Ook al zit dit systeem al even in het Essence assortiment, ik had het nog niet geprobeerd. Sterker nog, ik had het nog niet eens in levende lijven bekeken. Simpelweg omdat ik nog geen nieuwe make-up nodig had. En nieuwe oogschaduw heb je natuurlijk sowieso niet zo gauw nodig. Maar in mijn Trekpleister shoplog kon je het Essence my must haves palette al zien, tijd voor mijn review met swatches!

Essence my must haves palette

Essence my must haves palette

Er zijn best wel wat merken waarbij je zelf een palette kunt customizen, maar bij budget merken zag je dit eigenlijk nog amper. Sinds een tijdje heeft budget merk Essence dus ook zo’n palette dat je zelf kunt invullen, super leuk! Ik heb mijn palette niet enkel gevuld met oogschaduw, maar ook met een poeder en een blush. Ik was benieuwd hoe de kwaliteit van de producten zou zijn, laten we daar snel naar kijken.

Review Essence my must haves

Op de foto hieronder zie je de pans die ik heb gekozen wat beter. De eerste 6 pans zijn oogschaduws, de witte is een poeder en de roze is een blush. Je ziet meteen dat eigenlijk alle oogschaduws shimmers bevatten, op de zwarte na. De witte poeder is overigens volgens mij gewoon de transparante poeder die we al kennen van Essence. Ik ben zelf ook altijd wel tevreden over de mono blushes van Essence.

Essence my must haves palette review

Swatches

Tijd voor de swatches van zowel de oogschaduws als de poeder en de blush! Omdat het niet allemaal op één hand paste, zie je links de eerste vier oogschaduws. Rechts zie je de meest donkere oogschaduws, de transparante poeder en de blush. Eén ding viel me direct op: wat een pigmentatie, wauw! Helaas merkte ik wel ook meteen dat de poeders allemaal best wel kruimelig zijn. Maar als dat het enige zou zijn…

Essence get picture ready swatches

Look

Uiteraard heb ik een look gemaakt met dit palette, deze heb ik bewust een hele werkdag laten zitten. De transparante poeder houdt mijn huid duidelijk niet de hele dag mat. De blush blijft gelukkig wel goed op zijn plek zitten. Over de oogschaduws ben ik nog het minst tevreden, die houden het namelijk helaas niet zo lang uit. Je kunt er een prima look mee creëren, maar het verschil in kleur is ook niet echt duidelijk.

Essence my must haves look

Mijn mening

Ik vind het super leuk dat Essence zo’n customized palette in het assortiment heeft! Waar ik eigenlijk op hoopte, is dat ik hiermee een ideaal palette voor op reis mee zou kunnen maken. Vandaar mijn combi van oogschaduws met een poeder en een blush. Helaas houdt de poeder mijn huid niet de hele dag mat en werken de oogschaduws niet zo fijn als dat de swatches mooi zijn. Ik ben dus niet mega enthousiast over dit palette, maar dit kan wellicht persoonlijk zijn. Er zijn namelijk meerdere bloggers wél positief.

Prijs en verkooppunten

Het Essence my must haves palette is verkrijgbaar in twee groottes, namelijk met 4 pans (€1,59) en met 8 pans (€1,99). De bedragen tussen haakjes zijn de prijzen die je betaalt voor de lege palettes. Je kunt elk palette vullen met losse pans, die kosten €1,59 per stuk. Je ziet wel dat het dus héél budgetproof is! Meer weten? Je kunt alles bekijken bij Trekpleister & Kruidvat, in de webshops en in de winkels.

Liefs Mariëlle

Ik heb dit palette ontvangen ter review.