De bloggers die mijn blog lezen, vragen zich vast weleens af: minimalisme én bloggen, gaat dat wel samen? Ik gaf in het artikel met hoe minimalisme me bevalt ook al toe dat het als blogger soms best moeilijk is om het vol te houden. Graag leg ik je vandaag uit hoe ik minimalisme als blogger zijnde toch vol blijf houden. Want ik weet zeker dat er veel bloggers zijn, die ook wat aan minimalisme hebben!

Minimalisme als blogger

Producten kopen

Als je geen blogger bent, is het simpel(er). Als je niks nieuws koopt, dan komt er ook niks nieuws binnen. Jij hebt zelf geheel de invloed op wat je in huis haalt. Afgezien van lieve cadeau’s van vrienden en familie waar je eigenlijk niet op zit te wachten natuurlijk. Dat heb je als blogger zijnde natuurlijk ook. Ik koop niets meer dat ik niet nodig heb. Uiteraard koop ik héél soms een nieuwe vegan mascara, omdat ik er oprecht gewoon héél benieuwd naar ben. Maar dat moet kunnen, want make-up is tenslotte mijn hobby. Vorige week schreef ik nog over het feit dat ik eindelijk geen shopdrang meer heb. En daardoor is er gelukkig geen oneindige stroom van inkomende make-up meer. Bovendien weten mijn vrienden en familie leden dat ik minimalistisch probeer te leven. Daar houden ze gelukkig ook rekening mee. Wat betreft minimalisme en producten kopen als blogger: dat gaat me dus goed af!

Producten ontvangen

Maar… als blogger zijnde ben je vaak ook gezegend. Grote (en ook kleinere) bloggers laten geregeld de stapels pakketten zien die ze hebben mogen ontvangen. Begin vorig jaar zou ik dat ook nog wel gewild hebben, maar ik moet er nu niet meer aan denken. Tegenwoordig heb ik héél wat eisen, dat geef ik eerlijk toe. Het liefste ontvang ik enkel nog natuurlijke, dierproefvrije en vegan producten. En daar ben ik best wel streng in, ik heb dit ook aangegeven bij persbureaus. Met de meeste persbureaus heb ik contact alvorens ze mij iets toe gaan sturen. Daardoor heb ik eigenlijk altijd wel invloed op wat ik ontvang. ‘Helaas’ komt het soms voor dat ik een pakketje ontvang als verrassing. En dat vind ik natuurlijk super lief en leuk, maar het zijn niet altijd de producten waar ik op zit te wachten. Als de producten al niet dierproefvrij zijn, kijk ik er heel eerlijk gezegd al niet verder naar. Dan geef ik het direct weg. Anders ga ik beoordelen of ik het leuk zou vinden voor een review en vaak is dat nog wel het geval.

Minimalisme als blogger

Dus: minimalisme als blogger, kan dat? Ik vind van wel! En ik zal niet zeggen dat het makkelijk is, maar het is zeker niet onmogelijk. Ik heb natuurlijk wel een hele eisenlijst en daardoor krijg ik minder snel pakketjes toegestuurd door merken en persbureaus. Waar anderen dat jammer zouden vinden, vind ik dat juist heel fijn. Natuurlijk komt het geregeld voor dat ik de producten die ik review niet ZO fijn vind dat ik ze wil houden. Ik ben immers erg kritisch op wat ik houd en wat niet (duh, dat is minimalisme). Maar daar maak ik dan graag mijn lieve vriendinnen en familieleden blij mee. Want als het hier maar zou liggen, dan zou het ook maar zonde zijn. Hoe houd jij overzicht in de spullen die jij in huis haalt?

Liefs Mariëlle

Foto van Pixabay