Gisteren verscheen er nog een artikel over het feit dat ik veganistisch leef. En daarmee bedoel ik dus dat ik niet alleen veganistisch eet, maar ook let op de producten die ik gebruik. Mijn verzorgingsroutine bestaat uit veganistische producten en zo ook mijn make-up stash. Toen ik laatst van The Body Shop vegan make-up toegestuurd kreeg, was ik natuurlijk ook blij verrast! Dat moest natuurlijk in de test.

The Body Shop make-up review

The Body Shop vegan make-up

Hoewel ik The Body Shop nooit voorrang gaf (i.v.m. moederbedrijf L’oréal), vermeed ik het ook niet helemaal. Zo had ik er wel nog enkele producten van staan en ontving ik soms een perspakketje. Even terug is The Body Shop overgenomen door een ander moederbedrijf, dat wel dierproefvrij zou zijn. Maar er zijn wel roddels dat ze naar China toe gaan en dat zou natuurlijk écht heel stom zijn. The Body Shop is namelijk goed op weg met een ‘cruelty free campagne’ en met steeds meer vegan make-up producten!

The Body Shop vegan make-up

The Body Shop instamatte

Van die nieuwe vegan make-up producten ontving ik er drie. Ik begin even met de Instamatte primer. Dit product matteert niet alleen je gezicht of je foundation, maar bijvoorbeeld ook je lipstick. Het is dus multifunctioneel en daar houd ik wel van! Mijn huid is tegenwoordig aardig vet en ik houd helemaal niet van teveel glans, daarom zou een product als dit wel heel fijn zijn. Het nadeel is alleen dat mijn huid er vaak gevoelig op reageert. Tegenwoordig gebruik ik ook geen foundation meer, maar enkel concealer!

The Body Shop instamatte

The Body Shop matte clay foundation

En toch ontving ik een foundation van The Body Shop. Waar het product hiervoor al zorgt voor een matt effect, is ook deze foundation matt. Door foundation lijkt je huid vaak wat egaler, maar dit product zou ook echt zorgen voor een egalere huid door bijvoorbeeld tea tree. Ik ontving de kleur Tamerza dune 026, op de foto verderop zie je de substantie van de foundation en de kleur van de tint die ik ontving.

The Body Shop matte clay foundation review

The Body Shop make-up setting spray

Om zo’n matte make-up look te fixeren, ontving ik nog de make-up setting spray. En hier ben ik altijd wel fan van, ik gebruik dagelijks een setting spray. Tegenwoordig gebruik ik namelijk eigenlijk geen primer meer, maar wel een fixing spray. Deze van The Body Shop zit in een klein flesje van 60 ml, ideaal!

The Body Shop make-up setting spray

Look

Hoewel ik dus eigenlijk geen primer en foundation meer gebruik, heb ik wel alle producten gebruikt voor een look. En die zie je hieronder! Mijn huid is de laatste tijd gelukkig weer een beetje rustig, dus het is ook echt een flawless look geworden. En niet eens omdat de foundation een full coverage heeft, ik zou eerder zeggen een medium dekking. Je kunt wel zien dat het inderdaad gaat om matte producten, I like!

Review Boho mascara

Mijn mening

Hoewel ik houd van een matte huid en de foundation goed is qua kleur, blijf ik de primer en foundation niet gebruiken. En niet omdat ik de producten niet fijn vind, want ze doen in principe wat ze beloven. Maar meer omdat mijn voorkeur tegenwoordig uitgaat naar natuurlijke producten die mijn huid niet verstoppen. Ik geloof niet zo in een niet natuurlijke foundation die zou helpen tegen onzuiverheden. Daarom gebruik ik eigenlijk gewoon geen primer en foundation meer. Een fixing spray vind ik dan wél weer een must, om te zorgen dat mijn make-up wel goed blijft zitten. Mocht je hier nou helemaal niet bezig zijn, dan zou je deze producten eens kunnen proberen. Ze zijn namelijk dierproefvrij én vegan: top!

Prijs en verkooppunten

Natuurlijk vermeld ik ook nog even de prijzen van deze The Body Shop vegan make-up producten. De instamatte kost €15 (10 ml), de foundation kost €13 (30 ml) en de make-up setting spray €11 (60 ml). Je vindt ze natuurlijk in de The Body Shop webshop, maar ook in de fysieke winkels.

Liefs Mariëlle

Ik heb deze producten ontvangen ter review.