Vegan Action shoplog | Goedkoop vegan boodschappen doen

De Action is één van de meest geliefde winkels om een shoplog van te maken. Net als de Primark, maar daar kom ik nooit meer. Ook de Action is natuurlijk niet per definitie de duurzaamste winkel met alle tierelantijntjes, maar misschien juist ook weer wel. Voor zover ik weet, is er bij de Action vaak sprake van restpartijen die gelukkig alsnog verkocht kunnen worden. Tijd voor een Vegan Action shoplog!

Vegan action shoplog

Duurzame blogger in de Action

Wellicht kijk je een beetje raar nu je leest dat ik als duurzame blogger ook bij de Action kom. Maar dat ik veel bezig ben met duurzaamheid, betekent niet dat ik bepaalde dingen niet meer nodig heb.

Ook ik heb gewoon wc papier nodig, al koop ik tegenwoordig de gerecyclede variant van de Lidl. Maar er zijn dingen die je (nog) niet duurzaam kunt krijgen (of die duur zijn) en waar de Action perfect voor is.

Nu is het niet zo dat ik er wekelijks kom, maar als ik ga, sla ik wel in zodat ik even vooruit kan. En dat is toch ook wel onder het mom van duurzaamheid, zodat ik niet zo vaak de auto hoef te pakken.

De Action & minimalisme

Vroeger kocht ik vaak én veel bij de Action. Je hebt er tenslotte zoveel dat je al gauw met een gevulde tas naar buiten loopt. Daarom wil ik wel even de vergelijking tussen de Action en minimalisme maken.

Ik geef toe dat ik er vroeger veel onnodige dingen heb gekocht. Daar werd ik toen blij van, dacht ik.

Inmiddels koop ik er alleen wat ik écht nodig heb (denk aan vuilniszakken), iets dat écht opgaat (denk aan eten) of iets dat ik écht vaak gebruik (bijvoorbeeld een home accessoire voor foto’s).

Vegan Action shoplog

Maar wat koop ik dan zoal als ik bij de Action kom? Nou, de Action heeft ook best wel wat vegan food.

Je vindt er niet alleen wraps en mega flessen Ketchup, maar bijvoorbeeld ook tomaten cup a soup en repen van Zonnatura. Let op: niet al die repen zijn vegan, want in sommigen zit honing.

Naast dat vind je bij de Action ook kokosolie, dadels, chips, zoutjes en vegan Katja snoep. Favoriet bij mij als ik bij de Action kom: kikkererwten.

Daar sla ik er altijd wel een aantal van in, ik vind ze héérlijk én handig. Ben je benieuwd wat ik deze keer weer bij de Action kocht? Check dan de video!

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook!

NIEUW: vegan e-book nu verkrijgbaar

Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Mijn eerste e-book is nu verkrijgbaar! Klik op de afbeelding hieronder :)

Vegan e-book banner

Volg:

10 Reacties

 1. 12 januari 2018 / 14:12

  Wat grappig, ik wist helemaal niet dat je vegan spullen kunt kopen bij de Action! Kikkererwten enzo lijkt me ook ontzettend handig om gewoon daar te kopen, dat ga ik eens bekijken. Malou x

 2. Mariëlle
  Auteur
  12 januari 2018 / 14:28

  Het is makkelijker dan je denkt :) En ik vind kikkererwten héérlijk!

 3. 12 januari 2018 / 18:54

  Goed om te weten dat ze daar ook kokosolie verkopen! En de Action heeft helemaal niet veel restpartijen hoor dat valt wel mee, ongeveer 15% van wat ze kopen zijn restpartijen. Het oordeel van de Action is altijd snel dat het zo goedkoop is dus dat het wel niet duurzaam/bewust geproduceerd zal zijn, maar dat beeld klopt eigenlijk niet. Ze kopen juist ook gewoon heel veel A-merken direct bij het merk in, maar in zulke grote hoeveelheden dat ze het goedkoop aan de consument aan kunnen bieden. Dat even ter achtergrond informatie haha.

 4. 12 januari 2018 / 20:41

  Ik heb bij de action ook niet zo op gelet dat ze vegan dingen verkopen, wel leuk! want het is daar ook niet eens zo duur

 5. 12 januari 2018 / 22:30

  Leuk filmpje! Mooie voorraad pot heb je ook gekocht. Zei je nu dat je er 5 of 15 had ;-) Ik hoorde wel dat er 5 op een rij pasten. Sorry, mijn oren zitten helaas een beetje dicht en ik miste de ondertiteling hihi. Volgens mij heb ik nog nooit etenswaren gekocht bij Action.. zal toch eens wat beter opletten de volgende keer.

 6. Mariëlle
  Auteur
  13 januari 2018 / 11:12

  Hee Ivon, thanks voor je achtergrondinformatie :D Super leuk dat je het even laat weten, ik was er wel benieuwd naar!

 7. Mariëlle
  Auteur
  13 januari 2018 / 11:12

  Precies :) En als je meteen even inslaat, loont dat zeker!

 8. Mariëlle
  Auteur
  13 januari 2018 / 11:12

  Hihi oeps sorry, misschien ligt het aan mijn praten hoor, ik praat nogal snel ;) Ik heb er 15 haha XD

 9. 20 januari 2018 / 22:35

  Leuke video! Ik wist niet dat je ook video’s maakte! Ik ga ook maar is beter kijken bij de action. Ik vind die tak die je hebt gekocht erg leuk voor product fotografie. De foto die je in de inleiding hebt staan vind ik prachtig!

 10. Mariëlle
  Auteur
  21 januari 2018 / 11:37

  Hihi ja ja, toch al een tijdje. Maar niet zo regelmatig hoor ;) Ik blijf beter in teksten schrijven denk ik haha… Maar er komt nu elke week een video online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

18   133
27   174
41   165
20   168
18   156

Follow on Instagram