5 x wat ik probeerde tegen acne | Doe dit niet!

Als je mijn blog al langer volgt, dan weet je dat ik lange tijd struggles met mijn onzuivere huid heb gehad. Het werd me teveel in de zomer van 2013. Ik was op vakantie en het leek alsof mijn huid er toen echt ineens genoeg van had. Op vakantie en sinds die vakantie heb ik verschillende (veelal super foute) dingen geprobeerd. In dit artikel lees je wat ik probeerde tegen acne en jij vooral NIET moet doen!

wat ik probeerde tegen acne Wat ik probeerde tegen acne: voorkom deze fouten!

Natuurlijk moet je zelf weten wat je wel of niet doet om puistjes aan te pakken, maar ik wil je met dit artikel graag waarschuwen. Je leest op internet namelijk zoveel dingen, maar wees lief voor je huid.

De onderstaande tips heb ik zelf allemaal eens toegepast, maar bij deze geef ik ze als tip om vooral niet te proberen. Op mijn blog vind je meer tips over puistjes, acne en een onzuivere huid die wél helpen.

Ik ben namelijk geen fan van enkel een puistje uitdrogen, daar los je het probleem niet mee op. Binnen een dag (of meer) heb je namelijk weer een nieuw puistje als je de oorzaak niet direct aanpakt.

Puistjes verwijderen tips

1. Tandpasta tegen acne?

Als je mij vraagt wat helpt tegen puisten, dan deel ik vooral niet de tandpasta tip. Ik schreeuw dan nog net niet: gebruik vooral geen tandpasta op een (onderhuidse) puist.

Ja, het droogt misschien een puistje uit, maar tandpasta is hartstikke chemisch. Bovendien pak je hiermee helemaal niet de oorzaak van het puistje aan. Voor je het weet, raakt je huid uit balans!

Hema tandpasta review

2. Sterilon op puistjes aanbrengen

Ai, dit is toch wel het meest domme dat ik ooit heb gedaan. Ik was op vakantie, had niets mee om aan te brengen op puistjes en wilde het goed schoonmaken, dus toen greep ik maar naar Sterilon

Maar dat is een hartstikke agressieve stof. Ik bracht het aan op de puistjes die ik had uitgeknepen en dat pikte natuurlijk enorm. Blijf alsjeblieft weg van Sterilon als het aankomt op gezichtsverzorging.

wat ik probeerde tegen acne

3. Benzoylperoxide, antibiotica of de pil tegen puistjes / acne

Als je niet meer weet wat je met je huid aan moet, gebruik dan alsjeblieft niet zomaar wat de dokter  voorschrijft. Vaak krijg je de anticonceptiepil voorgeschreven, maar daar ben ik juist mee gestopt.

Ook benzoylperoxide staat op het lijstje van de dokter, maar dit is ook hartstikke agressief. Het droogt puistjes uit, maar pakt ook weer niet de oorzaak uit. Bovendien droogt het de rest van je huid enorm uit.

Antibiotica krijg je wellicht ook voorgeschreven, maar let op: dit moet je niet ‘zomaar’ gebruiken. Stel dat je ooit écht eens antibiotica nodig hebt, dan ben je er wellicht resistent voor en helpt het niet.

wat ik probeerde tegen acne

4. Duurdere verzorgingsmerken beter dan goedkoop?

Als niets lijkt te helpen en puistjes je enorm onzeker maken, dan trap je wellicht sneller in marketing trucjes. Ik heb daardoor weleens €200 uitgegeven aan verzorging, die helemaal niet bleek te helpen.

Hoeveel geld ik verspild heb aan verzorging: doe dat please, please, please niet! Verzorging is een belangrijk onderdeel, maar het is géén quick fix. Er is geen product dat dé oplossing biedt op zichzelf.

P.S. vaak wisselen van skincare producten is juist ook fout. Daar raakt je huid van uit balans…

wat ik probeerde tegen acne

5. Tea Tree tegen acne

Tot slot nog iets dat wél natuurlijk is, maar wat ik echt niet aanraad. Je leest het zo vaak: een puistje aanstippen met tea tree. Dit droogt puistjes uit, waardoor ze sneller indrogen en verdwijnen.

Maar niet ieder huidje kan tegen tea tree. Het is een heftige essentiële olie en die kun je beter niet puur gebruiken. Hierdoor kan irritatie ontstaan én je pakt de oorzaak van puistjes ook weer niet aan.

wat ik probeerde tegen acne

5 x wat ik probeerde tegen acne | Wat dan wel!?

Hopelijk heb ik je zo een beetje kunnen waarschuwen over wat ik probeerde tegen acne en wat ik dus vooral niet aanraad om te doen. Goed zorgen voor je huid is zeker belangrijk, maar wees mild.

Wellicht vind je het fijn om ook mijn artikel met een stappenplan voor een mooie huid te lezen en tips tegen onzuiverheden die je huid wél gaan helpen. Keep calm en weet dat je goed bent zoals je bent!

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook.

Volg:

25 Reacties

 1. 26 november 2015 / 06:43

  Zelf heb ik geen last van acné, maar fijn dat je ook producten laat zien die voor jou niet werken.. Je helpt hier vast heel wat andere meiden mee!

 2. 26 november 2015 / 08:33

  Ik heb die benzo-nog wat in de prullenbak gegooid nadat ik de huidanalyse bij Kiehls heb gehad. Was echt toe aan iets anders. Mijn huid is er nog niet, maar ik denk dat ik langzaam wel kan zeggen dat het de goede kant opgaat.

 3. Sanne
  26 november 2015 / 08:49

  Ikzelf heb geen last van acne, maar wel goed dat je dit meedeelt voor andere personen!

 4. jeapiebel
  26 november 2015 / 09:16

  Zitten hier zeker goede tips wat uit je eigen ervaring komt. Jammer dat dure producten niet helpt. Gezonde aangepaste voeding en sporten zal misschien ook een beetje kunnen helpen?

 5. Esmee
  26 november 2015 / 09:26

  Sterilon en tandpasta? Wow haha! Wel leuk om te zien hoe groot je zoektocht wel niet was!
  XOXO esmee

 6. 26 november 2015 / 09:32

  Wat goed dat je dit schrijft, ik denk dat heel veel meiden hier echt wat aan hebben. Zelf heb ik (gelukkig) nooit echt last gehad van acnee maar mijn zusje wel heel erg. Zij gebruikte ook Benzoylperoxide maar had daar gelukkig wel wat baat bij. Ik geloof ook in natuurlijke producten, ook al heb ik geen acnee ik merk dat mijn huid wel veel gezonder uit gaat zien.

 7. 26 november 2015 / 09:59

  Wat leuk om te lezen wat niet werkte!

 8. 26 november 2015 / 12:22

  Rond mijn 17e heb ik ook een periode gehad dat mijn huid vol met pukkeltjes zat, zelf gaf ik het de naam acne waardoor ik al deze producten ook gebruikt heb. Daardoor werd het bij mij ook alleen maar erger. Ik kwam erachter dat mijn huid extra hydratatie nodig had en daardoor heb ik nu nergens last meer van! (: Leuk artikel en super handig voor mensen die nu met acne tobben.

 9. 26 november 2015 / 14:30

  Goed dat je dit artikel schrijft, want ik denk dat er veel mensen zijn die hier last van hebben en niet goed weten wat ze er eigenlijk mee aan moeten

 10. 26 november 2015 / 15:50

  Wauw wat heb je inderdaad heftige dingen gebruikt en ik ben ook schuldig aan tandepasta maar dat brandde ook enorm!

 11. 26 november 2015 / 16:37

  Fijn artikel. Ik gebruikte ook altijd tandpasta !

 12. 26 november 2015 / 18:52

  Leuk artikel, ik heb ook eens z’n zalf gekregen van de dokter en ik vond het ook een slecht product want het droogde enorm mijn huid uit en de puistjes verdwenen niet, mijn huid zag er niet uit! Gelukkig is mijn huid enorm verbeterd! X

 13. marielle
  26 november 2015 / 20:44

  Gelukkig maar !:)

 14. marielle
  26 november 2015 / 20:44

  Dankjewel Manon :) Ik niet eens zo vaak haha, maar het staat er zo bekend om!

 15. marielle
  26 november 2015 / 20:44

  Haha ja niet zo’n goed idee!

 16. marielle
  26 november 2015 / 20:44

  Dankjewel Suzan, daar is het precies voor! :)

 17. marielle
  26 november 2015 / 20:45

  Hihi ik herken me daar wel in, ik was mijn huid flink aan het uitdrogen, weg met die puistjes dacht ik , niet dus!

 18. marielle
  26 november 2015 / 20:45

  Wat fijn dat het voor je zusje wel werkte!! :)

 19. marielle
  26 november 2015 / 20:46

  Haha jaa op een gegeven moment weet je het niet meer…

 20. marielle
  26 november 2015 / 20:46

  Dat doe ik al ;)

 21. marielle
  26 november 2015 / 20:47

  Hihi I told you! :)

 22. marielle
  26 november 2015 / 20:47

  Goed om te horen Femke :)

 23. 26 november 2015 / 20:53

  Interessant om te lezen wat je hebt geprobeerd voor je huid! Benzoylperoxide heb ik zelf ook gehad vroeger, maar het droogde mijn huid ook erg uit; ik kreeg allemaal losse velletjes. Ziaja werkt bij mij wel goed, maar mijn huid is denk ik al wat ouder en misschien daarom minder acne-gevoelig? Het slechtste wat ik denk ik heb geprobeerd is anti-biotica van de dermatoloog, want dat hielp een tijdje, maar niet genoeg en ik moest het echt iets van een jaar of nog langer slikken met als gevolg dat mijn darmen er erg onder hebben geleden.

 24. 26 november 2015 / 21:10

  Leuk om te lezen! Ik heb een paar jaar geleden ook tandpasta en benzoylperoxide geprobeerd, maar het hielp inderdaad helemaal niet.

 25. marielle
  27 november 2015 / 20:22

  Pfff die heb ik ook geprobeerd, echt niet leuk, dat had ik gelukkig niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

41   153
25   183
30   152
21   196
16   155

Follow on Instagram