OVER MARIËLLE

Hi! Ik ben Mariëlle (25 jaar), woon in Eindhoven en werk als reiki healer & bewustzijnscoach. Dagelijks inspireer ik duizenden vrouwen om bewuster te leven.

Als jong meisje (klein ben ik nog steeds haha) was ik al een enthousiaste kwebbeltante, maar ook erg verlegen en voorzichtig.

Ik kon goed alleen zijn en trok me graag terug in mijn eigen wereld. Nu besef ik dat dit komt doordat ik gevoelig ben (& sterrenbeeld vissen haha).

Op jonge leeftijd gaf ik al veel om dieren en de aarde. Ook schreef ik graag: ik won zelfs een wedstrijd met mijn verhaal over eerlijke handel.

Toen ik ouder werd vergat ik dat ik dit belangrijk vond. Ik was bezig met make-up en leuk gevonden worden. Omdat ik weleens hoorde dat ik me niet moest aanstellen, leerde ik gevoelens wegstoppen.

Maar mijn onderbewuste vergat niets, waardoor ik snel getriggerd werd. En omdat ik niet wist hoe ik mijn eigen energie kon beschermen, vraten anderen vaak energie van mij. Maar ik had geen idee…

Mariëlle The Green Guide

Geen idee wie ik was & wat ik wilde

Ik was wel zelfbewust, maar wist niet zo goed wat ik wilde. Achteraf gezien omdat ik vooral in mijn hoofd zat en niet in verbinding stond met mijn hart. Ik rondde na de Havo de HBO opleiding bank- en verzekeringswezen af, wat totaal niet bij mijn creatieve, open-minded geest past.

Maar ja, een vaste baan en hard werken is ‘normaal’. Ik was dan ook een echte studiebol. Helaas was ik ook een perfectionist en controlfreak, dus was ik elke tentamenweek verkouden van de angst om het niet te halen.

En als stresskip dacht ik dat de wereld al zou vergaan als ik de bus zou missen. Ondanks dat ben ik altijd wel een positieveling geweest ;)

Blog als start van bewust leven

Mede daardoor, en mijn sterke wil, heb ik ook altijd wel op een bepaalde manier mijn eigen weg gevolgd. Zo begon ik in 2014 met mijn beauty blog gekopmakeup.nl. In het begin anoniem, want stel je voor wat anderen zouden denken.

Dankzij het online wereldje leerde ik steeds meer over wat er gaande is in de wereld op allerlei vlakken. Daardoor maakte ik steeds bewustere keuzes. Zo koos ik er in 2015 voor om enkel nog dierproefvrije producten te gebruiken. Daarnaast verdiepte ik me in natuurlijke ingrediënten vanwege puistjes, waar ik enorm mee zat sinds 2013.

Op mijn 21e durfde ik ook eindelijk te gaan staan voor het feit dat ik geen dieren meer wilde eten (ik kon het ook letterlijk niet meer door mijn keel krijgen). Later dat jaar kwam minimalisme op mijn pad. Vuilniszakken met spullen verlieten mijn kamertje van 8 m²!

Na mijn studie vertrok ik alleen naar Sri Lanka. Ik móest er echt even tussenuit. Ik had bewust gekozen voor een week met Ayurvedische massages, meditatie en yoga want dat trok me wel. Ik was vanwege chronische hyperventilatie namelijk al even bezig met mindfulness.

The Green Guide

Het spreiden van mijn vleugels

Toen ik in 2017 mijn droomplekje vond, werd ik direct veganist want: niets dat me nog tegenhield. Doordat ik letterlijk meer ruimte had, leerde ik mezelf beter kennen. Ik begon wat zelfhulpboeken te lezen, maar stond ook nog wekelijks in de kroeg (wat niemand van mij verwacht: ik was en ben dól op hardstyle & hardcore).

Gezien mijn bewustere levensstijl veranderde ik mijn beauty blog in thegreenguide.nl, niet wetende wat voor moois ik daarmee zou opbouwen.

Een jaar later besloot ik te stoppen met alcohol drinken, ging ik minder vaak uit en begon ik meer te lezen. Doordat ik meer las over persoonlijke ontwikkeling, vielen er puzzelstukjes op zijn plek over wie ik was geworden als persoon en waarom ik deed wat ik deed.  

Ik leerde dat alles in verbinding staat, omdat alles energie is. Niet alleen body, mind & soul maar ook wij als mens en de aarde. Ook leerde ik over de invloed van gedachten en de impact van wat je meekrijgt in je jongere jaren. Call it a spiritual awakening.

Van depressie tot lifestyle coach

Ineens besefte ik me een hoop. Oud zeer kwam boven en daardoor belandde ik in een depressie. Ik zocht hulp, maar de praktijkondersteuner kon weinig voor me doen, omdat ik al zo bewust leefde.

Ik besloot mezelf te helpen en dook daarom vól in gezondheid, psychologie, zelfliefde, mindset en spiritualiteit. Ik verslond het ene na het andere boek: inmiddels staat de teller op 180+ (still counting). En schakelde hulp in van healers & coaches.

In 2019 ging het stukke beter met me en voelde ik dat het tijd was om mijn ervaring en kennis te delen. Naast het bloggen en mijn parttime baan volgde ik daarom een mindfulness cursus, coach opleiding en reiki cursussen.

Nu help ik dagelijks jonge vrouwen om bewuster te leven voor meer innerlijke rust, zelfliefde & geluk van binnen. Van leven op de automatische piloot naar leven met aandacht in het nu, voor zichzelf én de aarde.

Dit doe ik met behulp van o.a. mindset en mindfulness, op een enthousiaste, liefdevolle, positieve & praktische manier!

Meer weten? Bekijk dan mijn reiki pagina & coaching pagina.

BEKIJK MIJN AANBOD