The Green Guide over 2022

Hola, mijn naam is Mariëlle

Ik ben 28 jaar, woon in Eindhoven en sta ook wel bekend als The Green Guide.

Met mijn blog inspireer ik maandelijks tienduizenden mensen om bewust te leven van binnen en buiten. Daarnaast begeleid ik vrouwen als healer & (inner) guide

Daar ging een flinke persoonlijke reis aan vooraf, die ik graag met je deel:

Als jong meisje was ik al een enthousiaste kwebbel tante, maar ook verlegen en voorzichtig. Ik trok me graag terug, nu weet ik dat ik hooggevoelig ben.

Ik gaf altijd al veel om dieren en de aarde. Ook schreef ik graag, ik won zelfs een wedstrijd met mijn verhaal over eerlijke handel in derdewereldlanden. 

Als puber vergat ik dat ik dit belangrijk vond. Ik was bezig met make-up en leuk gevonden worden (ik voelde me anders, onzeker en paste me daarom aan).

Op automatische piloot

Ik was wel zelfbewust, maar wist niet wat ik wilde. Achteraf gezien omdat ik in mijn hoofd zat, niet in verbinding met mijn hart. Na de Havo rondde ik HBO bank- en verzekeringswezen af, wat totaal niet bij mijn open mind past.

Maar een vaste baan en hard werken is ‘normaal’. Ik durfde niet te zeggen dat ik het niks vond. Ik was een perfectionist, controlfreak en elke tentamenweek verkouden van de faalangst. Mijn ego was de baas in mijn leven.

Als stresskip dacht ik dat de wereld al zou vergaan als ik de bus zou missen. Ondanks dat ben ik altijd wel positief geweest ;)

Currently manifesting: wonen op Ibiza

Van beauty naar bewust

Mede door die positieve mindset, en mijn sterke wil, heb ik altijd op een bepaalde manier mijn eigen weg gevolgd. Zo begon ik in 2014 met mijn beauty blog. In het begin anoniem, want stel je voor wat men zou denken.

Dankzij research voor mijn blog leerde ik hoe het er aan toegaat in de wereld in de breedste zin. Dat moet én kan anders! Ik maakte daarom steeds meer bewuste keuzes vanuit mijn hart, ongeacht wat anderen ervan vonden, want het voelde goed voor mij.  

Denk aan dierproefvrije & natuurlijke producten (mede vanwege acne). Ook durfde ik eindelijk te gaan staan voor geen vlees meer willen eten. In 2016 ontdekte ik minimalisme en ging ik alleen naar Sri Lanka voor mindfulness, meditatie en yoga.

Gezien mijn bewuste levensstijl ging ik van beauty blog naar The Green Guide, wat uitgroeide tot mijn werk!

“Bewustzijn is de basis”

Mariëlle van The Green Guide

Van buiten naar binnen

Toen ik in 2017 uit huis kon, ging ik geheel plantaardig eten. En eenmaal op mezelf versnelde mijn reis van alleen bewust leven van buiten, naar ook bewust leven van binnen.

Ik ging zelfhulpboeken lezen voor persoonlijke ontwikkeling. Zo vielen er puzzelstukjes op zijn plek over wie ik was geworden, waarom ik deed wat ik deed en dacht wat ik dacht. 

Ook leerde ik dat alles in verbinding staat: body, mind & soul, maar ook mens, dier & aarde. Daarnaast leerde ik over de invloed van gedachten en de impact van je jongere jaren.

Ineens besefte ik een hoop. Oud zeer kwam omhoog, ik voelde me depressief. Ik zocht hulp, maar de praktijkondersteuner kon weinig voor me doen, omdat ik al zo bewust leefde.

Ik besloot mezelf te hel(p)en, deed veel zelfstudie (380+ boeken, still counting haha) naar gezondheid, psychologie, spiritualiteit etc en bezocht healers & coaches. 

Ook hierover ben ik gaan delen op The Green Guide en via andere media zoals:

Healer & (inner) guide

Ik leerde omgaan met stress, gedachten & emoties, luisteren naar mijn gevoel, nee zeggen, grenzen stellen, omgaan met meningen van anderen, wat mijn eigenwaarde is in een relatie en hoe ik mijn energie kan beschermen.

Niet meer pleasen en alles perfect willen, maar zijn wie ik ben en écht mijn pad volgen. Ik leerde mijn ware zelf kennen (door overtuigingen & patronen te doorbreken), werd liever voor mezelf en kreeg meer vertrouwen in het leven.

Daardoor ging het in 2019 weer goed en wilde ik naast erover schrijven ook mensen begeleiden. Om dit professioneel te doen, naast mijn persoonlijke ervaring volgde ik meerdere cursussen en opleidingen door de jaren heen:

Coaching (HBO), yoga nidra teacher, NLP, Reiki master (3A), EFT, innerlijke kind therapie, Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT), systemisch werk, NEI basis, ademwerk, Kundalini activatie (KES), yin yoga & Kundalini Reiki Platinum. 

Inmiddels help ik al 4 jaar vrouwen om bewuster te leven, de verbinding met zichzelf te herstellen en in lijn daarmee te leven, voor meer innerlijke rust & zelfliefde. Van automatische piloot naar leven met aandacht in het nu.

Dat doe ik d.m.v. healing, guidance & Ibiza retreats, op een enthousiaste, liefdevolle, positieve & praktische manier. Spreek ik je snel?

VOLG ME OP INSTAGRAM
0   13
2   32
1   17
25   57
0   25