3 x wat ik heb geleerd van een maand Sri Lanka in mijn eentje!

Er staan al heel wat artikelen online over mijn reis naar Sri Lanka: 4 reisverslagen, een inpak video en een vlog. Maar ik beloofde al dat er meer artikelen online zouden gaan komen, gerelateerd aan mijn reis naar Sri Lanka. Vandaag wil ik het met je hebben over wat ik heb geleerd van een maand Sri Lanka. Want als je ergens een maand bent dan leer je niet alleen de cultuur kennen, maar ook jezelf!

Wat ik heb geleerd van een maand Sri Lanka

Wat ik heb geleerd van een maand Sri Lanka

1. Dat je smetvrees kunt afleren

Hoewel het sinds 2016 al stukke minder was, kon ik dingen nogal snel vies vinden. Ik loop thuis zonder problemen op blote voeten, want ik weet dat mijn mama alles netjes schoonhoudt.

Ook kus ik de hond op zijn mond, want natuurlijk niet echt hygiënisch is… Maar op blote voeten lopen op vakantie? Nee, dat doe ik alleen op het strand!

Maar in het huis waar ik verbleef, MOEST je op blote voeten en daar vond ik het niet schoon. Ook werden de borden die we gebruikten vaak alleen maar afgewassen met water.

Maar goed, ik ben niet ziek geworden en ik leef nog! De smetvrees die ik dus altijd heb gehad, is dus niet nodig geweest. Ik ben daar nu een stuk makkelijker in geworden.

Boys orphanage Sri Lanka

2. Dat we in Nederland maar weinig delen

Omdat ik goed contact had met één van de gidsen, leerde ik wat meer over hoe mensen in Sri Lanka met elkaar omgaan. Hij vertelde me iets wat hij altijd zag bij de vrijwilligers.

Wij Europeanen hebben meestal genoeg geld en genoeg spullen, maar delen doen we niet zoveel.

In Sri Lanka hebben ze eigenlijk niet zoveel geld en niet zoveel spullen, maar ze delen wel! En dat is iets wat me ook wel even wakker heeft geschud, ik geef makkelijker weg!

3. Hoe fijn minimalisme is

Het laatste punt dat ik in dit artikel wil bespreken is leven uit een backpack. Je kunt op Youtube video’s vinden van mensen die vier maanden lang reizen met een kleine backpack. Dat is prima mogelijk!

Dit heeft me ook geleerd dat ik écht niet 10 truien nodig heb en ook niet 15 broeken.

Wat ik ook heb geleerd is dat ik wél waarde hecht aan mijn eigen bed, een warme douche met genoeg water (geen mini straal) en bepaald Westers voedsel.

Ik heb een maand gedoucht met een ijskoud water en op een gegeven moment was ik daar wel klaar mee.

Sri Lanka backpacken

Natuurlijk zijn er nog meer voorbeelden te noemen van wat ik heb geleerd van een maand Sri Lanka.

Denk aan Sri Lankaanse gerechten koken, de gewoontes in een derde wereld land, het snijden van tropisch fruit, dat ik geen heimwee krijg naar huis als ik reis én dat reizen gewoon héérlijk is.

Ik kan niet wachten tot ik weer op vakantie mag!

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram.

Volg:

14 Reacties

 1. 28 maart 2017 / 10:20

  Mooi stukje. Die foto van jou met de jongens blijft erg leuk!

 2. 28 maart 2017 / 12:30

  Wat fijn dat je reis naar Sri Lanka zo leerzaam is geweet. Dat ervaar ik zelf ook, en het maakt eigenlijk niet uit waar je naartoe gaat. Maar vooral landen waar ze gemiddeld met minder leven dan wij, daar leer je simpelweg het meest. Want wat leven wij vaak in onnodige luxe. En schroom stomend water uit de kraan kan ineens een hele luxe zijn thuis :) Leuk om te lezen dat het jou ook zoveel heeft gebracht!

 3. 28 maart 2017 / 15:45

  Wat heb je een leerzame reis gehad! Stiekem ben ik wel heel benieuwd naar de Sri Lankaanse gerechten die je hebt leren koken; ik zou zo geen enkel gerecht kunnen noemen uit Sri Lanka namelijk!

 4. 28 maart 2017 / 18:46

  Ik denk ook dat je heel veel kan leren in zulke landen, omdat ze vaak minder hebben dan wij.

 5. 28 maart 2017 / 20:46

  Wat heb je mooie dingen geleerd! Dat is al erg waardevol :)

 6. 28 maart 2017 / 20:57

  Heel erg mooi! Lijkt me nog steeds erg speciaal om zoiets mee te mogen maken!

 7. 29 maart 2017 / 07:59

  Helemaal waar!

 8. 29 maart 2017 / 08:00

  Hihi dahl, papadum en veeeel rijst (curry!)

 9. 29 maart 2017 / 08:01

  Hihi danku!

 10. 29 maart 2017 / 13:33

  Die eerste foto vind ik zo leuk, ik zag hem al op Instagram voorbij komen. Ik kan me voorstellen dat zo’n maand Sri Lanka heel indrukwekkend was en je aan het denken hebt gezet. Mooie lessen heb je er ook voor jezelf uit getrokken.

 11. 29 maart 2017 / 18:56

  Hihi dankje :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

39   155
65   172
40   166
37   229
23   228

Follow on Instagram