Catrice Foundation review | Beste: nude illusion, all matt plus, HD liquid

Hoewel ik de laatste tijd nog amper foundation draag, deed ik dat tot een tijdje terug dagelijks. Met een beetje concealer vond ik mijn huid gewoon niet mooi, dus ik pakte er standaard foundation bij. Wel een natuurlijke foundation uiteraard, want dat is toch vaak beter dan zo’n ‘chemische’ van de drogist. Toch heb ik die wel geregeld geprobeerd, dus het is tijd voor een Catrice foundation multi review!

Catrice foundation multi review

Catrice nude illusion make-up foundation

Laten we beginnen met de Catrice nude illusion make-up foundation die zou zorgen voor een luminous matt en soft focus effect en lang zou blijven zitten.

Wat Catrice precies bedoelt met ‘soft focus’ is me niet helemaal duidelijk. Luminous matt vind ik wel tegenstrijdig, want matt is het tegenovergestelde van luminous, wat staat voor een gezonde glow.

Catrice foundation multi review

Als je benieuwd bent naar de ingrediënten van deze foundation, die vind je hieronder terug! Helaas geen natuurlijk product, wat ik op dit moment wel alleen nog gebruik. Lees hier over schadelijke ingrediënten in cosmetica.

Catrice foundation multi review

Qua kleur is deze foundation nét goed, maar hij had zeker niet veel donkerder moeten zijn. Het is een vrij gelige foundation, wat je verderop in dit artikel ook nog zult zien op mijn hand.

Ik kan me toch wel vinden in de term ‘luminous matt‘. Op mijn wangen is hij gewoon matt, maar op mijn T-zone is hij wat meer ‘dewy’. Toch ziet het er niet uit alsof mijn huid vet is: erg mooi zo!

Make-up look

Catrice all matt plus foundation

Door naar de Catrice all matt plus foundation, die dus geheel matt zou zijn. Ik heb hiervan kleur 025 sand beige geprobeerd. Van de foundation hierboven weet ik helaas niet meer welke tint het is.

Deze foundation zou matterend moeten werken, hij is dan ook vrij van olie. Dat maakt deze foundation geschikt voor de dames met een vette huid.

Catrice foundation multi review

Helaas heb ik hiervan geen foto van de ingrediënten, maar wel een foto met wat meer informatieCatrice foundation multi review

Op de foto hieronder zie je hoe de foundation uitvalt op mijn huid. Eigenlijk is deze tint ook maar nét op het randje, maar hij is in ieder geval wel matterend. De glans op mijn wang komt door highlighter.

Catrice all matt plus foundation

Catrice HD liquid coverage foundation

Tijd voor de laatste van de Catrice foundation multi review! Dit is de HD liquid coverage foundation in 020 beige rose. Deze zit in een super handige verpakking, waardoor je hem heel goed kunt doseren.

Ook deze foundation werkt matterend en zou zelfs voelen en er uit moeten zien als een tweede huid. Ik was erg benieuwd wat ik me daarbij precies voor moest stellen en hoe dat er uit zou komen te zien!

Catrice foundation multi review

Ook hiervan heb ik helaas geen foto van de ingrediënten, die staan namelijk niet op de verpakking.

Catrice foundation multi review

Deze foundation is qua kleur stukke beter en ik vind hem héél fijn werken. De dekking is mega goed en het resultaat vind ik ook erg mooi. De foundation is niet mega matt, maar zeker ook niet te glanzend.

Ik ben lange tijd enorm fan geweest van deze foundation! De reden waarom ik hem toch heb weg gegeven, is omdat hij niet natuurlijk is en mijn huid daar toch gevoelig voor blijft.

Make-up look

Catrice foundation swatches

Van links naar rechts zie je hieronder de kleuren van de foundations van boven naar beneden in deze review. Er zit een groot verschil in de kleuren, terwijl de kleurnummers niet eens zo heel veel afwijken.

De linker foundation is het meest donker, de middelste is vrij gelig en de rechter is meer roze. Het blijft een kwestie van proberen om te kijken wat het beste bij jouw huidskleur past!

Catrice foundation multi review

Catrice Foundation Review

Hopelijk vond je het handig om deze drie foundations bij elkaar te zien in deze Catrice foundation multi review. Ik blijf het moeilijk vinden om de juiste kleur te vinden en elke foundation verschilt qua werking.

Als je geen matte foundation wilt, kun je het beste gaan voor de eerste. De tweede is bij mij minst favoriet, maar ik weet dat anderen hem wel fijn vinden.

Naar mijn idee is de Catrice HD liquid foundation de beste budget foundation. Deze is qua kleur goed, werkt heel fijn, de dekking is top en ook de houdbaarheid is goed.

Toch merk ik dat ik tegenwoordig liever ga voor natuurlijk, niet alleen qua inhoud maar ook qua look. En daarbij is foundation toch vaak niet zo passend (tenzij het natuurlijke foundation is), vind ik zelf!

Prijs en verkooppunten

En dan nog de prijzen van de Catrice foundation multi review! De nude illusion foundation kost €7.59, de all matt plus foundation kost €6.59 en de HD liquid coverage foundation kost €6.99.

Ik vind het jammer dat de producten van Catrice duurder worden, maar nog steeds vind ik ze het geld waard. Je vindt Catrice in Kruidvat en sommige Trekpleister filialen, maar je kunt ook online bestellen.

Liefs Mariëlle

P.S. wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Instagram of Facebook!

Ik heb deze producten ontvangen ter review.

Volg:

30 Comments

 1. 22 juni 2017 / 06:29

  Ik vind de HD Liquid Coverage Foundation echt top. Dit is de eerste budget foundation ooit die ik fijn vind. Ik gebruik hem nu, vooral met dit warme weer, niet.. maar straks met de herfst haal ik hem weer uit de kast :-). De juiste tint kiezen is vaak lastig, maar als je eenmaal de tint hebt gevonden die matcht bij jou huidskleur moet het makkelijker zoeken worden, dat vind ik althans wel.

 2. 22 juni 2017 / 06:49

  Ik vind de foundations van Catrice altijd zo fijn. Zelf heb ik op dit moment de tweede uit je review en daar ben ik heel tevreden over. Fijn om eens een paar foundations naast elkaar te zien! Ik vind het ook lastig om de juiste tint te kiezen. Ik ben vaak geneigd om voor de allerlichtste tint te gaan, maar heb soms toch eigenlijk de iets minder donkere variant nodig.

 3. 22 juni 2017 / 06:56

  Ik ken er 2 van maar vind vooral de laatste erg fijn. In de zomer gebruik ik nauwelijks foundation, puur omdat je het er toch af zweet en het dan lelijk word.

 4. chucky1012
  22 juni 2017 / 06:57

  Het ziet er goed uit vooral de 2e ;-)
  Mooie look.

  Xoxo

 5. 22 juni 2017 / 07:36

  Leuke review! Ik heb zelf heel lang die middelste gebruikt maar vond hem uiteindelijk niet mat genoeg.

 6. 22 juni 2017 / 09:20

  Die laatste ben ik zo ontzettend allergisch voor, mijn huid leek wel verbrand,. Hij dekt wel mooi.

 7. 22 juni 2017 / 10:17

  Wat een fijne en duidelijke review =)
  Ik heb zelf nog nooit een Catrice foundation gebruikt.
  Liefs Jorinda

 8. 22 juni 2017 / 11:29

  Leuk zo’n review waarin je meteen een aantal foundations vergelijkt, heel handig! Ik vind de resultaten wel heel mooi van alledrie. ‘Vroeger’ gebruikte ik ook vaak een foundation van Catrice, maar de laatste tijd heb ik het niet echt meer gebruikt.. Misschien toch weer eens doen!

 9. 22 juni 2017 / 13:07

  Super leuk om zo de foundations naast elkaar te zien! Ik ben altijd wel te spreken over de foundations van Catrice

 10. 22 juni 2017 / 13:25

  De laatste foundation klinkt wel heel goed! Leuke review X

 11. 22 juni 2017 / 18:10

  Dankjewel ;)

 12. 22 juni 2017 / 18:10

  Ik vond ze ook altijd wel prima, maar gebruik tegenwoordig eigenlijk alleen nog concealer!

 13. 22 juni 2017 / 18:10

  Hihi leuk om te horen!

 14. 22 juni 2017 / 18:10

  Aah dankjewel :)

 15. 22 juni 2017 / 18:11

  Oh nee, wat vervelend! Was het snel hersteld?

 16. 22 juni 2017 / 18:11

  Oh, dat is inderdaad ook niet fijn!

 17. 22 juni 2017 / 18:11

  Hihi thanks!

 18. 22 juni 2017 / 18:11

  Me too haha!

 19. 22 juni 2017 / 18:12

  Ja, de juiste tint kiezen blijft ontzettend lastig!!

 20. 22 juni 2017 / 18:12

  Helemaal eens haha! En heel begrijpelijk dat je hem nu lekker laat staan :)

 21. 22 juni 2017 / 21:00

  Ik vind de Catrice foudations altijd wel erg fijn en heb deze alle drie ook gehad! Maar inderdaad om dan te kiezen is zo lastig haha! Ik merk namelijk geen echt groot verschil! Je foto’s zijn weer erg mooi meid x

 22. 23 juni 2017 / 02:40

  Leuk artikel :) Ik vind de HD foundation nr 1 van Catrice. Gebruik het vooral voor feestjes!

 23. 23 juni 2017 / 08:03

  Voor feestjes pak ik inderdaad ook nog weleens foundation :)

 24. 23 juni 2017 / 08:03

  Hihi snap ik en aah dankjewel <3

 25. 24 juni 2017 / 14:25

  Wat een fijne reviews! Ik heb al deze foundations een keertje gehad haha. Vooral de tweede All Matt Plus droeg ik dagelijks. De laatste heb ik ook gereviewd op mijn blog en ik vond hem een beetje mwoah. Dat heb ik eigenlijk altijd met de foundations van Catrice. Ze zijn wel oké maar voor mij niet echt geweldig ofzo.

 26. 25 juni 2017 / 11:58

  Haha dat kan natuurlijk! Welke gebruik jij graag?

 27. jeffrey
  25 juni 2017 / 19:23

  Mooie foundations Mariëlle.Ja de laatste geeft een prachtig resultaat :)

 28. 25 juni 2017 / 21:48

  Dankjewel :)

 29. 26 juni 2017 / 15:59

  Ik heb laatst mijn eerste foundation gekocht, de All Matt Plus. Moet hem wel nog beginnen testen, maar heb hem gekocht voordat het zonnetje zo lekker begon te schijnen, dus is hij nu te licht… :-) Ik heb wel een vette T-zone, dus neem aan dat deze op zich wel goed voor me is.
  Tof om ze zo naast elkaar te zien!

 30. 26 juni 2017 / 19:15

  Ben benieuwd hoe hij je bevalt :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.