The Green Guide over 2022

Hi, mijn naam is Mariëlle

Ik ben 29 jaar, woon in Eindhoven en sta ook wel bekend als The Green Guide.

Met mijn blog inspireer ik maandelijks tienduizenden mensen om bewust te leven van binnen en buiten. Daarnaast begeleid ik mensen als healer & (inner) guide

Daar ging een flinke persoonlijke reis aan vooraf, die ik graag met je deel:

Als jong meisje was ik al een enthousiaste kwebbel tante, maar ook verlegen en voorzichtig. Ik trok me graag terug, nu weet ik dat ik hooggevoelig ben.

Ik gaf altijd al veel om dieren en de aarde. Ook schreef ik graag, ik won zelfs een wedstrijd met mijn verhaal over eerlijke handel in derdewereldlanden. 

Als puber vergat ik dat ik dit belangrijk vond. Ik was bezig met make-up en leuk gevonden worden (voelde me onzeker en paste me aan).

Op automatische piloot

Ik was wel zelfbewust, maar wist niet wat ik wilde. Achteraf gezien omdat ik in mijn hoofd zat, niet in verbinding met mijn hart. Na de Havo rondde ik HBO bank- en verzekeringswezen af, wat totaal niet bij mijn open mind past.

Maar een vaste baan en hard werken is ‘normaal’. Ik durfde niet te zeggen dat ik het niks vond. Ik was een perfectionist, controlfreak en elke tentamenweek verkouden van de faalangst. Mijn ego was de baas in mijn leven.

Als stresskip dacht ik dat de wereld al zou vergaan als ik de bus zou missen. Ondanks dat ben ik altijd wel positief geweest ;)

Currently manifesting: wonen op Ibiza

Van beauty naar bewust

Mede door die positieve mindset, en sterke wil, heb ik altijd op een bepaalde manier mijn eigen weg gevolgd. Zo begon ik in 2014 met mijn beauty blog. In het begin anoniem, want stel je voor wat men zou denken.

Dankzij research voor mijn blog leerde ik hoe het er aan toegaat in de wereld. Dat moet én kan anders! Ik maakte daarom steeds meer bewuste keuzes vanuit mijn hart, ongeacht wat anderen ervan vonden, want het voelde goed voor mij.  

Denk aan dierproefvrije & natuurlijke producten (mede door acne). Ook durfde ik eindelijk te staan voor geen vlees meer willen eten. In 2016 ontdekte ik minimalisme en ging ik alleen naar Sri Lanka voor mindfulness, meditatie en yoga.

Gezien mijn bewuste levensstijl ging ik daarna van beauty blog naar The Green Guide

“Bewustzijn is de basis”

Mariëlle van The Green Guide

Van buiten naar binnen

Toen ik in 2017 uit huis kon, ging ik plantaardig eten. En eenmaal op mezelf versnelde mijn reis van alleen bewust leven van buiten, naar ook bewust leven van binnen.

Ik ging zelfhulpboeken lezen over persoonlijke ontwikkeling. Zo vielen er puzzelstukjes op zijn plek over wie ik was geworden, waarom ik deed wat ik deed en dacht wat ik dacht. 

Ook leerde ik dat alles in verbinding staat: body, mind & soul, maar ook mens, dier & aarde. Daarnaast leerde ik over de invloed van gedachten en de impact van je jeugd.

Ineens besefte ik een hoop. Oud zeer kwam omhoog, ik voelde me depressief. Ik zocht hulp, maar de praktijk ondersteuner kon weinig doen, omdat ik al zo bewust leefde.

Ik besloot mezelf te hel(p)en met zelfstudie (400+ boeken, still counting haha) naar gezondheid, psychologie, spiritualiteit etc en bezocht healers & coaches. 

Ook hierover ben ik gaan delen op The Green Guide en via andere media zoals:

Healer & (inner) guide

Ik leerde omgaan met stress, gedachten & emoties, luisteren naar mijn gevoel, nee zeggen, grenzen stellen, omgaan met meningen van anderen, mijn eigenwaarde en hoe ik mijn energie kan beschermen.

Niet meer pleasen en alles perfect willen, maar zijn wie ik ben en écht mijn pad volgen. Ik leerde mezelf kennen (door overtuigingen & patronen te doorbreken), werd liever voor mezelf en kreeg meer vertrouwen in het leven.

Door alle vragen die ik hierover kreeg, besloot ik mensen te begeleiden. Om dit professioneel te doen, studeerde ik o.a.

  • Coaching (HBO)
  • Reiki master/teacher
  • NLP,  EFT & NEI basis
  • Innerlijke kind therapie
  • Systemisch werk basis
  • Kundalini activatie & TTC
  • Ademwerk & soundhealing
  • Yoga nidra & yin yoga teacher
  • Mindfulness Based Cognitive Therapy

Inmiddels help ik al 3,5 jaar met name vrouwen om bewuster te leven, de verbinding met zichzelf te herstellen en in lijn daarmee te leven, voor meer innerlijke rust & zelfliefde. Van automatische piloot naar leven met aandacht in het nu.

Dat doe ik d.m.v. healing & guidance, op een enthousiaste, liefdevolle, positieve & praktische manier. Spreek ik je snel?

VOLG ME OP INSTAGRAM
3   14
6   26
8   22
2   12
4   41
error: Content kopiëren is niet toegestaan (copyright)