Het is je vast wel duidelijk als je mijn blog al langer volgt; ik heb al een tijd struggles met mijn onzuivere huid. Het begon pas echt vervelend te worden in de zomer twee jaar geleden. Ik was op vakantie en het leek alsof mijn huid er toen echt ineens genoeg van had. Op vakantie en sinds die vakantie heb ik verschillende (foute) dingen geprobeerd. Ik laat vandaag zien wat ik probeerde tegen acne.

wat ik probeerde tegen acne Wat ik probeerde tegen acne

Natuurlijk moet je zelf weten wat je wel of niet doet, dit zijn alleen maar tips.
Het is wat ik probeerde tegen acne, maar je leest ook zoveel op het internet.
Sommige producten werken voor sommige mensen wel, maar vaak niet.

Tandpasta tegen acne?

Laat ik beginnen met iets wat je zo vaak voorbij ziet komen; tandpasta. Op zich is het logisch dat het uitdroogt, maar dit is niet bedoelt voor je huid. Je brengt je huid hiermee juist alleen maar meer in de war, niet doen dus!

wat ik probeerde tegen acne

Tea Tree tegen acne

Wat voor velen wel werkt (voor mij helaas niet), is tea tree olie of crème. Deze is toevallig van De Tuinen maar je vind het bij veel meer merken terug. Tea Tree droogt ook uit, maar dit is vaak op een natuurlijke manier en dus beter.

wat ik probeerde tegen acne

Sterilon tegen puistjes

En dan nu… dit had ik nooit mogen doen! Die ene vakantie was het zo erg en ik had niets bij om het te behandelen. Ik wist dat goed reinigen belangrijk is, maar waarom gebruikte ik sterilon !?

Ik kan er met mijn hoofd niet meer bij, dit zou ik nu echt nooit meer doen. Sterilon is best een agressief goedje. Het pikte dus het voelde goed, maar niet doen! Mijn huid is erg gevoelig en dan moet je beter nadenken bij wat je er op smeert.

wat ik probeerde tegen acne

Benzoylperoxide tegen puistjes / acne

Oké het duurde even voor ik dit uit kon spreken, maar ik was het al gauw beu. Ik ging naar de dokter, omdat ik niet meer wist wat ik met mijn huid aan moest. De dokter schreef mij dit zalfje voor, wat je ook zo bij de apotheek kunt kopen.

Maar dit is écht een gruwelijk product, tenminste dat vind ik (en velen met mij). Het droogt je puistjes énorm uit en als je teveel gebruikt ook de rest van je huid. Bij sommigen helpt dit, maar velen voelen zich door dit product verschrikkelijk.

wat ik probeerde tegen acne

Duurdere verzorgingsmerken beter dan goedkoop?

Ik wist al vrij snel dat ik niet meer tegen Nivea kan, dus keek ik verder dan dat. Onder het mom van ‘als het duur is, zal het wel goed zijn’ kocht ik duurdere producten. Zo ook eens een set van €60 en ook hier werd mijn huid helemaal niet beter van.

Ik heb helaas best wel veel geld ‘verspild’ aan huidverzorging die niet hielp. Maar goed ik was dan ook vastberaden om iets te vinden wat wél helpt. Je moet wat over hebben voor een mooie huid zullen we maar denken.

wat ik probeerde tegen acne

Natuurlijke verzorging voor acne

Gelukkig heb ik niet alleen maar dure producten gekocht, sommigen waren wel betaalbaar. Zo ontdekte ik de webshop Teenz Skin Store, waar ik bijvoorbeeld het merk Amie probeerde. In het begin probeerde ik Neutral, dit zal voor veel licht gevoelige huidjes ook wel werken denk ik.

Ook Ziaja heb ik geprobeerd, vooral de sensitive lijn is geschikt voor de gevoelige huidjes. Ziaja heeft ook producten speciaal voor de acne huid, maar mijn huid wilde niet luisteren. Uiteindelijk ging ik voor helemaal natuurlijk: Dr. Hauschka en dat opende mijn ogen!

Wat ik probeerde tegen acne

Doe dit niet tegen acne of puistjes…

Hopelijk heb ik je zo een beetje kunnen waarschuwen of wat kunnen leren. Je moet natuurlijk zelf weten wat je probeert, maar soms probeer je gekke dingen. Dit is wat ik probeerde tegen acne, maar niets daarvan heeft geholpen.

Het is wel érg belangrijk om je huid twee maal per dag goed te reinigen. Het duurt even voordat je huid went, geef je huid dus altijd even de tijd. Wissel daarom ook zeker niet te snel van product, geef het minimaal een maand. Je kunt ook natuurlijke verzorging proberen, dit werkt bij velen ook goed.

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook.