OVER MARIËLLE

Over Mariëlle Markgraaff

Mijn naam is Mariëlle, ik ben 26 jaar jong en woon klein maar fijn in Eindhoven.

Ik werk met liefde als healer & bewustzijnscoach. Dagelijks inspireer ik duizenden jonge vrouwen om bewuster te leven van buiten én binnen. 

Als jong meisje was ik al een enthousiaste kwebbeltante, maar ook verlegen en voorzichtig. Ik kon goed alleen zijn en trok me graag terug in mijn eigen wereld.

Nu besef ik dat dit komt doordat ik hooggevoelig ben (sterrenbeeld vissen haha).

Op jonge leeftijd gaf ik al veel om dieren en de aarde. Ook schreef ik graag: ik won zelfs een wedstrijd met mijn verhaal over eerlijke handel

In mijn pubertijd vergat ik dat ik dit belangrijk vond. Ik was bezig met make-up en leuk gevonden worden (ik voelde me anders, daardoor onzeker en paste me aan).

Door geregeld ‘stel je niet zo aan‘ te horen, ging ik gevoelens wegstoppen…

Op de automatische piloot

Ik was wel zelfbewust, maar wist niet wat ik wilde. Achteraf gezien omdat ik vooral in mijn hoofd zat en niet in verbinding stond met mijn hart. Ik rondde na de Havo de HBO opleiding bank- en verzekeringswezen af, wat totaal niet bij mijn creatieve, open-minded geest past.

Maar een vaste baan en hard werken is ‘normaal’. Ik was dan ook een echte studiebol. Helaas was ik ook een perfectionist en controlfreak, dus was ik elke tentamenweek verkouden van de angst om het niet te halen. Mijn ego was de baas over mij.

En als stresskip dacht ik dat de wereld al zou vergaan als ik de bus zou missen. Ondanks dat ben ik altijd wel een positieveling geweest ;)

Van beauty tot bewust leven

Mede daardoor, en mijn sterke wil, heb ik ook altijd wel op een bepaalde manier mijn eigen weg gevolgd. Zo begon ik in 2014 met mijn beauty blog gekopmakeup.nl. In het begin anoniem, want stel je voor wat anderen zouden denken…

Dankzij research voor mijn blog leerde ik over wat er gaande is in de wereld op allerlei vlakken (lees mijn visie). Daardoor maakte ik steeds bewustere keuzes vanuit mijn hart, ongeacht wat anderen ervan vonden, want het voelde goed voor mij.  

Zo besloot ik in 2015 enkel nog dierproefvrije producten te gebruiken. Daarnaast verdiepte ik me in natuurlijke ingrediënten vanwege puistjes, waar ik erg van baalde. Ook durfde ik eindelijk te gaan staan voor het feit dat ik geen vlees meer wilde eten.

In 2016 kwam minimalisme op mijn pad en dat jaar vertrok ik tevens alleen naar Sri Lanka. Ik koos bewust voor een week met meditatie en yoga, want daar had ik al langer interesse in. Ik was namelijk al even bezig met mindfulness.

Gezien mijn bewustere levensstijl veranderde ik mijn blognaam in The Green Guide, toen nog niet wetende wat dat zou brengen.

“Alles wat je aandacht geeft, groeit”

Bewust van buiten naar binnen

Toen ik in 2017 mijn droomplekje vond, ging ik direct over op vegan eten. Doordat ik meer alleen was, meer ruimte had en zelfhulpboeken las, leerde ik mezelf beter kennen en begrijpen.

Dankzij het lezen over persoonlijke ontwikkeling, vielen er puzzelstukjes op zijn plek over wie ik was geworden als persoon en waarom ik deed wat ik deed.  

Ik leerde dat alles in verbinding staat: niet alleen body, mind & soul, maar ook mens en aarde. Daarnaast leerde ik over de invloed van gedachten en de impact van wat je meekrijgt in je jeugd.

Ineens besefte ik me een hoop. Oud zeer kwam boven en daardoor voelde ik me depressief. Ik zocht hulp, maar de praktijkondersteuner kon weinig voor me doen, omdat ik al zo bewust leefde.

Ik besloot mezelf dan maar te helpen en deed veel zelfstudie naar gezondheid, psychologie, zelfliefde, mindset & spiritualiteit en bezocht enkele healers & coaches voor mijn inner work. 

Healer & bewustzijnscoach

Ik leerde in korte tijd veel over omgaan met gedachten & emoties, luisteren naar mijn gevoel en dit uitspreken, nee zeggen, grenzen stellen, omgaan met meningen van anderen en mijn eigen energie beschermen.

Niet meer pleasen en alles perfect willen doen, maar écht mijn pad volgen. Ik leerde mijn ware zelf kennen (door overtuigingen & patronen te onderzoeken én te doorbreken), werd liever voor mezelf en kreeg meer vertrouwen in mijzelf en het leven. 

Daardoor ging het in 2019 weer goed en voelde ik dat ik andere vrouwen hiermee wilde helpen. Om dit professioneel te kunnen doen, naast mijn ervaring en zelfstudie kennis, volgde ik meerdere cursussen en opleidingen zoals:

  • Mindfulness trainer
  • Coaching & NLP
  • Reiki practitioner 1/2
  • Aura & chakrahealing
  • Yoga Nidra teacher

Nu help ik dagelijks jonge vrouwen om ook de verbinding met hun ware zelf te herstellen en in alignment daarmee te leven, voor meer innerlijke rust, geluk & vrijheid! Van leven op de automatische piloot naar genieten van het leven met aandacht. Van ego naar hart.

Dit doe ik met healing & coaching, op een enthousiaste, liefdevolle, positieve & praktische manier!

“BE THE CHANGE YOU WISH TO SEE”

VOLG ME OP INSTAGRAM
2   83
7   44
8   160
2   40
27   210