Minimalisme als blogger: kan dat eigenlijk wel!?

De bloggers die mijn blog lezen, vragen zich vast weleens af: minimalisme én bloggen, gaat dat wel samen? Ik gaf in het artikel met hoe minimalisme me bevalt ook al toe dat het als blogger soms best moeilijk is om het vol te houden. Graag leg ik je vandaag uit hoe ik minimalisme als blogger zijnde toch vol blijf houden. Want ik weet zeker dat er veel bloggers zijn, die ook wat aan minimalisme hebben!

Minimalisme als blogger

Producten kopen

Als je geen blogger bent, is het simpel(er). Als je niks nieuws koopt, dan komt er ook niks nieuws binnen. Jij hebt zelf geheel de invloed op wat je in huis haalt.

Afgezien van lieve cadeau’s van vrienden en familie waar je eigenlijk niet op zit te wachten natuurlijk. Dat heb je als blogger zijnde natuurlijk ook.

Ik koop niets meer dat ik niet nodig heb. Uiteraard koop ik héél soms een nieuwe vegan mascara, omdat ik er oprecht gewoon héél benieuwd naar ben.

Maar dat moet kunnen, want make-up is tenslotte mijn hobby. Vorige week schreef ik nog over het feit dat ik eindelijk geen shopdrang meer heb.

En daardoor is er gelukkig geen oneindige stroom van inkomende make-up meer. Bovendien weten mijn vrienden en familie leden dat ik minimalistisch probeer te leven.

Daar houden ze gelukkig ook rekening mee. Wat betreft minimalisme en producten kopen als blogger: dat gaat me dus goed af!

Producten ontvangen

Maar… als blogger zijnde ben je vaak ook gezegend. Grote (en ook kleinere) bloggers laten geregeld de stapels pakketten zien die ze hebben mogen ontvangen.

Begin vorig jaar zou ik dat ook nog wel gewild hebben, maar ik moet er nu niet meer aan denken. Tegenwoordig heb ik héél wat eisen, dat geef ik eerlijk toe.

Het liefste ontvang ik enkel nog natuurlijke, dierproefvrije en vegan producten. En daar ben ik best wel streng in, ik heb dit ook aangegeven bij persbureaus.

Met de meeste persbureaus heb ik contact alvorens ze mij iets toe gaan sturen. Daardoor heb ik eigenlijk altijd wel invloed op wat ik ontvang.

‘Helaas’ komt het soms voor dat ik een pakketje ontvang als verrassing. Dat vind ik super lief, maar als de producten niet dierproefvrij zijn, geef ik het direct weg.

Anders beoordeel of ik het leuk vind voor een review en vaak is dat wel het geval.

Minimalisme als blogger

Dus: minimalisme als blogger, kan dat? Ik vind van wel! En ik zal niet zeggen dat het makkelijk is, maar het is zeker niet onmogelijk.

Ik heb natuurlijk wel een hele eisenlijst en daardoor krijg ik minder snel pakketjes toegestuurd door merken en persbureaus.

Waar anderen dat jammer zouden vinden, vind ik dat juist heel fijn. Natuurlijk komt het geregeld voor dat ik de producten die ik review niet ZO fijn vind dat ik ze wil houden.

Ik ben immers erg kritisch op wat ik houd en wat niet (duh, dat is minimalisme).

Maar daar maak ik dan graag mijn lieve vriendinnen en familieleden blij mee. Want als het hier maar zou liggen, dan zou het ook maar zonde zijn. Hoe houd jij overzicht in de spullen die jij in huis haalt?

Liefs Mariëlle

Volg:
Share:

8 Reacties

 1. 19 oktober 2017 / 08:25

  Wat leuk dat je hier bij stilstaat! Ik vroeg me laatst toevallig af hoe je dit als blogger eigenlijk aanpakt, juist omdat je inderdaad regelmatig gratis pakketjes krijgt als je een blog hebt. Zo te horen heb je voor jezelf een fijne manier gevonden om minimalisme met bloggen te combineren. Slim idee om aan persbureaus je keuzes ook door te geven, zodat je niet steeds onverwacht niet-dierproefvrije of niet-vegan producten ontvangt.

 2. 19 oktober 2017 / 09:00

  Hihi ik verwachtte al dat mensen zich dit af zouden vragen, dus vandaar het artikel :D Grappig om te horen dat het dus écht zo is! En dat laatste is inderdaad echt heel handig :)

 3. 19 oktober 2017 / 10:51

  Fijn om te horen dat jij hier over nadenkt. Hoge eisen stellen mag best! En er vriendelijk voor bedanken natuurlijk ook. Zelf neem ik alleen iets aan als ik het ook echt zelf zou kopen en er geen verdere voorwaarden aan zitten. Het scheelt dat ik zelf al haast niks wil hebben, maar met make-up als hobby lijkt het me wel lastiger. Dan krijg je al snel meer binnen dan dat je op kunt maken. Maak je alles zelf op? Of geef je het ook wel eens weg, nadat je het getest hebt?

 4. 19 oktober 2017 / 14:25

  Absoluut, een beetje kieskeurigheid is goed ;) Ik neem het ook alleen aan als ik er echt benieuwd naar ben. Ik geef zeker ook wel eens wat weg als het voor mij bijvoorbeeld niet de juiste tint is voor mij of als ik merk dat ik het zelf niet zo vaak gebruik. Dan maak ik er liever iemand anders blij mee! De producten die wel voldoen aan mijn ‘eisen’ maak ik zelf op!

 5. 19 oktober 2017 / 15:18

  Herkenbaar, ik heb ook bij alle pr bureaus en webshops aangegeven dat ik liever niet meer heb dat ze me pakketjes toesturen, maar liever eerst een mailtje sturen en als ik interesse heb dan geef ik het wel aan. Alsnog ontvang ik ongevraagd pakketjes, maar het is wel een stuk minder geworden. Producten die idd niet eens dierproefvrij zijn, geef ik meteen weg. De helft van alle overige ongevraagde producten trouwens ook haha, omdat die ook meestal niet vegan of natuurlijk zijn.

  Het lijkt mij dus ook echt niets om elke dag meerdere pakketjes te ontvangen… Waar laat je al die spullen haha :)

 6. 19 oktober 2017 / 17:28

  Fijn dat je dit even aanhaalt! Zelf vind ik het ook lastig om overzicht te houden maar door 1x per maand eens goed te declutteren hou ik er wel vat op. Ik doneer heel veel aan goede doelen en geef ook veel weg aan familie!

 7. 20 oktober 2017 / 09:05

  Eens per maand goed beoordelen is héél slim :) En waar doneer je het? Ik weet in mijn buurt zo eigenlijk geen plek, misschien moet ik dat ook eens opzoeken!

 8. 20 oktober 2017 / 09:07

  Dat is een fijn gevoel hè? Maar het komt inderdaad nog soms voor dat er toch wat gestuurd wordt. Super lief bedoeld natuurlijk, maar als ik er niet mee aan de slag wil, vind ik dat ook zo zonde! Vroeger had ik elke dag een pakje geweldig gevonden, maar nu moet ik er niet meer aan denken haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

15   128
38   174
14   145
19   161
24   258

Follow on Instagram