Het vinden van een natuurlijke én vegan mascara die goed is, is best lastig. Ik wil de Essence get big lashes, die niet natuurlijk is, eigenlijk niet missen. Gelukkig is de natuurlijke Inika long lash mascara behoorlijk goed. Even terug ontving ik een mascara die er qua ingrediënten tussenin zit, namelijk de The Body Shop Lash Sport Waterproof Mascara. Het leek me leuk om hem voor je te testen!

Review The Body Shop Lash Sport mascara

The Body Shop Lash Sport Waterproof Mascara

Wat me direct opviel, is dat het hier gaat om een waterproof mascara. En ik moet toegeven dat ik daar eigenlijk nooit zo’n fan van ben. Ik ervaar gewoon geen problemen met een mascara die niet waterproof is en wil het in de avond ook gewoon goed kunnen verwijderen.

Maar… ben je een fanatieke sporter, dan is de The Body Shop Lash Sport mascara wellicht een ideale optie voor je. Ook ik was toch wel heel benieuwd naar deze mascara, want hij is dierproefvrij, vegan en bevat natuurlijke ingrediënten.

The Body Shop Lash Sport Waterproof mascara

The Body Shop ingrediënten

Deze mascara is dus niet geheel natuurlijk. Veel mascara’s bevatten beeswax en dat maakt ze niet vegan. Deze bevat ‘synthetic beeswax’. Wow, dat had ik nooit eerder gezien! Het is dus niet natuurlijk, maar wél vegan. Ik kies alleen liever niet voor synthetische stoffen.

Aqua, Styrene/Acrylates/Ammonium Methacrylate Copolymer, Candelilla Cera / Candelilla Wax / Cire de Candelilla, Synthetic Beeswax, Glyceryl Stearate, Hydrogenated Olive Oil Stearyl Esters, Pentylene Glycol, Hydrogenated Polycyclopentadiene, Potassium Cetyl Phosphate, Copernicia Cerifera Cera / Carnauba Wax / Cire de Carnauba, Butylene Glycol, Phenoxyethanol, 1,2-Hexanediol, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Caprylyl Glycol, Carbomer, Sodium Laureth-12 Sulfate, Polyethylene, Sodium Hydroxide, Ammonium Hydroxide, Tocopherol, CI 77499 / Iron Oxides.

Gebruik

Hieronder kun je zien hoe het borsteltje van deze mascara er uit ziet: langwerpig en dun. En dat is precies hoe ik ze graag zie, dat vind ik het fijnste werken. Wel merkte ik meteen dat er niet heel veel product op het borsteltje zit als je hem uit de huls haalt. Dat was geen goed voorteken!

Vegan Mascara The Body Shop

Look

Het resultaat dat deze mascara geeft, is niet slecht maar ik word er ook niet wild van. Hoewel ik echt van natuurlijke producten en een ‘natural look’ houd, geldt dat wat betreft mascara niet. Ik houd van lekker opvallende wimpers en dat krijg ik hiermee helaas niet. De mascara is denk ik te droog daarvoor.

The Body Shop Vegan Mascara The Body Shop Lash Sport Mascara

The Body Shop Lash Sport Waterproof Mascara review

Ik had goede hoop, maar helaas is deze mascara het niet voor mij. Hoewel ik de deels natuurlijke ingrediënten echt op prijs stel, vind ik het effect niet wonderbaarlijk. Uiteraard vind ik het geweldig dat de mascara vegan is en ik weet dat er veel dames gek zijn op waterproof mascara’s.

Maar het is gewoon niet zo mijn ding en ik heb het ook niet nodig omdat ik niet heftig sport en geen mascara draag tijdens het zwemmen. Ik gebruik dan liever een mascara met een net wat opvallender resultaat die geheel natuurlijk is, ook al is hij dan niet waterproof.

Als je op zoek bent naar een waterproof mascara die vegan is, dan is dit wél een fijne optie. Ik kreeg hem moeilijk verwijderd aan het einde van de dag, dus waterproof is hij zeker. Het effect per mascara verschilt natuurlijk ook enorm per persoon. Wellicht vind jij het resultaat dus wel voldoende.

Prijs & verkooppunten

De The Body Shop Lash Sport Waterproof Mascara kost €13 en is vanaf juli 2018 verkrijgbaar bij The Body Shop winkels en online.

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook.