OVER MARIËLLE

Ik ben Mariëlle (the green guide), 26 jaar, woon in Eindhoven en werk als healer & bewustzijnscoach. Dagelijks inspireer ik duizenden vrouwen om bewuster te leven.

Als jong meisje was ik al een enthousiaste kwebbeltante, maar ook verlegen en voorzichtig. Ik kon goed alleen zijn en trok me graag terug in mijn eigen wereld.

Nu besef ik dat dit komt doordat ik fijngevoelig ben (sterrenbeeld vissen haha).

Op jonge leeftijd gaf ik al veel om dieren en de aarde. Ook schreef ik graag: ik won zelfs een wedstrijd met mijn verhaal over eerlijke handel

In mijn pubertijd vergat ik dat ik dit belangrijk vond. Ik was bezig met make-up en leuk gevonden worden (ik voelde me anders, daardoor onzeker en paste me aan).

Door geregeld ‘stel je niet zo aan‘ te horen, ging ik gevoelens wegstoppen. Maar mijn onderbewuste vergat niets, waardoor ik snel getriggerd werd. Anderen vraten vaak energie van me, maar ik had geen idee…

Over Mariëlle Markgraaff

Geen idee wat ik wilde

Ik was wel zelfbewust, maar wist niet wat ik wilde. Achteraf gezien omdat ik vooral in mijn hoofd zat en niet in verbinding stond met mijn hart. Ik rondde na de Havo de HBO opleiding bank- en verzekeringswezen af, wat totaal niet bij mijn creatieve, open-minded geest past.

Maar een vaste baan en hard werken is ‘normaal’. Ik was dan ook een echte studiebol. Helaas was ik ook een perfectionist en controlfreak, dus was ik elke tentamenweek verkouden van de angst om het niet te halen.

En als stresskip dacht ik dat de wereld al zou vergaan als ik de bus zou missen. Ondanks dat ben ik altijd wel een positieveling geweest ;)

Van blog tot bewust leven

Mede daardoor, en mijn sterke wil, heb ik ook altijd wel op een bepaalde manier mijn eigen weg gevolgd. Zo begon ik in 2014 met mijn beauty blog gekopmakeup.nl. In het begin anoniem, want stel je voor wat anderen zouden denken.

Dankzij internet leerde ik over wat er gaande is in de wereld op allerlei vlakken (lees mijn visie). Daardoor maakte ik steeds bewustere keuzes, ongeacht wat anderen ervan vonden, want het voelde goed voor mij.  

Zo koos ik er in 2015 voor om enkel nog dierproefvrije producten te gebruiken. Daarnaast verdiepte ik me in natuurlijke ingrediënten vanwege puistjes, waar ik al jaren last van had (ook mentaal en emotioneel).

Op mijn 21e durfde ik eindelijk te gaan staan voor het feit dat ik geen dieren meer wilde eten (ik kreeg het ook letterlijk niet meer door mijn keel). Later dat jaar kwam minimalisme op mijn pad. Vuilniszakken met spullen verlieten mijn kamer. Nieuwe passie gevonden!

Na mijn studie vertrok ik alleen naar Sri Lanka, ik móest er even tussenuit. Ik koos bewust voor een week met meditatie en yoga, want dat trok me wel. Ik was vanwege chronische hyperventilatie namelijk al even bezig met mindfulness.

Gezien mijn bewustere levensstijl veranderde ik mijn beauty blog in thegreenguide.nl, niet wetende wat voor moois ik zou opbouwen.

WEETJES OVER MIJ:

  • Ik ben een open boek
  • Ik ben maar 156 cm lang
  • Ik ben een enorme theeleut
  • Ik heb een hekel aan sporten
  • Ik houd van zon, zee & strand
  • Ik luister naar Latin & hardstyle
  • Ik droom over wonen in Spanje

HOE MIJN PROCES BEGON

Toen ik in 2017 mijn droomplekje vond, werd ik direct veganist: niets dat me nog tegenhield. Doordat ik meer ruimte had en zelfhulpboeken ging lezen, leerde ik mezelf beter kennen. Maar ik stond ook nog wekelijks in de kroeg.

Een jaar later besloot ik te stoppen met alcohol drinken, ging ik minder vaak uit en begon ik meer te lezen. Doordat ik meer las over persoonlijke ontwikkeling, vielen er puzzelstukjes op zijn plek over wie ik was geworden als persoon en waarom ik deed wat ik deed.  

Ik leerde dat alles in verbinding staat, omdat alles energie is. Niet alleen body, mind & soul, maar ook mens en de aarde. Daarnaast leerde ik over de invloed van gedachten en de impact van wat je meekrijgt in je jongere jaren. 

Ineens besefte ik me een hoop. Call it a spiritual awakening. Oud zeer kwam boven en daardoor voelde ik me depressief. Ik zocht hulp, maar de praktijkondersteuner kon weinig voor me doen, omdat ik al zo bewust leefde.

Ik besloot mezelf te helpen en deed veel zelfstudie naar gezondheid, psychologie, zelfliefde, mindset & spiritualiteit. Ik verslond het ene na het andere boek (180, still counting) en bezocht enkele healers & coaches. 

“Alles wat je aandacht geeft, groeit”

Depressie tot healer & coach

Ik leerde in korte tijd veel over omgaan met gedachten & emoties, luisteren naar mijn gevoel en dit uitspreken, nee zeggen, grenzen stellen, omgaan met kritiek van anderen en mijn eigen energie beschermen.

Niet meer pleasen en alles perfect willen doen, maar écht mijn pad volgen. Ik leerde mijn ware zelf kennen (door overtuigingen & patronen te onderzoeken), werd liever voor mezelf en kreeg meer vertrouwen om mijn hart te volgen. 

Daardoor ging het in 2019 weer beter en voelde ik dat ik met mijn ervaring en kennis andere vrouwen wilde helpen. Want dat wat ik allemaal leerde in die tijd, leren we niet op school en is naar mijn mening wel essentieel!

Om dit professioneel te kunnen doen, volgde ik meerdere cursussen & opleidingen in de afgelopen jaren. Hieronder valt onder andere: mindfulness trainer, coaching, NLP, reiki practitioner (1 & 2) en aura & chakrahealing.

Nu help ik dagelijks vrouwen om de verbinding met zichzelf te herstellen en in alignment te leven. Voor meer innerlijke rust, geluk en een betere wereld! Van leven op de automatische piloot naar leven met aandacht, van ego naar hart.

Dit doe ik met healing & coaching (o.a. mindset, mindfulness & zelfliefde), op een enthousiaste, liefdevolle, positieve & praktische manier!

HOE KAN IK HELPEN?

HEALING

Energetische behandeling op afstand

COACHING

Persoonlijke begeleiding bij bewuster leven