Een goede mascara vinden, heb ik altijd moeilijk gevonden. Het is een persoonlijk iets en soms hebben je wimpers ook gewoon een bad hair day. En hoewel ik steeds vaker ga voor natuurlijk, had ik nog steeds geen fijne, natuurlijke mascara gevonden. Toch trok de Pacifica stellar gaze mineral mascara review weer mijn aandacht en die heb ik nu een tijdje gebruikt. Vandaag is het tijd voor mijn oordeel over dit product: is dit een fijne vegan mascara?

Pacifica stellar gaze mineral mascara review

Pacifica stellar gaze mineral mascara review

Hierboven heb ik nu al verschillende termen genoemd en dat wil ik graag even toelichten. Mijn aller eerste eis is dat een product dierproefvrij moet zijn. Tegenwoordig vind ik vegan producten ook belangrijk. Maar ik neig ook steeds meer naar natuurlijke producten en vooral op dat gebied wordt het moeilijker qua mascara’s. Er zijn best wat fijne vegan mascara’s te vinden, maar natuurlijke mascara’s blijven een ding. Ze zijn vaak niet zo opvallend en blijven meestal ook niet zo goed zitten. En als ik één ding belangrijk vind, is dat dat mijn wimpers flink worden aangezet.

Pacifica stellar gaze mascara

Ingrediënten

Toch wilde ik de Pacifica stellar gaze mineral mascara graag een kans geven, want ik heb er veel goede reviews over gelezen. Deze mascara is dierproefvrij, vegan en natuurlijk en hij ziet er ook nog eens geweldig uit. Dit zijn de ingrediënten van de mascara:

Aqua, glycerin (vegetable), glyceryl stearate se, jojoba esters, tapioca starch, stearic acid ( vegetable), copernicia cerfera (carnauba) wax, euphorbia cerifera (candelilla) wax, arabic/acacia gum, acrylates, crosspolymer, potassium cetyl phosphate, microcrystalline cellulse (plant), cocos nucifera (coconut) oil, panthenol (vitamin b), cellulose gum, gluconolactone, macrocystis pyifera (brown kelp) extract, hydrolyzed oryza sativa (rice) protein, sodium benzoate, iron oxides c1 77499.

Pacifica stellar gaze mascara vegan

Werking

Hoewel ik meteen verliefd was op het uiterlijk van de mascara, had ik nog steeds mijn twijfels over de werking. Ik bedoel, het blijft toch een natuurlijke mascara. Maar ik besloot hem gewoon te proberen met een open mind. Op de foto hieronder zie je het borsteltje van de mascara. Deze ziet er eigenlijk best normaal uit, de haartjes zijn overigens wel wat zacht van structuur. En dat zorgt denk ik ook voor de natuurlijke look die deze mascara geeft.

Review Pacifica stellar gaze mascara

Look

Het borsteltje werkt best prettig, maar je moet er aan wennen. Nu heb ik dat altijd bij nieuwe mascara’s, dus daar wil ik hem niet op afkraken. Je ziet dat hij mijn wimpers een stuk zwarter maakt en meer volume geeft. Helaas vind ik dat de mascara mijn wimpers niet zo goed separeert, maar echt storend vind ik het niet. Bij de full face look zie je mijn wimpers zeker terug en dat heb ik bij veel natuurlijke mascara’s al niet. Dat doet hij dus wel goed!

Pacifica mascara

Pacifica make-up look

Mijn mening

De Pacifica stellar gaze mineral mascara is absoluut de beste natuurlijke mascara die ik tot nu toe heb geprobeerd. Mocht je dus veel waarde hechten aan natuurlijke producten, dan kan ik je deze mascara aanraden. Echter is het effect nog steeds niet zo groots als dat ik graag zou willen zien. Zeker als ik uit ga, zet ik mijn wimpers graag flink aan. Dat lukt met deze mascara helaas niet, maar hij is prima voor bij een hele natuurlijke look. Ik heb de mascara dan ook nog steeds in mijn stash, voor als ik bijvoorbeeld een no make-up look wil maken. Je moet er wel rekening mee houden dat hij wat vervaagt op de onderste wimpers gedurende de dag, heel erg longlasting is hij dus niet.

Prijs en verkooppunten

Hopelijk heb ik je een goed beeld kunnen geven van deze mascara. Gezien het feit dat de mascara dierproefvrij, natuurlijk en vegan is en er mooi uit ziet, vind ik de prijs wel meevallen. De Pacifica stellar gaze mineral mascara kost namelijk €22,50. Het is overigens de moeite waard om het gehele Pacifica assortiment te bekijken, want ze hebben prachtige producten. Pacifica is verkrijgbaar bij Biggreensmile.

Liefs Mariëlle

Ik heb dit product ontvangen ter review.