Op 18 december kwam er een artikel van mijn dierproefvrije make-up stash online. Als ik daar nu naar kijk, denk ik: wat had ik veel! Er is in minder dan een jaar zoveel veranderd. Ik woon nu op mezelf, dus mijn stash is sowieso anders ingedeeld. Maar mijn stash is tegenwoordig ook natuurlijk, daar komt snel een nieuwe video over online! Vandaag is het in ieder geval tijd voor een Veg-up make-up review.

Veg-up make-up review

Veg-up make-up review

Tegenwoordig stel ik een aantal eisen aan de producten die ik gebruik. En dan bedoel ik niet alleen aan make-up, maar ook aan verzorging en schoonmaakmiddelen. Ik wil dat ze natuurlijk, dierproefvrij en vegan zijn. Veg-up past wat dat betreft perfect bij mij, de producten zijn natuurlijk, dierproefvrij en vegan. Bovendien bevatten de producten biologische ingrediënten en het ziet er ook nog eens cute uit!

Natuurlijke make-up

Veg-up make-up review: concealer & liquid lipstick

Voor deze review ontving ik een volwaardige concealer en liquid lipstick, maar ook nog drie producten in pan om gewoon te proberen. Zowel de concealer als de liquid lipstick zijn voor 99.99% natuurlijk! De concealer bevat 61% organic ingrediënten en de liquid lipstick in de kleur Pinky 76%. De concealer camoufleert en helpt tegen acne, deze bevat onder andere jojoba olie. De liquid lipstick verzorgt en beschermt, deze bevat onder andere abrikozenolie. De swatches van de producten zie je hieronder!

Veg-up make-up swatches

Veg-up liquid lipstick

De liquid lipstick is voor mij helaas echt te licht, waardoor hij mij een ‘goedkope’ uitstraling geeft. Ik baal er ontzettend van, want op de website leek het een mooie nude kleur. Tijdens het testen van deze make-up was mijn huid behoorlijk onrustig. Maar tegenwoordig smeer ik daar geen foundation meer overheen om dat te bedekken (daar komt nog een artikel over). De concealer bedekt dit best goed, ik had hier niet eens zo heel veel gebruikt. Als je het dus echt full cover wilt bedekken, dan is dat zeker mogelijk. Doe dit echter wel voorzichtig, want ik denk dat je al snel een cakey effect zou krijgen door de ‘creamyness’.

Review Veg-up

Veg-up make-up review: poeder, bronzer & oogschaduw

Zoals ik hierboven al schreef, ontving ik ook nog wat producten in pan (dus niet in het originele doosje). Hieronder zie je de poeder (99.99% natuurlijk / 10% organic), de bronzer (99% natuurlijk /10% organic) en een oogschaduw duo (99% natuurlijk / 10% organic). Ook bij deze producten geldt dat het niet alleen leuk is als make-up, maar dat het ook wat doet voor je huid. Het verstopt de huid niet, maar beschermt!

Veg-up vegan make-up

De swatches van deze producten zien er érg goed uit! De compact powder past bij mijn huidskleur. De bronzer is gelukkig niet oranje en ziet er vooral op mijn wangen erg mooi uit. Ik was ook best wel verbaasd over de pigmentatie van de blauwe oogschaduw tinten. Wat is de donkere kleur gaaf zeg!!

Veg-up swatches

Ik maakte nog een look waarbij ik deze producten gebruikte. Mijn huid ziet er hier helaas wat vlekkerig uit, ik probeerde hier namelijk alleen de poeder zonder de concealer. Just to give you an idea. Maar wat baalde ik van mijn huid op dat moment… De bronzer vind ik wel echt prachtig! Helaas komen de oogschaduw tinten op het ooglid niet zo mooi uit als bij de swatches op mijn hand, dat vind ik jammer.

Veg-up make-up look

Mijn mening

Eerlijk is eerlijk: natuurlijke make-up is anders dan synthetische make-up. Maar het is eigenlijk gewoon een kwestie van wennen en het leren werken met de producten. Ik vind Veg-up een ontzettend leuk merk, omdat het bijna geheel natuurlijk is en sowieso dierproefvrij en vegan. De kleur van deze lipstick past niet bij mij en dat vind ik heel jammer, maar er zijn nog andere tinten die wellicht beter passen!

Over de concealer en de bronzer ben ik meer dan tevreden, die gebruik ik met veel liefde. Ik heb zelfs het idee dat de concealer zorgt voor minder puistjes! Ook de poeder vind ik fijn werken, maar hij houdt mijn huid niet de hele dag mat. Maar daar rekende ik al niet op, want dat kunnen maar weinig poeders. Halverwege de dag poeder ik gewoon weer even bij en dan ben ik good to go. De pigmentatie van de oogschaduw duo is op mijn hand geweldig, maar op mijn ooglid komen ze helaas niet helemaal goed naar voren. Dit kun je nog iets verbeteren met een eyeshadow base.

Prijs en verkooppunten

Zoals gewoonlijk sluit ik deze Veg-up make-up review af met de prijzen. De concealer kost €17.69, de poeder €22.49, de bronzer €22.99, de duo €17.99 en de liquid lipstick €16.49. Als ik heel eerlijk ben, vind ik dat best flinke prijzen, ondanks de mooie inhoud. Ik ken meerdere natuurlijke en biologische make-up merken die wat meer budgetproof zijn, dus dat kan zeker wel. Toch zou ik het bedrag voor bijvoorbeeld de face producten best wel ervoor over hebben, die vind ik fijn. Oh, en voor de zekerheid: de producten zijn niet in pan verkrijgbaar. Ik ontving ze zo om het te proberen. Maar ik vond het leuk om ze erbij te betrekken, zodat je een completer beeld krijgt van het merk. Meer weten? Check de site!

Liefs Mariëlle

Ik heb deze producten ontvangen ter review.