The Body Shop Lash Sport Waterproof Mascara review | Vegan

Het vinden van een natuurlijke én vegan mascara die goed is, is best lastig. Ik wil de Essence get big lashes, die niet natuurlijk is, eigenlijk niet missen. Gelukkig is de natuurlijke Inika long lash mascara behoorlijk goed. Even terug ontving ik een mascara die er qua ingrediënten tussenin zit, namelijk de The Body Shop Lash Sport Waterproof Mascara. Het leek me leuk om hem voor je te testen!

The Body Shop Lash Sport mascara Review

The Body Shop Lash Sport Waterproof Mascara

Wat me direct opviel, is dat het hier gaat om een waterproof mascara. En ik moet toegeven dat ik daar eigenlijk nooit zo’n fan van ben.

Ik ervaar gewoon geen problemen met een mascara die niet waterproof is en wil het in de avond ook gewoon goed kunnen verwijderen.

Maar ben je een fanatieke sporter, dan is de The Body Shop Lash Sport mascara een optie voor je. Ook ik was heel benieuwd, want hij is dierproefvrij, vegan en bevat natuurlijke ingrediënten.

The Body Shop Waterproof mascara

The Body Shop ingrediënten

Deze mascara is dus niet geheel natuurlijk. Veel mascara’s bevatten beeswax en dat maakt ze niet vegan. Deze bevat ‘synthetic beeswax’.

Wow, dat had ik nooit eerder gezien! Het is dus niet natuurlijk, maar wél vegan. Ik kies alleen liever niet voor synthetische stoffen.

Aqua, Styrene/Acrylates/Ammonium Methacrylate Copolymer, Candelilla Cera / Candelilla Wax / Cire de Candelilla, Synthetic Beeswax, Glyceryl Stearate, Hydrogenated Olive Oil Stearyl Esters, Pentylene Glycol, Hydrogenated Polycyclopentadiene, Potassium Cetyl Phosphate, Copernicia Cerifera Cera / Carnauba Wax / Cire de Carnauba, Butylene Glycol, Phenoxyethanol, 1,2-Hexanediol, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Caprylyl Glycol, Carbomer, Sodium Laureth-12 Sulfate, Polyethylene, Sodium Hydroxide, Ammonium Hydroxide, Tocopherol, CI 77499 / Iron Oxides.

Gebruik

Hieronder kun je zien hoe het borsteltje van deze mascara er uit ziet: langwerpig en dun. En dat is precies hoe ik ze graag zie, dat vind ik het fijnste werken.

Wel merkte ik meteen dat er niet heel veel product op het borsteltje zit als je hem uit de huls haalt. Dat was geen goed voorteken!

Vegan Mascara The Body Shop

Look

Het resultaat dat deze mascara geeft, is niet slecht maar ik word er ook niet wild van. Hoewel ik echt van natuurlijke producten en een ‘natural look’ houd, geldt dat wat betreft mascara niet.

Ik houd van opvallende wimpers en dat krijg ik helaas niet. De mascara is denk ik te droog daarvoor.

The Body Shop Vegan Mascara The Body Shop Lash Sport Mascara

The Body Shop Lash Sport Waterproof Mascara review

Ik had goede hoop, maar helaas is deze mascara het niet voor mij. Hoewel ik de deels natuurlijke ingrediënten echt op prijs stel, vind ik het effect niet wonderbaarlijk.

Uiteraard vind ik het geweldig dat de mascara vegan is en ik weet dat er veel dames gek zijn op waterproof mascara’s.

Maar het is gewoon niet zo mijn ding en ik heb het ook niet nodig omdat ik niet heftig sport en geen mascara draag tijdens het zwemmen.

Ik gebruik dan liever een mascara met een net wat opvallender resultaat die geheel natuurlijk is, ook al is hij dan niet waterproof.

Als je op zoek bent naar een waterproof mascara die vegan is, dan is dit wél een fijne optie. Ik kreeg hem moeilijk verwijderd aan het einde van de dag, dus waterproof is hij zeker.

Het effect per mascara verschilt natuurlijk ook enorm per persoon. Wellicht vind jij het resultaat dus wel voldoende.

Prijs & verkooppunten

De The Body Shop Lash Sport Waterproof Mascara kost €13 en is vanaf juli 2018 verkrijgbaar bij The Body Shop winkels en online.

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook.

Volg:

14 Reacties

 1. 20 juni 2018 / 07:17

  Jammer dat je niet heel enthousiast werd van deze mascara! Ik vind het effect inderdaad ook niet echt denderend. Zelf zweer ik bij de Rock Couture-mascara van Catrice :)

 2. Mariëlle
  Auteur
  20 juni 2018 / 08:05

  Oeh die ken ik nog niet, ga even kijken! :)

 3. 20 juni 2018 / 10:24

  Ik vind dit er juist heel goed uit zien, precies zoals ik mijn wimpers graag zie, haha! Ik hou heel erg van subtiel, dan valt het niet zo erg op dat ik de helft van de tijd zonder make up de deur uit ren. Alleen het lastig verwijderen staat me dan weer een beetje tegen, maar misschien betekent dat ook wel dat hij echt echt echt niet uitloopt (ik draag lenzen en heb super vaak mascara onder mijn ogen, zelfs als deze waterproof is, ik zal wel vaak met mijn ogen knijpen o.i.d.), ik ga deze zeker eens proberen!

  Liefs,
  Eline

 4. Mariëlle
  Auteur
  20 juni 2018 / 11:05

  Daarom deel ik de review bewust :) Want ik weet dat er genoeg dames zijn die wel van een subtiel effect houden! Ik hoop dat hij je bevalt :)

 5. 20 juni 2018 / 12:17

  Wat jammer dat hij voor jou niet fijn is. Ik heb hem zelf ook en ben hem nu aan het testen en mijn eerste indruk is juist heel goed. Voor mijn wimpers is hij perfect. Alleen het eraf halen inderdaad is wel een dingetje.

 6. Mariëlle
  Auteur
  20 juni 2018 / 12:33

  Zoals ik schrijf, heeft iedereen een andere voorkeur, daarom deel ik het juist! Fijn dat hij jou goed bevalt!

 7. Belinda
  20 juni 2018 / 17:15

  Hai Marielle, weet je ook wanneer deze mascara verkrijgbaar is? Online of in de winkel (Rotterdam) kan ik hem nog niet vinden helaas.

 8. Mariëlle
  Auteur
  20 juni 2018 / 19:40

  Hi Belinda, wat leuk om je hier te zien :) Oh jee… ik heb meteen gemaild voor je, ik pas het artikel zo snel mogelijk aan!

 9. Belinda
  20 juni 2018 / 20:00

  Dank je wel! Ik ben benieuwd. 😉

 10. 20 juni 2018 / 22:27

  Jammer dat ie tegenvalt. Het vinden van een goede waterproof mascara (en dan heb ik het nog niet over natuurlijk en vegan ;-)) is sowieso erg lastig, Ik had er vorige zomer een van Kiko en die was ook een beetje droog. Het doet me denken aan deze mascara. Ook geen succes dus. Voor aankomende vakantie zal ik op zoek moeten gaan naar een betere, maar dit gaat ’em dan helaas ook niet worden.

 11. Mariëlle
  Auteur
  21 juni 2018 / 08:03

  Hè balen! Ja, dat is waarom ik er ook gewoon geen fan van ben!

 12. Mariëlle
  Auteur
  21 juni 2018 / 20:01

  Zo, daar ben ik weer :) De mascara zou eigenlijk al verkrijgbaar moeten zijn, maar ik heb nu door gekregen dat hij vanaf juli te koop is in de winkels en in de webshop! Ik heb helaas geen specifieke datum, maar hopelijk kun je hem snel vinden!

 13. Belinda
  24 juni 2018 / 00:12

  Bedankt voor je antwoord en navragen. Ik wacht het af dan. Spannend. 😉

 14. Mariëlle
  Auteur
  24 juni 2018 / 11:50

  Laat me weten hoe de mascara jou bevalt als je hem gevonden hebt :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

10   144
54   122
11   135
18   145
41   167

Follow on Instagram