Overstap naar Triodos Bank | Weer een stapje duurzamer

Hoewel ik het niet heb genoemd in het artikel met mijn doelen voor 2018, stond het zeker op mijn lijstje om dit jaar te doen. Een aantal maanden geleden heb ik het dan ook gedaan: de overstap naar Triodos Bank. Voorheen bankierde ik bij ABN AMRO, maar als duurzaamheidslover kriebelde het al een tijdje om over te gaan op een duurzame bank. Hoe, wat en waarom vertel ik je graag in dit artikel!

Overstap naar Triodos Bank

De keuze voor een duurzame bank

Wist je dat ik bank- en verzekeringswezen heb gestudeerd? Dat houdt in dat ik bijvoorbeeld bij een bank zou kunnen werken.

Maar daar heb ik na het behalen van mijn diploma nooit voor gekozen, omdat de sector totaal niet bij me past. Gevalletje verkeerde studiekeuze ;)

Maar goed, dat gestudeerd te hebben, wist ik eigenlijk nog steeds niet waar banken in investeren. En wat blijkt, veel Nederlandse banken investeren miljarden (!) in dierenleed.

Nu was ik al overgestapt op Triodos voor dit in het nieuws kwam, maar ik wilde het zeker even noemen. Het is namelijk één van de redenen dat ik ben overgestapt.

Ik leef veganistisch en doe van alles om duurzamer te leven en dan zou ik bankieren bij een bank die investeert in dierenleed en vervuilende sectoren

Helaas was er tot voor kort weinig transparantie daarover, maar dat komt steeds meer!

Van ABN AMRO naar Tridos Bank

Omdat mijn ouders altijd al bankieren bij ABN AMRO, deed ik dat ook. Vanzelfsprekend werd er voor mij een rekening geopend bij die bank.

En aangezien ik de service prima vond en niet beter wist, ben ik ook nooit van bank veranderd. Totdat ik dus wél beter wist en er gewoon mooie alternatieven zijn.

Dit artikel is niet gesponsord, maar ik deel mijn overstap naar Triodos Bank toch zodat ook jij een bewuste keuze kunt maken.

Triodos staat voor duurzaam en transparant bankieren. Ze financieren enkel organisaties die een positieve impact hebben op mens en milieu.

Hoewel ABN AMRO ook een groen logo heeft, kun je dat van die bank niet zeggen!

De overstap naar Triodos Bank, ben ik tevreden?

Ik moet eerlijk toegeven dat ik een beetje opzag tegen de overstap naar Triodos Bank. Niet omdat ik geen vertrouwen heb in de bank, sterker nog: juist wel, maar omdat ik het nog niet eerder had gedaan.

Ik dacht dat het me veel tijd en moeite zou kosten, maar dat is absoluut niet het geval. Triodos Bank biedt namelijk een gratis overstapservice, waardoor je zelf eigenlijk nog maar weinig hoeft te doen.

Telkens als ik een vraag had, werd ik ontzettend snel én heel vriendelijk geholpen. Wat dat betreft is Tridos Bank echt een stuk moderner dan ABN AMRO en dat merk je gewoon!

Mocht je vragen hebben over mijn overstap naar Triodos Bank, laat dan gerust een reactie achter :)

Liefs Mariëlle

Volg:
Deel:

10 Reacties

 1. 26 april 2018 / 13:01

  Ahh ik heb precies hetzelfde als jij. Ik zit ook bij een bank omdat mijn ouders daar nou eenmaal zaten. Ik ga binnenkort ook maar eens overstappen naar Triodos. Waarom heb je eigenlijk voor Triodos gekozen en niet voor ASN? Ik twijfel namelijk nog tussen deze twee.

 2. Mariëlle
  Auteur
  26 april 2018 / 13:37

  Bij een beetje onderzoek naar beiden kreeg ik gewoon het beste gevoel bij Triodos, ook wanneer ik vragen stelde aan de klantenservice! Maar het zijn beide duurzame banken :)

 3. 27 april 2018 / 15:45

  Oh joh. Ik ken de overstap service niet. Ik ben ook fan Triodos bank. We zitten er al sinds 2010. Helaas niet voor mijn bedrijf. Uit praktische overwegingen. Misschien in de toekomst.

 4. 27 april 2018 / 18:26

  Goed bezig! Ik ben een paar jaar geleden ook overgestapt van de bank waar ik altijd al zat (volgens mij herkent iedereen dat, haha) naar ASN. Kon toen echt niet kiezen tussen ASN en Triodos, totdat ik me realiseerde dat ze beiden eindeloos veel beter zijn dan de anderen. Enige waar ik spijt van had, was dat ik het niet eerder gedaan had ;)

 5. Mariëlle
  Auteur
  28 april 2018 / 12:18

  Wat goed zeg! Ik was me er toen nog helemaal niet van bewust, je was er mooi vroeg bij :)

 6. Mariëlle
  Auteur
  28 april 2018 / 12:18

  Hihi me too! Maar alles op zijn tijd :)

 7. 10 mei 2018 / 09:31

  Erg he, hoe banken investeren zonder dat je het weet? Ik ben in november ook overgestapt van de Rabobank naar Triodos. Die overstapservice maakt het inderdaad heel makkelijk en je hoeft zelf bijna geen wijziging in rekeningnummers door te geven.

 8. Mariëlle
  Auteur
  10 mei 2018 / 10:03

  Super mooie stap Geanne <3 Ik vind het ook vreselijk inderdaad!

 9. Joanna
  17 juli 2019 / 22:20

  En hoe zit het met de credit card? Ik begreep dat je bij Triodos doorverwezen wordt naar een andere organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

43   145
83   225
65   181
21   189
31   175

Follow on Instagram