Review | Montbrun gezichtsverzorging | Thermaal water

Het voordeel van blogger zijn, is dat je veel nieuwe merken leert kennen. En hoewel mijn skincare routine op dit moment stabiel is, vind ik het toch leuk om af en toe wat nieuwe producten te proberen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik deze Montbrun gezichtsverzorging al een hele tijd in huis heb, maar het kwam er maar niet van om de review te delen. En toch zijn deze producten echt een review waard!

Montbrun gezichtsverzorging

Montbrun gezichtsverzorging

Ik vermoed dat velen dit merk nog niet kennen en ook nog niet bekend zijn met de eigenschappen van het belangrijkste ingrediënt in de producten.

Montbrun Eau Thermale is een merk uit de Provence, dat gebruik maakt van thermaal water. Dit bijzondere bronwater is verrijkt met mineralen.

Het kan daardoor worden toegepast om de huid te verzorgen, verzachten, hydrateren en kalmeren.  Het assortiment van Montbrun bestaat uit een blauwe en een gouden lijn. Ik probeerde 2 ‘blauwe’ producten.

P.S. wist je dat het Franse merk La Fare 1789 ook uit de Provence komt? 

Montbrun micellair water

Laat ik beginnen met de Montbrun micellair water. Deze komt in een fles van 400 ml, dus hier zul je zeker wel even mee doen.

Dit product verwijdert op een zachte, maar effectieve manier make-up en onzuiverheden. Je kunt de micellair water gebruiken voor gezicht & ogen.

Naast thermaal water bevat dit product ook korenbloemwater en aloë vera. Het verzorgt en kalmeert en is geschikt voor elk huidtype.

Zoals je op de foto kunt zien, is de fles voorzien van een handig pompje zodat je goed kunt doseren.

Montbrun micellair water

Montbrun moisturizing cream

Naast de micellair water mocht ik ook de moisturizing cream proberen. Ik koos voor de variant met SPF 10, omdat ik dat een fijne toevoeging vind.

De crème bevat naast thermaal water ook korenbloemwater, sheaboter en plantaardige squalene. De SPF is gebaseerd op een minerale filter.

De crème verzorgt, verzacht en beschermt en is ook geschikt voor elk huidtype. Beide producten zijn vegan friendly!

Montbrun moisturizing cream

Ingrediënten

Mocht je benieuwd zijn naar de ingrediënten, bekijk dan zeker even de ingrediëntenlijsten hieronder.

Je kunt zien dat het eerste ingrediënt water is, maar dan wel het thermaal water van Montbrun. En zoals je op de verpakking ook kunt zien, zijn de producten van Montbrun ECOCERT gecertificeerd: top!

Montbrun ingrediënten

Werking

Ik had nog nooit gebruik gemaakt van thermaal water, dus ik had geen idee wat het met mijn huid zou doen. Maar de producten zijn niet voor niets voor elk huidtype geschikt, ze zijn gewoon heel erg mild.

En daar houd ik wel van, want lief zijn voor je huid is zo belangrijk! Hieronder zie je links de micellair water die doorzichtig en inderdaad zo vloeibaar als water is.

Rechts zie je de moisturizing cream, die héél wit lijkt. Maar als je niet teveel gebruikt en het gewoon goed verdeelt, is daar al gauw niets meer van te zien.

Montbrun review

Conclusie

Ik heb de Montbrun gezichtsverzorging een tijdje geprobeerd en ben erg tevreden! Montbrun belooft dat de micellair water geschikt is voor ogen en gezicht en daar ben ik het mee eens.

Je kunt hiermee prima je oog make-up, lip make-up en gezichtsmake-up verwijderen. Toch blijf ik er bij dat ik een cleanser zoals een milde zeep fijner vindt dan een micellair water.

Maar dat is persoonlijke voorkeur! De Montbrun moisturizing cream vind ik ook prettig in gebruik, die geeft mijn huid precies de voeding die het nodig heeft.

De SPF 10 vind ik een fijne toevoeging, zeker nu de lente (hopelijk snel!) voor de deur staat.

Prijs & verkooppunten

En tot slot de prijzen & verkooppunten van de Montbrun verzorging. De producten van Montbrun zijn verkrijgbaar bij Solobiomooi.

De Montbrun micellair water kost €14,95 (400 ml) en de Montbrun moisturizing cream kost €19,95 (50ml). Leuk om te weten: er zijn ook travel sizes verkrijgbaar.

Zo kun je kennis maken met het merk, zonder meteen een grote verpakking aan te moeten schaffen.

Liefs Mariëlle

Ik heb deze producten ontvangen ter review.

Volg:

2 Reacties

  1. 7 februari 2018 / 06:34

    Klinkt goed, al ben ik zelf niet zo’n fan van micellair water.

  2. Mariëlle
    Auteur
    7 februari 2018 / 21:34

    Ik gebruik zelf liever iets van een milk, maar mijn huid kan dit gelukkig prima hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

39   155
65   172
40   166
37   229
23   228

Follow on Instagram