Eerder schreef ik al over het feit dat ik tegenwoordig niet meer vegetarisch eet, maar veganistisch. The best choice ever! Maar, hoe pak je zoiets aan!? Ik heb me er de afgelopen maanden enorm in verdiept en dat gaat top, want ik vind het erg interessant. Vaak krijg ik de vraag ‘maar wat eet je dan?’. En daarom besloot ik foto’s te maken van mijn eten en dit te bundelen tot een vegan food diary. Dus, honger?

Vegan food diary

Vegan food diary

Nog even samengevat! Ik eet geen vlees en vis, maar ook geen kaas, ei en honing, ofwel geen enkel dierlijk ingrediënt. Dat betekent dat ik ook let op gelatine in snoepjes, karmijn in lipsticks en gekke E-nummers die overal in worden verwerkt. Wat blijft er dan over? Nou, best wel veel! Groenten, fruit, noten, pasta, rijst, pizza, frietjes, sommige koekjes en snoepjes en ga maar door. Tegenwoordig kun je eigenlijk voor bijna alles wel een vervanger vinden of zelf maken: ik vind het leuk! Voor dit artikel heb ik besloten om 4 categorieën aan te houden: ontbijt, lunch, diner en snacks. Per categorie laat ik 4 foto’s zien van wat ik recent heb gegeten. Als je het leuk vindt om dit te zien, wil ik dit graag blijven doen!

Ontbijt

1: Soja yoghurt met blauw bessen en walnoten
2: Vegan pancakes volgens het recept van Living the green life
3: Bruine boterham met worst van Vegetarische slager en mosterd + één met Jumbo kruidenboter
4: Bruin broodje met Jumbo plantaardige kruidenboter, tomaatjes en komkommer

Vegan breakfast ideas

Lunch

1: Rucola, kikkererwten, komkommer, tomaatjes, avocado, pijnboompitjes, edelgistvlokken
2: Wraps, tomaatjes, komkommer, avocado, mais, pijnboompitjes, Hela mosterd-dille dressing
3: Wraps, courgette, champignons, mais, tomaatjes
4: Zelf gemaakte tomatensoep, afbakbroodje met knoflook en gedroogde tomaat

Vegan lunch ideas

Diner

1: Rijst, broccoli, kikkererwten, champignons, tomaatjes, kerrie saus
2: Home made oven frietjes met ketchup (helaas niet op de foto: een vegan kroket van de Aldi)
3: Sperziebonen, gebakken aardappeltjes met vegan mayonaise en vegan mini loempia’s
4: Pasta, champignon, paprika, tomaatjes, courgette, pijnboompitjes, tomatensaus, edelgistvlokken

Vegan dinner ideas

Snacks

1: Fruit, duh!
2: Vivani chocolade
3: Rauwkost
4: Vanille ijs met pure hagelslag

Vegan snacks

Mijn vegan food

Hopelijk vond je het leuk om mijn eerste vegan food diary te zien! En ik zeg hopelijk, omdat ik hoop dat ik je mag blijven inspireren met lovely vegan food. Laat ik daar wel bij zeggen dat ik absoluut geen chef kok ben en lang nog geen expert ben. Maar ik vind het wél heel leuk om mee bezig te zijn en wie weet kan jij er toch weer wat van leren! Ik zou het in ieder leuk vinden om het te blijven doen 🙂

Liefs Mariëlle