Eind 2016 bestelde ik heel wat nieuwe make-up, zomaar ineens! Of eigenlijk niet… Ik deed het wel vrij impulsief op het nippertje van het jaar, maar ik had er goed over nagedacht. Tot nu toe heb ik er ook nog steeds geen spijt van. Ik bestelde nieuwe make-up, omdat ik op zoek was naar vegan items. Ik bestelde onder andere de ‘The Balm Meet Matte Hughes Devoted’. De naam zegt helaas niet zoveel, maar het is een lip product en die review ik vandaag!

The Balm Meet Matte Hughes Devoted

The Balm Meet Matte Hughes Devoted

The Balm is een super leuk, maar helaas minder bekend merk. Ook al is The Mary Lou-manizer wel aardig bekend. De producten zijn dierproefvrij en The Balm heeft een aantal vegan opties. Zoals ik hierboven al zei, geeft de naam van dit product nog niet zoveel aan. Maar het gaat eigenlijk om een liquid lipstick, ‘devoted’ is de naam van deze mooie rode kleur. Ik was nog op zoek naar een vegan rode lipstick, dus deze was meer dan welkom!

The Balm Meet Matte Hughes Devoted

Ingrediënten

De lipstick werd geleverd in een kartonnen doosje, die zie je hieronder deels terug. Dit is het stuk met de ingrediëntenlijst, voor als je daar benieuwd naar bent. Tijdens mijn zoektocht naar vegan producten merkte ik dat het bij sommige categorieën best moeilijk kan zijn om vegan opties te vinden. Mascara is daar een voorbeeld van, maar ook lipsticks bevatten vaak dierlijke ingrediënten. Wat was ik dus blij dat ik deze gevonden had!

The Balm Meet Matte Hughes Devoted

Swatch

En dan hoopte ik natuurlijk nog dat ik een mooi en fijn product te pakken had. En ik kan je vertellen dat dat zeker het geval is! De lipstick ‘devoted’ is ontzettend goed gepigmenteerd en de kleur is dé perfecte classy rood. Hij voelt erg zacht aan en is makkelijk aan te brengen. Met de applicator gleed ik ook zonder moeite over mijn hand heen voor de swatch. De applicator is eigenlijk zoals bij een lipgloss, maar dit werkt erg fijn. Kijk snel even verder voor meer!

The Balm Meet Matte Hughes Devoted

Mijn lipswatches zijn meestal niet zo netjes, maar bij dit product is dat wel het geval. Je kunt het netjes aanbrengen met de applicator en knoeien heb ik nog niet gedaan. Op mijn lippen komt de kleur wat donkerder over dan op mijn hand. Maar nog steeds is het een prachtige, classy rode kleur. Zo’n kleur wil ik altijd in mijn stash hebben!

The Balm Meet Matte Hudges Devoted swatch

Look

Benieuwd hoe deze kleur bij mij staat? Dat zie je hieronder! Ik heb de rest van de look bewust rustig gelaten, omdat rood natuurlijk best een opvallende kleur is. Maar wat is hij mooi, het is precies de rode tint die ik zocht.

Make-up look

Mijn mening

Wat ben ik blij dat ik dit product heb besteld! Het is dus een vegan optie voor een rode lipstick en hij is dan ook nog eens heel fijn en mooi. Als je op zoek bent naar dé classy rode tint, dan moet je deze toch wel overwegen. Hij brengt fijn aan, de pigmentatie is goed en hij blijft ook lang zitten (meerdere drankjes). De lipstick slijt overigens als een lip liner, dus je moet hem wel echt bijwerken. Bovendien droogt hij mijn lippen niet uit. Ik heb eigenlijk spijt dat ik niet meerdere kleurtjes heb besteld! Door dit product draag ik echt vaker rode lipstick.

Prijs en verkooppunten

De The Balm Meet Matte Hughes Devoted kost €15,50. Dat is niet super budgetproof, maar daar was ik ook niet per se naar op zoek. Met dit product heb je in ieder geval een dierproefvrije en vegan lipstick te pakken. En kijk eens naar MAC, daar betaal je sowieso meer voor en dat is niet dierproefvrije en niet vegan. Je vindt de producten van The Balm bij Boozyshop!

Liefs Mariëlle