdat ik er geen fan van ben 😉 Gelukkig werkt het voor jou persoonlijk wel.

 2. 4 mei 2018 / 08:28

  Ik vertrouw dat dus echt niet. Hoe kan een apparaat voor mij bepalen of het veilig is om seks te hebben? Ik lees ook veel negatieve berichten hierover. Ik gebruik een lichte pil. Dan maar hormonen, maar ik heb zelf de controle erover en het is echt betrouwbaar.

  • Mariëlle
   Auteur
   5 mei 2018 / 19:38

   Ik heb zelf nog geen enkel negatief bericht gelezen en mijn ervaring is ook positief. Maar ieder zijn ding toch? Als jij je prettig voelt bij een pil met hormonen, dan is dat prima!

 3. 6 mei 2018 / 09:43

  Ik vind hem veelte duur en ben daarbij heel blij met een spiraal, zodat ik helemaal niet hoef op te letten. Een spiraal kost 150 euro en je hebt er 5 jaar plezier van en geen ongesteldheid meer. Perfect!

  • Mariëlle
   Auteur
   6 mei 2018 / 14:52

   Persoonlijk vind ik het idee van niet meer ongesteld worden heel raar, dat hoort gewoon bij het leven van een vrouw. Een spiraal vind ik juist weer een heel eng idee en ik bewust gekozen voor een hormoonvrij product.

 4. Laura
  6 mei 2018 / 12:27

  Ik heb er ook een aantal negatieve berichten over gelezen. Ik durf het persoonlijk niet aan

  • Mariëlle
   Auteur
   6 mei 2018 / 14:52

   Ik ben ze nog niet tegen gekomen, maar ieder zijn voorkeur toch?

 5. 7 mei 2018 / 13:07

  Goede review. Mooi dat dit soort alternatieven er zijn. Ik weet alleen niet of ik eraan zou denken om elke dag te temperaturen 🙂
  Wel een beetje jammer dat je zo tegen hormonen slikken / de pil bent, zonder erop in te gaan waarom. Voor sommige kan een (door toedienen verbeterde) dosis hormonen in het lichaam juist heel veel klachten verminderen.

  • Mariëlle
   Auteur
   7 mei 2018 / 19:28

   Op mijn blog heb ik al een heleboel artikelen geschreven over het stoppen met de pil, daar vind je de nadelen die ik persoonlijk heb ervaren. Maar ook de voordelen die ik ervoer toen ik de pil nog slikte (waren er niet zoveel). Ik geef in die artikelen ook aan dat het voor sommige mensen wel kan helpen. Het blijft altijd aan iedereen zelf om te beslissen 😉

 6. Lydia
  22 juni 2018 / 17:16

  Dit is een berichtje voor alle dames. Als een soort van disclaimer wil ik erbij zeggen dat ik helemaal niks heb tegen natuurlijk anticonceptie ofzo. Ik slik zelf ook niet de pil, maar ik heb een kinderwens. Als je ECHT NIET zwanger wilt raken, zou ik persoonlijk de ladycomp niet aanraden, op basis van dit artikel, waarin ze ook ingaan op de Pearl index etc: https://nos.nl/op3/artikel/2213662-artsen-waarschuwen-zwangerschap-voorkom-je-niet-met-thermometer.html

  • Mariëlle
   Auteur
   22 juni 2018 / 19:19

   Hi Lydia, bedankt voor je respectvolle reactie! Ik heb het artikel voorbij zien komen, goed dat je het deelt. Maar zoals je de Lady Comp juist moet gebruiken, moet je ook de pil goed gebruiken. Doe je dit niet, dan biedt ook de pil geen volledige garantie. De beslissing voor het wel of niet gebruiken van de Lady Comp is uiteindelijk ieder voor zich, ik deel puur mijn eigen ervaring. Ik hoop dat je kinderwens snel vervuld mag worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

9   44
36   160
10   45
55   123
10   79

Follow on Instagram