Hema Concealer stick review | Dierproefvrij & budgetproof

Rode vlekjes wil je het liefste verbergen, maar met alleen foundation is dat soms moeilijk. Groen staat tegenover rood in de kleurencirkel. Dat betekent dat als je groen op rood doet, je er veel minder van ziet. Ik heb al een tijdje de groene concealer van de Hema en die wil ik vandaag met je delen. Tijd dus voor een Hema concealer review.
Review Hema concealer stick

Hema concealer stick review

Hoewel ik vroeger bij de Hema heb gewerkt, heb ik er nooit zoveel make-up van geprobeerd. Het trok me vaak niet echt, maar de Hema eyebrow gel en het Hema eye brow pencil vind ik wel échte toppers.
Ook deze Hema concealer is redelijk bekend, dus ik vond het wel tijd voor een review. De concealer stick is vrij klein en dus handig om mee te nemen. De kleur van de huls zegt eigenlijk al genoeg over de inhoud.
Die is écht knalgroen. Ik breng de concealer overigens niet direct aan met de stick, dat vind ik niet hygiënisch. Ik breng eerst wat aan op mijn hand of ik gebruik een kwastje.
Review Hema concealer stick

Hema concealer ingrediënten

Helaas kan ik de ingrediënten van deze concealer (inmiddels heet ie coverstick) niet terugvinden op de website van Hema. Ik gok ook dat de formule inmiddels wel is veranderd, ik kan dus niet aangeven of het een vegan product is.

Maar één ding is zeker: Hema is in ieder geval dierproefvrij.

Hema coverstick swatch

In totaal zijn er nu 8 concealers (coversticks dus) in deze lijn verkrijgbaar. Vroeger waren dat er maar 3, maar dus wat dat betreft is Hema erg goed bezig.
De verschillende tinten zijn te gebruiken voor allerlei huidskleuren en de groene is dus perfect voor roodheden (denk ook aan couperose). Ik was benieuwd of de swatch van de concealer echt zo gekleurd zou zijn. En ja hoor, hij is echt groen!
Hema concealer review

Hema concealer stick aanbrengen: hoe werkt het?

Omdat ik dit artikel jaren geleden heb geschreven en de stick inmiddels niet meer heb, heb ik helaas geen voor- en na foto voor je. Maar ik kan je wel zeggen dat de pigmentatie van de stick erg goed is. Doordat hij romig is, komt er voldoende van af. Maar, het is wel een product waarmee je moet oefenen.
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je een groene vlek op je gezicht hebt. En dat gebeurt helaas snel als je teveel gebruikt. Mijn tip is daarom om het voorzichtig op te bouwen.
Ik heb destijds ervaren dat de stick het beste werkt als je het deppend aanbrengt op roodheden. De belangrijkste vraag is natuurlijk of het roodheden ook écht camoufleert en dat doet het zeker.
Maar vergeet niet dat je, in het geval van een puitje bijvoorbeeld, nog steeds een bultje ziet zitten. Toch scheelt het (al is het voor je eigen idee) vaak enorm als de roodheid wordt weggenomen.

Prijs & verkooppunten

Deze Hema concealer kost maar €3.00, dus dat is het proberen wel waard. Je vindt ze in de winkel, maar je kunt ook online bestellen bij Hema. Als je hem daar wilt zoeken, zoek dan op ‘Coverstick’.
Liefs Mariëlle
P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook!
Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.