Minimalist declutter video | Zo pak je jouw spullen ook aan!

Sinds 2018 komt er elke week een nieuwe video online op mijn Youtube kanaal, namelijk op donderdag. Dit omdat ik de video dan vrijdags kan delen op mijn blog. De video’s gaan over alle onderwerpen waar ik me mee bezighoud, zoals minimalisme, veganisme en duurzaamheid. De video van vandaag gaat over minimalisme. Het is ein-de-lijk gelukt om een minimalist declutter video te filmen. Get inspired!

Minimalist declutter video

Minimalisme update?

Als je me al een tijdje volgt, dan weet je dat ik al bijna 2 jaar bezig ben met een minimalist lifestyle. Ik heb het wellicht niet direct op de ‘juiste’ manier aangepakt, maar het heeft me al veel opgeleverd.

En met het niet op de juiste manier aanpakken bedoel ik dat ik de boeken van Marie Kondo nu pas aan het lezen ben, in plaats van 2 jaar geleden al. Maar ik vind het prima en ik deel het proces graag met jou!

Minimalisme opruimkriebels

In het boek ‘opgeruimd‘ van Marie Kondo staat dat je het beste in één keer alles goed op kunt ruimen. En daar ga ik dus de fout in, want dat is niet wat ik 2 jaar geleden ongeveer heb gedaan.

Ik ging wel in één dag door al mijn spullen heen, maar een maand later deed ik dit weer en zo telkens om de zoveel tijd weer. Stukje bij beetje ging ik namelijk inzien hoe weinig ik daadwerkelijk nodig heb.

En door veel declutter video’s te kijken, bleef ik geïnspireerd worden om nog meer op te ruimen.

Minimalist declutter video

En die opruimkriebels krijg ik zo nu en dan nog steeds! Zo ook laatst en ik besloot om het nu ein-de-lijk eens vast te leggen, nadat dat er al heel vaak niet van was gekomen.

Ik was dan zo geïnspireerd om op te ruimen dat ik telkens al klaar was toen ik me besefte dat ik het wel even had kunnen filmen. Benieuwd hoe dat er aan toe gaat en wat ik bij de laatste ronde allemaal weer heb opgeruimd? Bekijk dan zeker de video hieronder.

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren 🙂 Fijn weekend!

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook.

Volg:

4 Reacties

 1. 9 maart 2018 / 19:58

  Ik wil morgen ook eventjes op gaan ruimen. Ik merk dat wij in de loop van de jaren ook behoorlijk wat spullen hebben verzameld en ik word er de laatste tijd echt onrustig van. Ik ga niet alles opruimen, maar wel de dingen waar ik last van heb: mijn badkamerkast, mijn kledingkast en mijn make-up. De rest volgt vanzelf wel weer. Het lijkt me echt heerlijk om lekker weinig spullen te hebben zoals jij hebt!

  • Mariëlle
   Auteur
   10 maart 2018 / 13:27

   Dat is een mooi begin toch? 🙂 Héérlijk, geniet van het proces! En het voelt inderdaad héél rustgevend 🙂

 2. 12 maart 2018 / 11:33

  Ik ruim ook altijd in fases op, ook vooral omdat het iets te veel is om alles in één keer te doen 😉 Ik heb opzich geen problemen met opruimen en spullen weggooien want ik heb vrij weinig emotionele bonding met items, maar mijn boekenkast blijft toch een issue hoor, vind het zó fijn om hem in mijn huis te hebben staan en boeken <3 <3

  • Mariëlle
   Auteur
   12 maart 2018 / 21:15

   Hihi als dat jouw ding is en jij wordt er blij van of je pakt ze er regelmatig bij: niks mis mee toch? Ik heb ook redelijk veel make-up voor een minimalist, maar dat is nu eenmaal mijn hobby 🙂 En wat een mooie foto van jou hier zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

6   74
15   102
12   122
4   86
13   93

Follow on Instagram