De Action is één van de meest geliefde winkels om een shoplog van te maken. Net als de Primark, maar daar kom ik nooit meer. Ook de Action is natuurlijk niet per definitie de duurzaamste winkel met alle tierelantijntjes, maar misschien juist ook weer wel. Voor zover ik weet, is er bij de Action vaak sprake van restpartijen die gelukkig alsnog verkocht kunnen worden. Tijd voor een Vegan Action shoplog!

Vegan Action Shoplog

Duurzame blogger in de Action

Wellicht kijk je een beetje raar nu je leest dat ik als duurzame blogger ook bij de Action kom. Maar dat ik veel bezig ben met duurzaamheid, betekent niet dat ik bepaalde dingen niet meer nodig heb. Ook ik heb gewoon wc papier nodig, al koop ik tegenwoordig de gerecyclede variant van de Lidl.

Maar er zijn dingen die je (nog) niet duurzaam kunt krijgen (of die duur zijn) en waar de Action perfect voor is. Nu is het niet zo dat ik er wekelijks kom, maar als ik ga, sla ik wel in zodat ik even vooruit kan. En dat is toch ook wel onder het mom van duurzaamheid, zodat ik niet zo vaak de auto hoef te pakken.

De Action & minimalisme

Vroeger kocht ik vaak én veel bij de Action. Je hebt er tenslotte zoveel dat je al gauw met een gevulde tas naar buiten loopt. Daarom wil ik wel even de vergelijking tussen de Action en minimalisme maken.

Ik geef toe dat ik er vroeger veel onnodige dingen heb gekocht, want daar werd ik toen blij van, dacht ik. Inmiddels koop ik er alleen wat ik écht nodig heb (denk aan vuilniszakken), iets dat écht opgaat (denk aan eten) of iets dat ik écht vaak gebruik (bijvoorbeeld een home accessoire voor foto’s).

Vegan Action shoplog

Maar wat koop ik dan zoal als ik bij de Action kom? Nou, de Action heeft ook best wel wat vegan food. Je vindt er niet alleen wraps en mega flessen Ketchup, maar bijvoorbeeld ook tomaten cup a soup en repen van Zonnatura. Let op: niet al die repen zijn vegan, want in sommigen zit honing.

Naast dat vind je bij de Action ook kokosolie, dadels, chips, zoutjes en vegan Katja snoep. Favoriet bij mij als ik bij de Action kom: kikkererwten. Daar sla ik er altijd wel een aantal van in, ik vind ze héérlijk én handig. Ben je benieuwd wat ik deze keer weer bij de Action kocht? Check dan de video!

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook!