The Green Guide over 2022

Hi, mijn naam is Mariëlle

Ik ben 27 jaar, woon in Eindhoven en werk als gecertificeerd healer & (inner) guide. Dagelijks inspireer ik duizenden vrouwen om bewust te leven van binnen en buiten. 

Als jong meisje was ik al een enthousiaste kwebbel tante, maar ook verlegen en voorzichtig. Ik trok me graag terug, nu weet ik dat ik hooggevoelig ben.

Op jonge leeftijd gaf ik al veel om dieren en de aarde. Ook schreef ik graag: ik won zelfs een wedstrijd met mijn verhaal over eerlijke handel

Als puber vergat ik dat ik dit belangrijk vond. Ik was bezig met make-up en leuk gevonden worden (ik voelde me anders, onzeker en paste me aan).

Op automatische piloot

Ik was wel zelfbewust, maar wist niet wat ik wilde. Achteraf omdat ik vooral in mijn hoofd zat en niet in verbinding stond met mijn hart. Ik rondde na de Havo de HBO opleiding bank- en verzekeringswezen af, wat totaal niet bij mijn open mind past.

Maar een vaste baan en hard werken is ‘normaal’. Ik durfde niet toe te geven dat ik het niet leuk vond. Ik was een perfectionist, controlfreak en elke tentamenweek verkouden van de faalangst. Mijn ego was de baas in mijn leven.

Als stresskip dacht ik dat de wereld al zou vergaan als ik de bus zou missen. Ondanks dat ben ik altijd wel positief geweest ;)

Van beauty naar bewust

Mede door die positieve mindset, en mijn sterke wil, heb ik ook altijd wel op een bepaalde manier mijn eigen weg gevolgd. Zo begon ik in 2014 met mijn beauty blog. In het begin anoniem, want stel je voor wat anderen zouden denken…

Dankzij research voor mijn blog leerde ik wat er gaande is in de wereld (lees visie). Daardoor maakte ik steeds bewustere keuzes voor de wereld vanuit mijn hart, ongeacht wat anderen ervan vonden, want het voelde goed voor mij.  

Denk aan dierproefvrije & natuurlijke producten (vanwege acne). Ook durfde ik eindelijk te staan voor geen vlees meer willen eten. Ik begon met minimalisme en ging alleen naar Sri Lanka voor mindfulness, meditatie en yoga.

Gezien mijn bewustere levensstijl veranderde ik mijn beauty blog naar The Green Guide, niet wetende wat dat zou brengen.

“Bewustzijn is de basis”

Mariëlle van The Green Guide

Van buiten naar binnen

Toen ik in 2017 uit huis ging, ging ik direct vegan eten. En eenmaal op mezelf wonende begon mijn reis van alleen bewust leven van buiten, naar ook bewust leven van binnen pas echt.

Doordat ik meer ruimte had voor mezelf en zelfhulpboeken las, leerde ik over persoonlijke ontwikkeling, vielen er puzzelstukjes op zijn plek over wie ik was geworden, waarom ik deed wat ik deed en dacht wat ik dacht. 

Ik leerde dat alles in verbinding staat: body, mind & soul, maar ook mens & aarde. Daarnaast leerde ik over de invloed van gedachten en de impact van wat je meekrijgt in je jeugd.

Ineens besefte ik een hoop. Oud zeer kwam omhoog, ik voelde me depressief. Ik zocht hulp, maar de praktijkondersteuner kon weinig voor me doen, omdat ik al zo bewust leefde.

Ik besloot mezelf te hel(p)en en deed veel zelfstudie (280+ boeken, still counting haha) naar gezondheid, psychologie, zelfliefde, mindset & spiritualiteit en bezocht healers & coaches. 

Healer & (inner) guide

Ik leerde omgaan met gedachten & emoties, luisteren naar mijn gevoel en dit uitspreken, nee zeggen, grenzen stellen, omgaan met meningen van anderen en mijn eigen energie beschermen.

Niet meer pleasen en alles perfect willen doen, maar écht mijn pad volgen. Ik leerde mijn ware zelf kennen (door overtuigingen & patronen te doorbreken), werd liever voor mezelf en kreeg meer vertrouwen in mijzelf en het leven. 

Daardoor ging het in 2019 weer goed en voelde ik dat ik andere vrouwen hiermee wilde helpen. Om dit professioneel te doen, naast mijn jarenlange ervaring en zelfstudie kennis, volgde ik meerdere cursussen en opleidingen.

Zoals: reiki, chakra healing, HBO coaching, NLP, systemisch werk, innerlijk kind therapie & mindfulness based cognitive therapy. 

Inmiddels help ik al jaren vrouwen om bewuster te leven, de verbinding met zichzelf te herstellen en in alignment daarmee te leven, voor meer innerlijke rust, zelfliefde & leven in het nu. Van automatische piloot naar leven met aandacht.

Dat doe ik door middel van healing & guidance, op een enthousiaste, liefdevolle, positieve & praktische manier!

VOLG ME OP INSTAGRAM
5   11
4   58
33   76
2   4
2   9