Alweer even terug plaatste ik op Instagram een foto van mijn nieuwe agenda. Nog langer geleden plaatste ik een artikel over hoe mijn agenda er uit ziet en daarin vertelde ik dat ik totaal niet tevreden was over mijn agenda van toen. Ik heb daarna al vrij snel een nieuwe agenda besteld op Etsy en vandaag laat ik mijn nieuwe agenda van Etsy aan je zien. Zie het als een review en als een soort van tip voor als je nog een agenda zoekt!

Mijn nieuwe agenda van Etsy

Mijn nieuwe agenda van Etsy

Je kunt hem al op de foto hierboven zien: dit is mijn nieuwe agenda van Etsy! De ringband is goud van kleur en de voorkant wit met roze. Je kunt bij het afrekenen aangeven of je je initialen of je naam op de voorkant wilt hebben: super leuk! Ik vind een ringband in principe handig werken, maar soms is het niet handig met schrijven. Dat vind ik wel jammer, dus daar denk ik de volgende keer beter over na. Elke maand heeft een apart tabje met een kleurtje.

Mijn nieuwe agenda van Etsy

Aan het begin vind je een jaarplanner, ik gebruik dit niet zo vaak. Maar ik vind het wel handig dat het er in zit, omdat je dan gemakkelijk per week of per maand kunt kijken. Ik heb overigens gekozen voor een agenda vanaf september 2016 tot augustus 2017. Je kunt bij het bestellen precies aangeven vanaf welke maand je de agenda wilt, ideaal! De weken beginnen gelukkig gewoon, zoals we in Nederland gewend zijn, op maandag.

Mijn nieuwe agenda van Etsy

Per maand kom je voordat je echt op de weken zelf komt, nog op een maandoverzicht. Na elk tabje van de maand vind je dus eerst de maand in vakjes. Ik gebruik dit eerlijk gezegd nooit, voor mij had dit er niet in hoeven zitten. Zeker niet omdat er daarna ook nog een ‘gewoon’ maandoverzicht op datum onder elkaar in zit. En die vind ik dan wel weer handig, maar naar mijn idee is dit dus een beetje dubbel op.

Mijn nieuwe agenda van Etsy

Planner & to do list

Over naar de weekplanning! Eén week vind je op twee pagina’s, je hebt dus aardig wat schrijfruimte. Mocht je nog naar school gaan, dan kun je hier ook makkelijk je uren in kwijt. Maar ook als je werkt (wat ik nu dus doe), is de agenda ook erg handig. Wil je net als ik meer in je agenda kwijt en hem gebruiken als ‘life planner’? Dat kan zeker! Op elke pagina vind je namelijk kopjes met: my goals, keep in mind, work to do list, home to do list en notes.

Mijn nieuwe agenda van Etsy

Conclusie

Ik ben nog steeds erg blij met mijn agenda, ik weet het aankoopbedrag nog heel goed, maar ik vind het hem toch waard. Wel vind ik hem aardig groot en zwaar, dat is om mee te nemen niet zo handig… De ringband vind ik mooi staan, maar is iets minder praktisch als je wilt schrijven tegen de rand aan. Hoewel je veel opties hebt met deze agenda, gebruik ik ze nog niet allemaal. En dat vind ik zonde! Ik ga dus nog kijken hoe ik hem zo optimaal mogelijk in kan zetten. Maar al met al, ben ik dus erg blij met deze uitgebreide agenda!

Prijs en verkooppunten

Ik bestelde mijn agenda op Etsy bij de verkoper SimplyNotebooks. Voor het geval je hem ook mocht willen, je kunt zo doorklikken naar de webshop. Ik kan er in ieder geval weer even tegenaan met deze agenda. Er staan overigens nog veel meer leuke ontwerpen in de webshop en sowieso staat Etsy vol met leuke planners! Voor 10% korting kun je de code ‘SIMPL10’ gebruiken, bij orders van boven de €10 🙂

Liefs Mariëlle