Opgemaakte producten 1e kwartaal 2018 | Aanraders of niet…

Vorig jaar schreef ik elke maand een opgemaakt artikel onder het mom van de opmaak challenge die ik deed. Nu doe ik dit niet meer per maand, omdat ik gewoon niet zoveel meer opmaak. Maar ik deel vandaag wél dit opgemaakte producten 1e kwartaal 2018 artikel om te laten zien wat ik inmiddels heb opgemaakt én of ik dit opnieuw zou kopen. Want pas als iets op is, kun je het echt goed beoordelen!

Opgemaakte producten 1e kwartaal 2018

Over opgemaakt artikelen…

Let’s be honest, ik vind ‘opgemaakt’ artikelen niet geweldig. Ik schrijf liever ‘nuttige’ artikelen die je inspireren om bijvoorbeeld dierproefvrij te gaan of te ontspullen.

Toch wil ik een lijstje delen van producten die ik heb opgemaakt met daarbij mijn eerlijke mening over of ik het product nog aanraad of niet! Ik doe dat hieronder in het kort, zodat het overzichtelijk blijft.

Opgemaakte producten 1e kwartaal 2018

Dr. Spiller aloë vera tonic + peeling

Heerlijke producten in gebruik, maar niet 100% natuurlijk en niet alles is vegan dus: no go voor mij.

Dr. Spiller verzorging

Marcel’s Green Soap afwasmiddel

Een topper: dit product maakt de vaat doen toch nog een beetje leuk. Ik heb al een nieuwe fles :)

Marcel's Green Soap dishwash

Neobio make-up remover

Dit is de fijnste (natuurlijke, dierproefvrije, biologische en vegan) oogmake-up remover die ik ken!

Neobio eye make-up remover review

AH apple cider vinegar

Haha, gewoon een supermarkt product… Maar ik zweer hierbij als tonic voor mijn huid: aanrader!

Benecos shower gel

Ik ben dol op aloë vera en dit is een fijne natuurlijke shower gel met een leuk prijsje.

Benecos aloë vera shower gel ingrediënten

Faith in Nature douchegel

Deze shower gel koop ik niet meer opnieuw, want hij is niet geheel natuurlijk. De geur is wel lekker!

Faith in Nature lichaamsverzorging

Essence mascara

Nog steeds favoriet! Niet natuurlijk, maar ik kan hem niet missen… En mijn moeder is ook fan haha!

Vegan Essence get big lashes volume curl mascara

Hema tandpasta

Ik blijf hem kopen, want hij is fijn en goedkoop. Maar vooral omdat ik zonder fluoride niet aandurf…

Hema tandpasta review

Hoeveel voorraad heb ik nog over?

En dat was het voor de opgemaakte producten 1e kwartaal 2018! Waar mijn verzorgingsstash eerst nog anderhalve plank van mijn wastafelmeubel in beslag nam, is dat nu nog maar een half plankje. Dat voelt zo goed en heb ik mede te danken aan mijn minimalistische skincare routine.

Maak jij snel producten op en hoe staat het met jouw voorraad?

Liefs Mariëlle

Volg:
Share:

12 Reacties

 1. 28 maart 2018 / 07:17

  Ik heb zelf een redelijk kleine voorraad die ik probeer op te maken.
  Voornamelijk douchegels heb ik genoeg dus eerst opmaken voordat ik nieuwe koop.
  Liefs Jorinda

 2. 28 maart 2018 / 07:23

  Die tandpasta gebruik ik ook altijd, nadat ik bij jou las dat je er fan van was :) Een perfect dierproefvrij alternatief voor de meeste andere tandpasta’s! Wat grappig dat je de vinegar gebruikt als tonic. Als het werkt, waarom niet! :)

 3. Mariëlle
  Auteur
  28 maart 2018 / 09:43

  Hihi goede instelling, anders gaat het nooit op!

 4. Mariëlle
  Auteur
  28 maart 2018 / 09:44

  Hihi wat leuk om te horen :) En inderdaad, ik dacht eerst ook HUH!? Maar het werkt top :)

 5. 28 maart 2018 / 12:34

  Ik gebruik hem ook, de tandpasta van de Hema. Ik pendel wat heen en weer wat tandpasta’s betreft. Al vervang ik graag één poetsbeurt per dag door een natuurlijke tandpasta van LUSH. Dan heb je toch een beetje best of both worlds :)

 6. Mariëlle
  Auteur
  28 maart 2018 / 14:55

  Haha ja goed punt! Het blijft een lastige beslissing…

 7. 29 maart 2018 / 09:18

  Ik zelf maak wel veel producten op maar heb dan ook een grote voorraad. Al heb ik al 50% weggegeven .

 8. Mariëlle
  Auteur
  29 maart 2018 / 14:24

  Haha en is je voorraad nu dus al een stuk kleiner?

 9. 3 april 2018 / 00:40

  Zo fijn wanneer je net zo content bent met minder spullen! Ik probeer zelf op dit moment ook zoveel mogelijk op te maken en zo min mogelijk bij te kopen. Extra ruimte en minder keuzestress zijn stiekem toch wel heel fijn! Wanneer ik wat meer heb opgemaakt en weer echt nieuwe dingen moet kopen wil ik ook meer gaan letten op duurzame natuurlijke producten, en dan is zo’n opgemaakt artikel super handig om door te lezen voor aan- en afraders.

 10. Mariëlle
  Auteur
  3 april 2018 / 20:15

  Wat geweldig om te horen Eline, super tof!

 11. sabrina
  17 april 2018 / 08:45

  Ik vind opgemaakt artikelen juist heel nuttig! Fijn om te zien wat opgaat en wat de mening is!
  De Marcel’s soap zag ik laatst, toch eens proberen!

 12. Mariëlle
  Auteur
  17 april 2018 / 11:57

  Dankjewel voor je reactie Sabrina, leuk om te horen :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

14   125
38   171
14   145
19   161
24   257

Follow on Instagram