Paula’s Choice calm redness relief producten | Oplossing tegen acne?

Eerder kon je al een ander product zien van de Paula’s Choice calm lijn: de Paula’s Choice exfoliating lotion. Vandaag review ik nog eens 3 Paula’s Choice calm redness relief producten: de cleanser, toner en moisturizer! Want hoewel ik erg positief was over dat ene product: je hele routine is belangrijk voor het krijgen van een egale huid. De producten zijn inmiddels of al op of bijna op, dus ik kan nu een review geven vanuit écht goede ervaring. Kijk je mee?

Paula's Choice calm redness relief producten

Paula’s Choice calm redness relief producten

Toen de Paula’s Choice calm redness relief producten werden uitbracht, was ik meteen geïnteresseerd. De verpakking trok mijn aandacht en ik kreeg het idee dat deze lijn wat voor mijn huid zou kunnen doen.

De term ‘calm’ staat er natuurlijk niet voor niets op en ik doe een moord (oké, bijna dan) voor een rustige huid. Mijn huid is droog, maar heeft snel last van onzuiverheden.

Ik was er helemaal klaar mee, dus ik schafte de producten snel aan.

Paula’s Choice calm redness relief cleanser

Laat ik beginnen bij het begin: het reinigen van de huid. Dat heb ik, tot hij op was, gedaan met de Paula’s Choice calm redness relief cleanser. Deze cleanser is geschikt voor de normale tot droge huid.

Het is een milde, creamy formule die de huid reinigt en glad maakt. Nou, dat klinkt als muziek in de oren! Ik vind het een heerlijke cleanser.

Hij is inderdaad mild, maar hij reinigt mijn huid wel erg goed en dat vind ik heel belangrijk.

Paula's Choice calm redness relief cleanser

Op de foto hieronder zie je de achterkant van de verpakking en de substantie. De producten van Paula’s Choice zijn dierproefvrij, dit product is zelfs vegan.

De producten bevatten geen irriterende ingrediënten, zoals parfum. Alle ingrediënten zie je op de lijst. Ik gebruik dit product in combinatie met een spons, voor een extra diepe reiniging.

De substantie is wit en creamy, maar wel vrij doorzichtig. Het is goed te verdelen en af te spoelen!

Paula's Choice calm redness relief cleanser

Paula’s Choice calm redness relief toner

De volgende stap in mijn routine is de Paula’s Choice calm redness relief toner. Ook deze toner is geschikt voor de normale tot droge huid. Er staat zelfs bij dat hij geschikt is voor de extra gevoelige huid.

De toner voedt de huid en maakt de huid glad. Bij het gebruik van beide producten ervaar ik dat mijn huid lekker zacht aanvoelt: heerlijk! Ook dit is gewoon weer een fijn product.

Je kunt overigens niet in de verpakking knijpen, dat is wel lastig als hij steeds verder opraakt. Maar op deze manier kun je in ieder geval nooit teveel van het product pakken.

Paula's Choice calm redness relief toner

Ook van de toner zie je hieronder weer de beschrijving. Ook dit product is natuurlijk niet getest op dieren en ook dit product is vegan: yay! De volledige ingrediëntenlijst kun je ook hier weer terug vinden.

Op het watje kun je zien dat de substantie een beetje gelig is. Ik vind hem overigens best dik voor een toner, maar dat voedt je huid alleen maar!

Paula's Choice calm redness relief toner

Paula’s Choice calm redness relief moisturizer

Na het reinigen van mijn huid, is het tijd om mijn huid te verzorgen. In de winter doe ik dat in de ochtend en in de avond met dezelfde crème.

De Paula’s Choice calm redness relief moisturizer is daar prima voor. Ook dit product is weer geschikt voor de normale tot droge huid. Het maakt de huid glad en het verzorgt de huid ook echt goed.

Paula's Choice calm redness relief moisturizer

Ik val in herhaling, maar ook hieronder vind je weer de beschrijving van het product en de substantie. Je kunt hier ook wel lezen dat je de crème prima in de ochtend én avond kunt gebruiken.

De ingrediëntenlijst van dit product is behoorlijk lang, helaas is dit product niet vegan. De substantie is lekker romig, het verdeelt goed en het maakt je huid lekker zacht.

Ik heb wel het idee dat het echt een laag is op je huid, maar dat merk je niet als je je make-up op doet!

Paula's Choice calm redness relief moisturizer

Mijn mening

Ik zei het al in de inleiding, maar alle producten zijn al op of bijna op. Je zou denken dat ik de producten dan écht heel goed en fijn vind.

En deels is dat ook zo: ik vond ze erg fijn in gebruik, het zijn makkelijke producten. Ik geloof ook dat de kwaliteit van de producten goed is, want Paula’s Choice is daar veel mee bezig.

Maar… Sinds november 2016 gebruikte ik deze producten en sinds die tijd kreeg ik ook éxtra last van mijn huid. Het leek op een kruising tussen acne en eczeem.

Nu kan ik natuurlijk niet met zekerheid zeggen dat het hier van komt. Ik heb de producten opgemaakt, omdat ik het lang genoeg de kans wilde geven. Vaak wisselen van producten is óók weer niet goed.

Toen de cleanser en toner op waren, bleef ik wel nog de crème gebruiken. Nog steeds werd mijn huid niet beter. Toen ik een paar weken geleden besloot om de crème te wisselen voor een natuurlijke crème, leek mijn huid te verbeteren.

Tot nu toe is mijn huid er écht een stuk beter op, vergeleken met eerder. Die combinatie van eczeem en acne is bijna weg, dat heeft natuurlijk tijd nodig.

Ik heb wel meer ‘echte puistjes’, maar dit komt denk ik door het stoppen met de pil. Conclusie: ik vrees dat ik de producten zelf wel fijn vond werken, maar dat mijn huid er niet goed op reageerde.

Wellicht ben ik allergisch voor één van de ingrediënten in de producten, dat kan natuurlijk altijd voorkomen.

Prijs en verkooppunten

De prijzen van de Paula’s Choice calm redness relief producten zijn als volgt: de cleanser kost €23 , de toner kost €24 en de moisturizer kost €31. Dat is als je het bij elkaar optelt toch een flink bedrag.

Je vindt de producten in de Paula’s Choice webshop. Daar kun je gemakkelijk producten zoeken voor je eigen huidtype: ideaal dus! Er zijn overigens ook geregeld leuke kortingsacties.

Liefs Mariëlle

Volg:

27 Reacties

 1. 22 februari 2017 / 07:07

  Wat jammer dat je huid niet goed op de producten of de ingrediënten erin reageerde. De producten zelf klinken namelijk wel echt heel fijn. Wel fijn dat je er zo’n eerlijke review over schrijft! :)

 2. 22 februari 2017 / 07:38

  Altijd hihi, dankjewel :)

 3. 22 februari 2017 / 09:47

  Ik ben persoonlijk altijd erg te spreken over de producten van Paula’s Choice! Vreemd dat je huid er gek op reageerde en lastig dat je niet precies weet of het wel of niet door deze producten komt.

 4. 22 februari 2017 / 10:07

  Wat jammer dat je huid er niet zo goed op reageerde. Wel goed dat je door hebt gezet en de producten nog een kans hebt gegeven, mooie review!

 5. 22 februari 2017 / 10:13

  Jammer dat je huid er niet zo goed op reageerde. Kudos voor je eerlijke review!
  Ik moet ‘mijn’ skincare routine nog steeds vinden. Nu wissel ik van producten wanneer ze op zijn. Ik moet namelijk nog zo veel ontdekken en testen, haha! Mijn huid is gelukkig redelijk rustig wat onzuiverheden betreft, maar wel glimt m’n T-zone behoorlijk…

 6. 22 februari 2017 / 10:33

  Vervelend dat je huid niet goed reageerde op de producten of de ingrediënten erin. Op zich klinken de producten wel fijn!

 7. 22 februari 2017 / 12:48

  Jammer dat je huid niet goed reageerde op deze producten. Ik heb vaker gekeken naar de producten van Paula’s Choice maar toch besloten ze niet te gebruiken. Het merk doet het namelijk voorkomen alsof de ingrediënten die ze gebruiken heel mild zijn, maar er zit bijvoorbeeld een hoge concentratie SLS in de cleanser en dat is zo chemisch als maar kan. Dus ik ben helaas niet overtuigd en na jouw review nog minder ;-)

 8. 22 februari 2017 / 13:47

  Oh wat jammer dat het niet werkte voor je zeg :( wat mij trouwens goed heeft geholpen toen ik acne kreeg na het stoppen met de pil was propoliszalf en -tinctuur. Niet vegan, maar het hielp dus wel

 9. 22 februari 2017 / 14:13

  Jammer dat je huid er niet top op reageerde. Fijn zo’n eerlijke review!

 10. 22 februari 2017 / 16:35

  Wat jammer dat je een reactie op de producten kreeg, ik hoor veel goede verhalen over dit merk maar heb nog nooit iets geprobeerd van Paula’s Choice

 11. 22 februari 2017 / 17:40

  Oh wat vervelend.. Het moet bijna wel door de producten komen dan. Ik heb de laatste tijd in en rondom mijn wenkbrauwen een enorm droge huid, lijkt ook erg op eczeem vind ik. Ik weet niet zo goed wat het is maar het jeukt ontzettend en doet ook echt pijn.

 12. 22 februari 2017 / 18:04

  Ahw wat jammer dat je huid er slecht op reageerde! Zelf vind ik de BHA lotion uit deze lijn erg fijn. Ook de dagcrème met SPF gebruik ik graag. De Earth Sourced lijn is trouwens ook een aanrader!

 13. 22 februari 2017 / 18:15

  spijtig dat je er niet zo goed op reageerde
  het klinkt best wel goed natuurlijk buiten dat detail

  liefs
  Karlien

 14. 22 februari 2017 / 19:43

  Die heb ik ook geprobeerd, staat ook een review van online. Daar leek mijn huid beter tegen te kunnen!

 15. 22 februari 2017 / 19:56

  Hee ik rondom mijn ogen!! Wat zou dat zijn? Let me know als je het weet!!

 16. 22 februari 2017 / 19:58

  Het verschilt natuurlijk per persoon! ;)

 17. 22 februari 2017 / 19:58

  Dankjewel ;)

 18. 22 februari 2017 / 19:58

  Dat ken ik niet! Maar dit is niet van het stoppen met de pil ;)

 19. 22 februari 2017 / 19:59

  Heb je helemaal gelijk in Deb, komt vooral mooi over…

 20. 22 februari 2017 / 20:00

  Snap ik helemaal! Vaak wisselen is ook echt niet goed ;)

 21. 22 februari 2017 / 20:00

  Dankjewel :)

 22. 22 februari 2017 / 20:01

  Het kan bijna niet anders ;)

 23. 22 februari 2017 / 20:33

  Bedankt voor je review! Duidelijk hoor! Jammer dat het niet helemaal voor jou iets was.

 24. 23 februari 2017 / 07:47

  Dankjewel!

 25. Sara | When Sara Smiles
  14 maart 2017 / 23:01

  Wat jammer dat jouw huid er niet goed op reageerde! Ik gebruik de exfoliant van dit product en ik ben zóóóóóó’n fan!!

 26. 15 maart 2017 / 07:50

  Ik ken er meerderen die het ook top vinden hoor hihi :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

18   154
43   276
24   196
33   176
36   233

Follow on Instagram