Als je mijn blog volgt, dan is het je vast niet ontgaan: ik gebruik alleen nog dierproefvrije producten. Dit begon in 2016 en dat heb ik voortgezet. Maar ik besloot eind 2016 dat ik nog een stapje verder wilde gaan. Want dierproeven vond ik al he-le-maal niks, maar waarom dan nog producten met dierlijke ingrediënten? Ik zocht mijn stash uit en heb me er sindsdien veel in verdiept. In dit artikel vind je tips om vegan gaan makkelijker te maken!

Vegan gaan

Vegan gaan

Veel mensen weten het verschil tussen dierproefvrij en vegan niet, ze halen dit geregeld door elkaar. Om dit nog even te verduidelijken: dierproefvrij wil zeggen dat er geen dierproeven zijn ingezet voor het product. Er kunnen dan wel nog steeds dierlijke ingrediënten in het product gebruikt. Bij veganisme gaat het erom dat het product géén dierlijke ingrediënten bevat, bijvoorbeeld geen bijenwas. Het was even een zoektocht om erachter te komen welke producten nu wel of niet vegan zijn, maar in de video hieronder vind je mijn tips. Ik hoop het je zo makkelijker te maken!

Geen tijd of zin om de video te kijken? Hieronder vind je de tips uit de video nog eens op een rij:

  • Verdiep je in veganisme: wat is het en waarom zou je vegan willen worden?
  • Check de verpakking: staat het originele vegan logo er op?
  • Gebruik een lijst met dierlijke ingrediënten om de ingrediëntenlijst te analyseren
  • Zoek vegan lijsten van de verschillende (dierproefvrije) merken op
  • Schrijf een merk aan en vraag het na. Pas wel op dat je niet voor de gek gehouden wordt…
  • Sorteer in 3 stapels: vegan, niet vegan en twijfel
  • Besluit voor jezelf wat je wilt met de niet vegan producten en handel daar naar

Het is even wat zoekwerk, dat geef ik toe, maar ik vond het het waard. Nadat ik dierproefvrij ging, zat het me dwars dat ik wel nog producten had met dierlijke ingrediënten erin. Er klopte voor mijn gevoel gewoon iets niet… Daarom besloot ik om in ieder geval wat betreft beauty producten al vegan te gaan. Er is ook dan nog steeds genoeg keus, gelukkig maar! Ik ben trouwens bezig om het voor jullie nog makkelijker te maken, hopelijk kan ik dit snel delen!

Liefs Mariëlle