Treat Collection nagellak | 5-free, dierproefvrij & vegan!

Hoewel geheel natuurlijke nagellak helaas nog niet bestaat, zijn er wel producten die in de buurt komen. Ik ontdek steeds meer verantwoorde nagellak merken en één daarvan is Treat Collection nagellak. De flesjes zien er al luxe uit en de kleuren zijn stuk voor stuk prachtig. Ik was benieuwd hoe de Treat Collection lakjes zouden bevallen, dus ik probeerde Blushing, Dream Vacation en Laughing Out Loud.

Treat Collection nagellak review

Treat Collection nagellak

Als je mijn nagellak stash hebt bekeken, dan weet je dat die niet meer zo groot is. Ik heb onder het mom van minimalisme enkel nog kleurtjes waar ik écht blij van word en die ik mooi vind staan bij mij.

Onlangs voegde ik een aantal lakjes van Treat Collection toe. Een Berlijns merk met een assortiment bestaande uit maar liefst 54 nagellak tinten. Verderop ga ik in op de ingrediënten en de kleurtjes!

Nagellak 5 free

Treat Collection ingrediënten

Treat Collection kiest bewust niet voor een aantal schadelijke ingrediënten. De lakjes zijn 5-free. Dit betekent dat ze vrij zijn van formaldehyde, phenol, toulene, DBP en camphor.

De lijst van de lakjes is alsnog behoorlijk lang, deze is als volgt:

Butyl acetate, Ethyl acetate, Nitrocellulose, Adipic acid//Neopentyl Glycol/ Trimellitic andhydride copoly-mer, Acetyl tributyl citrate, Isopropyl alcohol, Stearal-konium bentonite, Acrylates copolymer, Styrene/acrylates copolymer,Silica, Benzophe- None-1, Trimethylpentanediyl dibenzoate,Dimethicone, Trimethylsiloxylicate, Poly-ethylene terephathalate, Sodium oxide, Polyacrylate-4, Polybutylene terephahalate, Ethylene va copolymer, Acrylates copolymer, +/- Mica, Calcium aluminium borosilicate, Caclcium sodium borosilicate, Synthehic fluorphlogopite CI 77000, CI 77891 (nano), CI 15850, CI 15880, CI 19140, CI 77491, CI 77499, CI 77163, CI 77742, CI 77288, CI 77007, CI 77510, CI 42090, Aluminum Hydroxide, Tin oxide, Calcium oxide.

Review Treat Collection nagellak

Treat Collection Blushing swatch

Tijd voor de swatches van de kleurtjes die ik heb ontvangen, het zijn allemaal vrolijke tintjes. Het eerste lakje heet Blushing en is een zalmroze kleurtje.

De lak dekt eigenlijk al prima na één laagje, maar twee laagjes vind ik altijd het mooiste. Het kwastje is hetzelfde als vele andere nagellak merken: niet te dun en niet te breed.

De nagellak droogt ook lekker snel, maar echt indrogen duurt altijd nog wat langer. Ik vind deze kleur in ieder geval tof!

Treat Collection Blushing

Treat Collection Dream Vacation swatch

Waar de vorige tint vrij rozig is, is deze tint meer peachy. Dream Vacation is een pastelkleur, maar dan vrij oranje in vergelijking met de vorige variant. Ook deze kleur lakt fijn en dekt goed in twee laagjes.

Ik vind de structuur van de lakjes overigens wel vrij dik, maar niet storend. Het is niet zo dat je er door de structuur minder goed mee kunt werken. Ook dit lakje vind ik erg mooi van kleur!

Treat Collection Dream Vacation

Treat Collection Laughing out loud swatch

Last but not least, nog een echte pastelkleur! Laughing out loud is een lavendel paars kleurtje en laat ik daar nu echt dol op zijn. Ik val in herhaling, maar ook dit lakje werkt prettig.

Net als bij de kleurtjes hierboven is de lak al aardig dekkend bij één laagje.

Toch vind ik dat de lakjes het beste tot hun recht komen bij twee laagjes. De lakjes zijn alles behalve streperig en drogen snel. Zoals ik hierboven al schreef, duurt het uitharden wel echt een stukje langer.

Treat Collection Laughing out loud

Treat Collection nagellak review

Wat zijn ze mooi he!? Ik vind al deze kleurtjes van de Treat Collection stuk voor stuk prachtig. En dan te bedenken dat er zo in totaal 54 kleurtjes beschikbaar zijn.

Wel vind ik dat, zo op de website te zien, er veel tinten zijn die echt op elkaar lijken. Natuurlijk ben je nog benieuwd naar de houdbaarheid van deze lakjes en daar ben ik erg tevreden over.

De lakjes blijven zo’n 3 dagen netjes zitten en beginnen dan wel zichtbaar te slijten. Dat lijkt misschien niet veel, maar ik heb dit altijd al bij alle nagellak gehad.

Wat betreft de ‘zoveel-mogelijk-natuurlijke’ lakjes is de houdbaarheid van deze lakjes het beste. En deze lakjes zijn dus dierproefvrij, 5-free en vegan!

Prijs en verkooppunten

Het uiterlijk van de Treat Collection nagellak doet al vermoeden dat het een luxe merk is. De prijs is daar ook naar, maar er zijn genoeg merken die niet dierproefvrij (bijvoorbeeld OPI), 5-free en vegan zijn met dezelfde prijs. Ik betaal dan liever iets meer voor een mooier en beter lakje in die opzichten.

Helaas is de webshop waar ik deze nagellakjes destijds van heb mogen ontvangen niet meer geopend. Volgens mij zijn de lakjes van Treat Collection nu enkel verkrijgbaar op Amazon, vanaf $18.

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook!

Ik heb deze producten ontvangen ter review.

Volg:

31 Reacties

 1. 28 april 2017 / 07:13

  Prachtige kleurtjes, maar wel een flinke prijs!

 2. 28 april 2017 / 07:31

  Wat een mooie lakjes zeg =)
  Alleen jammer van de prijs!
  Liefs Jorinda

 3. 28 april 2017 / 07:39

  Wauw, die kleuren! Vooral de eerste tint vind ik heel erg mooi. De houdbaarheid klinkt ook best goed en met een topcoat blijven ze vast nog net iets langer zitten :)

 4. 28 april 2017 / 07:54

  Hele mooie lakjes! De prijs valt me alleen vies tegen.

 5. 28 april 2017 / 11:04

  Nou Susan ;) Er zijn veel merken die net zo duur zijn, alleen is het dan niet 5 free, niet dierproefvrij en niet vegan. Het kan natuurlijk zijn dat je daarin liever niet investeert, dat verschilt per persoon.

 6. 28 april 2017 / 11:04

  Ja, klopt helemaal :)

 7. Joyce - LemonyLifeNL
  28 april 2017 / 12:04

  Wat een mooie kleurtjes!

 8. 28 april 2017 / 14:42

  Mooie lakjes, Ik vind vooral blushing erg mooi, ik ben dol op roze koraal lakjes! De flesjes zien er inderdaad luxe uit.

  De nagellak vind ik ook wat aan de prijzige kant, maar deze lakjes zijn wel 5 free , dierproefvrij én vegan. Productieproces zal wat duurder zijn hiervan denk ik. Ik weet niet of Bo-ho ook vegan en 5 free is maar ik vind dat die hele mooie bijna-natuurlijke nagellak hebben voor een redelijk zacht prijsje.

 9. 28 april 2017 / 14:51

  Wat een prachtige lakjes <3 Leuk voor de lente/zomer!

 10. 28 april 2017 / 16:00

  Ik zag dit merk laatst ook al in de shop van Corpo Natura en was al benieuwd naar de kwaliteit en dekking! Ze zien er helemaal prima uit, vooral Blushing vind ik erg mooi!

 11. 28 april 2017 / 18:57

  Prachtige kleuren. Vooral de tweede kleur is echt favoriet. Ik heb zelf ook 2 lakjes van dit merk. Vind ze erg fijn, maar gebruik ze te weinig.

 12. jeffrey
  28 april 2017 / 20:26

  Mooie kleurtjes Mariëlle.Vind de middelste en laaste het mooist.

 13. 28 april 2017 / 20:28

  Ik ken dit merk niet, maar de kleurtjes vind ik echt heel erg mooi !

 14. 29 april 2017 / 10:09

  Hihi ja he!

 15. 29 april 2017 / 10:10

  Oeh la la, welke heb jij?

 16. 29 april 2017 / 10:10

  Hihi zeker proberen hoor :)

 17. 29 april 2017 / 10:10

  For sure!! :)

 18. 29 april 2017 / 10:11

  Helemaal eens! De lakjes van Boho hebben naar mijn idee een iets minder lange houdbaarheid, dat is natuurlijk ook iets om over te beslissen!

 19. 30 april 2017 / 10:55

  Die lila kleur is echt prachtig , love it!

 20. 30 april 2017 / 19:51

  oooh wat een mooie kleurtjes
  vooral die lavendel is prachtig

  liefs
  Karlien

 21. 30 april 2017 / 20:36

  Ja he, perfect voor de lente <3

 22. 1 mei 2017 / 01:17

  Wauw, prachtige kleuren, ideaal voor de lente! xx

 23. 2 mei 2017 / 21:55

  Ah wauw, vooral die paarse vind ik heel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

19   104
26   159
28   145
24   172
10   147

Follow on Instagram